我們不支持您使用的這種瀏覽器。Tripadvisor網站可能不能正常顯示。我們支持以下瀏覽器:

“保持水準”

深圳丹桂軒(羅湖商業城店)
深圳排名第48 (共4,617家餐廳)
價位: NT$644 - NT$805
更多餐廳詳細資料
餐廳詳細資料
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 北區
2018年4月30日 透過行動裝置

假期來羅湖口岸真係人山人海。呢間傳統老字號的精品粤菜餐廳也唔例外。幾經辛苦先攞到張八人大台,雖然與隔离台的距離好似握手樓咁😅,但都冇計,一於食咗先講。

川弓白芷魚頭湯的藥材味十足,頂得順咪覺得好正。鹵水拼盤入味又唔會太咸👍。葱油餅幾干身,不過味道偏淡。南瓜苗太老,比較難嚼。一品海鮮煲係當日推介,但食材新鮮度欠缺,覺得係将就d唔新鮮的海鮮所煮的菜式,所以餐牌上冇呢道菜。九肚魚炸得欠火候,好似攤咗好耐咁。反而桂花魚十分出色,魚肉嫩滑,冇芡汁,湯亦好正,略帶少少辣味,幾開胃。

埋單一千兩百蚊,平均百五蚊一位。

造訪日期: 2018年4月
1  感謝 Wai W
這則評論是 Tripadvisor 會員的主觀意見,而非 Tripadvisor LLC。 Tripadvisor 會檢查評論。
評論 (145)
旅客評等
旅客類型
月份
語言
  • 更多語言

8 - 12 則評論,共 153

2017年12月19日 透過行動裝置

今晚同朋友約左在羅湖丹桂軒食飯慶祝,叫左好幾款野食,啲菜好精緻好好味,不過我相信價錢也不便宜(朋友請)。

造訪日期: 2017年5月
感謝 King1120
2017年9月11日

酒樓既風格同香港既酒相似,主要供應廣東菜式。酒樓面積大,裝修光猛。因為位於羅湖商業城,食完飯返香港好方便。酒樓既食物雖然味道可以接受,但係太油膩,價錢貴。

造訪日期: 2017年6月
    • 划算度
    • 服務
    • 食物
感謝 929ls
2017年9月5日

在羅湖關口出來很容易找,價格還行,食物精美,經典粵菜,值得嘗試,燒味特別好,海鮮也挺新鮮,酒家應該足秤不會騙人吧哈哈。

造訪日期: 2016年12月
感謝 Sherpa729560
2017年8月21日 透過行動裝置

十多年前第一次來這裡飲茶,價錢平,食物質素高,是區內較好的酒樓,現在呢,價錢不斷地加,食物質素不升反跌,服務也是,丹桂軒已經變得很普通了。

造訪日期: 2017年8月
感謝 Tim L

查看過深圳丹桂軒(羅湖商業城店)的旅客也查看過

去過深圳丹桂軒(羅湖商業城店)嗎? 請分享你的經驗!

發表評論 新增照片和影片

業者們:有什麼想要和我們分享的嗎?

是否擁有或管理此物業? 免費領取您的清單,即可回應評論、更新個人檔案和更多。

領取您的清單