“黑糖麵包才是主角👍🏻”

Outback Steakhouse (新世紀廣場)
香港排名第640 (共13,938家餐廳)
周圍地區: 旺角
周圍地區: 旺角
2020年6月5日

Outback係我認為一直保持水準既西餐廳,食物質素唔錯款式又多,環境舒適。

黑糖麵包
當你點餐後,店員會隨餐附送黑糖麵包,我認為Outback既黑糖麵包十分出色
麵包帶點微熱 切落去麵包很鬆軟 黑糖味濃郁, 配上奶油食夠晒香甜 每次都忍唔住再加 真係超級正

洋蔥花
洋蔥花真係好大個 好適合呃like
炸得香脆 粉唔會過厚 味道唔錯
可能得我地2個人食,當食得耐會覺得有少少膩

香草蕃茄海鮮意粉
食完洋蔥花要食d開胃既食物解膩,我地選擇了香草蕃茄海鮮意粉

Outback自家製番茄醬甜甜酸酸可以開胃
配搭不同海鮮:蝦、青口、帶子及魚肉
蝦係用蒜蓉炒,彈牙爽口
再加上巴馬臣芝士同香脆既蒜蓉包,美味可口!推介

造訪日期: 2020年5月
感謝 Lamlamng

2020年4月29日 透過行動裝置

來到奧海城Outback吃晚餐 點了炸洋蔥花、肉眼排和芝士雞肉夾餅 雖然已經是第N次食Outback 但這次是第一次試洋蔥花
首先來的是Outback馳名的黑糖麵包每次食都係新鮮出爐 暖暖的 配上奶油食超級正
洋蔥花真係幾大 估唔到一個洋蔥原來炸完可以咁大 味道不錯 但有點油 兩個人食只係食到一半 四個人share應該剛剛好
Ribeye 點了 medium rare 但切開時還是有點生 侍應立刻幫我們拿去煎熟一點 配菜選了烤番薯和雞味飯 烤番薯配上融化的奶油超級好食 雞味道老實說比較一般
芝士雞肉夾餅的醬料才是亮點!✨ 配菜薯條都是新鮮炸的 十分推薦~

造訪日期: 2020年4月
感謝 peachy_sharing
2020年3月16日

先食咗我最愛嘅黑糖包,然後叫咗個意大利飯,白汁好香,飯嘅口感啱啱好,不過黑胡椒香手咗少少,比較搶味。另外炸蘑菇外皮好脆,內裡仲好夠水份,而且油夠新鮮,食唔出有油益味。

造訪日期: 2020年3月
感謝 queeniewong630
2020年2月4日 透過行動裝置

Outback除了個黑糖麥包出名外,他的芝士薯條也很好味,最緊要係有盆配忌廉比你點黎食,減去那種油膩感。而小食併盤幸好也包括芝士薯條,不用另叫一盆呢!

造訪日期: 2020年2月
感謝 JoyceW2056
2020年1月10日 透過行動裝置

超超超愛吃牛排和她的炸薯條、非常美味可口、完全熱辣辣哈哈哈、就是一口接著一口氣完全吃光光的美味!喔某明天再減肥

造訪日期: 2020年1月
感謝 240wanli

查看過Outback Steakhouse (新世紀廣場)的旅客也查看過

去過Outback Steakhouse (新世紀廣場)嗎? 請分享你的經驗!