“大象浴&詹姆斯邦德島”

拷喇排名第5 (共55家遊覽)
類型: 觀光遊覽, 遊覽
實用資訊: 衛浴設施, 適合幼童的活動, 適合年齡較大之兒童的活動
景點詳細資料
評論過2017年1月16日

我們和他們進行了兩次遊覽。兩次都組織得很好,導遊都很親切。我會把他們推薦給你,如果你要留在Khao Lak,因為他們紮根在當地。

感謝 Heike S
該評論乃TripAdvisor會員主觀個人意見,不代表TripAdvisor LLC公司。原文語言為英文,源自www.tripadvisor.ch 查看原文

評論過2016年11月5日 透過行動裝置

我們是通過旅行社預訂的這次旅行,給我們的印象非常好。我們是在早上七點半集合,乘坐的是一輛有空調的迷你巴士。我們的導遊會講英語,給我們的問候很熱情。我們遊覽了三座不同的但都很美的廟宇。我們在美麗的河邊吃了一頓豐盛的午餐,點了八道菜,風景很美。要當心那裡有一些台階需要攀爬,特別是在第一座廟宇。如果你很容易疲倦,而且害怕猴子,那麼盡量避開第三座廟宇。

感謝 Larry S
評論過2016年9月15日

我2013年底有跟過khao lak land discovery去similan islands,覺得好好,所以今年跟咗佢去koh tachai同koh surin

但論個水底生物的豐富,會是koh surin高出幾班............比較適合浮潛或潛水..............佢嘅珊瑚底無石垣咁多顏色同大規模........但以1個咁細嘅面積..........睇到咁多魚種(細,中,大都有............以中型為主)...........呢方面就遠勝石垣~~~水質清澈度泊得住石垣..........而且嚟嘅遊客唔多............唔會成沙灘/海都喺人.....................所以我覺得surin喺值得報2日1夜嘅團...............如果有的話

全日的koh surin團會先去參觀moken village,食完午餐先會落水浮潛............不過我無水底相機,所以無相睇

2013年時, khao lak land discovery喺用1個德國領隊.............雖然大部份嘅客人都喺德國人..............但嗰次佢主力講英文,間唔中先講幾句德文

今年join,佢哋改變咗,用2個領隊,1個德國人専講德文,1個本地泰國人專講英文 (都喺唔會有廣東話或國語).............今次koh surin個本地泰國領隊1d都唔稱職............佢英文唔得...........亦無料 (問佢泰國其他好的浮潛點........佢答"我唔太清楚"...........我眼都突埋)...........佢似1個識講d英文嘅助手...........無嘜點講安全指引..........仲話個德國領隊講得太多嘢 (我相信佢要d客圍住佢,應該喺交待緊d事項)...........只催促我快d落水..........午餐時1齊坐.........聽到佢同澳洲婆婆講開.........先知佢非旺季時唔會留khao lak............咁佢應該只喺khao lak land discovery嘅合約職員..........昨天去koh tachai嘅本地領隊質素好佢好多.........唔怪得之水準咁啦!

-今次2個領隊(德國+泰國)都好錫身..........好似無落過水.............2人之間喺零溝通,唔合拍.........全船4個人crew無默契............crew唔會幫客著蛙鞋...........又唔見個船長好似琴日咁有落水做confidence check...........總之d客要好自助

-今日個服務,連細微地方都好唔khao lak land discovery 1貫嘅作風...........同昨日/2年多前嘅相比...........好似2間公司咁

感謝 ordinary_jj
評論過2016年7月22日

我們很早就被從我們的度假勝地接過來了,並受到了基姆的迎接。她是個很好的導遊,因為我們都去過攀牙灣。景點是很棒的,一個8人小組在這裡是很享受的。我肯定會推薦這次體驗和這家旅遊公司。唯一的缺點是令人失望的水污染,還有不斷提醒我們要給小費的撐獨木舟的人。否則,這將是一次夢幻般的郊遊。

1  感謝 Kylie S
評論過2016年7月9日

我,導遊和一對夫婦四人進行了一整天的自然之旅。駕駛經驗豐富的4人小組向公園駛去。和導遊至少騎了整整1小時的大象。另外吃了一頓泰式午餐,進行了一次叢林跋涉,穿越洶湧的溪流,非常令人興奮!季風帶來降雨襲擊了我們,所以都濕透了。我們的導遊, Benjaporn henge mana,在這個地方出生長大,知道大量當地的知識。我們不能再瀑布里遊泳,無論如何要確保水量足夠。被接走並送到了度假村。

感謝 585col

查看過Khao Lak Land Discovery - Day Tours的旅客也查看過

去過Khao Lak Land Discovery - Day Tours嗎? 請分享你的經驗!