“川棚溫泉元祖瓦片炒麵 - 門司港分店”

北九州排名第15 (共6,396家餐廳)
2017年12月30日

本來以為平平無其, 只係晌瓦片上放堆炒麵嘅所謂名物, 原來係好好味。燒熱左嘅瓦片放上抹茶味嘅炒麵, 中間鋪一層蛋絲, 然後再鋪一層牛肉, 再跟住係紫菜, 最頂係檸檬加紅蘿蔔泥。個汁起初無放入檸檬同紅蘿蔔泥, 將牛肉蛋絲同麵醮左個汁嘅原味先放入口已經覺得幾好味, 食幾啖之後先放埋檸檬同紅蘿蔔泥落個汁再將麵醮落去再放入口, 嘩, 完全另一個層次, 簡直係正, 食到個底因為麵已經灸到燶燶地脆卜卜, 再放落個汁食又係另一種口感。但口味好個人, 不過個麵真係好特別, 而且餐廳坐位窗外仲對住門司港幾好feel, 大家經過不妨去試下。

造訪日期: 2017年12月

2019年7月9日

造訪日期: 2019年7月
2019年6月8日 透過行動裝置

造訪日期: 2019年6月

查看過Ganso Kawara Soba Takase Mojiko Retro的旅客也查看過

去過Ganso Kawara Soba Takase Mojiko Retro嗎? 請分享你的經驗!