跟partner來到長洲hea 每次都會選擇這家
然後今次分派到新建的別館
裝修非常新淨又cozy 住的非常舒適
雖然別館要走一段小斜路才到 不過更為寧靜 正!

住宿日期: 2018年11月
    • 舒適度
感謝 travelwithdojai
2019年1月10日的評論

登記地點尚算方便,但登記後要走約15分鐘路程才能抵達入住地點,相當不便
房間不整潔,水煲內甚至發現上一手用過的水漬,被單發霉
全晚也有小昆蟲在活動

住宿日期: 2019年1月
    • 舒適度
感謝 tinlokwun
2018年7月8日的評論

在長洲過夜需要找間好的酒店,這裡提供的算是不錯。雖然房間不大,但基本的設施也不缺。樓下即使有不少人行過也算寧靜。整體而言相當滿意,當然也不算是十分出色與高級,但物有所值。

客房秘訣: 可要求酒店提供有窗的房間
住宿日期: 2018年7月
感謝 simonyuen217
2018年3月26日的評論

長洲嘅住宿好參差,當然都係睇價錢嚟定個住宿環境啦﹗我哋今次選擇住呢間旅館,除咗東灣路嘅房之外,再行大約八分鐘嘅路程(近住每年搶包山嘅公園),都仲有少量嘅房間。我哋今次就係安排住呢邊,呢邊雖然遠D,但比較靜。房間都算乾淨,但有少少霉味,所以我哋去咗買香薰點。建議到碼頭附近嘅鋪頭買香薰,只係一蚊一粒,都化算。

住宿日期: 2018年3月
  • 旅程類型: 好友出遊
感謝 lamky0911
2017年10月23日的評論 透過行動裝置

地點位於長洲東灣沙灘對出,如果是夏天前來這民宿,真是人生一大快事,可以在沙灘游水之後,很方便地回到民宿梳洗,休息,而附近或樓下亦有很多小食的店舖,真是值得推介

住宿日期: 2016年11月
旅程類型: 好友出遊