“地道惹味狗仔粉”

十八座狗仔粉 (佐敦)
使用外送服務
香港排名第1,665 (共14,057家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
2016年10月9日 透過行動裝置

這裏主打懷舊粉仔,俗稱狗仔粉, 湯底濃, 可以自由加入配菜例如香葱和菜莆等。特別推介辣菜脯,愛吃辣者不容錯過!

造訪日期: 2016年9月
感謝 RJasonChan

2016年9月16日 透過行動裝置

很喜歡吃狗仔粉(亦稱粉仔),以往有店舖用銀針粉,已很久沒見過了。這家用的是粗上海麵,麵身不會過稔,味道剛好,不會過鹹,冬菇滑而香,菜脯亦脆(任添)。沒有令我失望。
還吃了魚蛋豬皮蘿蔔,醬汁味道不錯,只嫌蘿蔔不夠稔。
火鴨絲翅味道我覺得太鹹,而且太稠,又帶點辣。不合我口味。

造訪日期: 2016年8月
感謝 mageemagee
2016年9月14日 透過行動裝置

狗仔粉口感好,唔會煮到好爛,辣菜脯非常辣,好好味,另外鴨絲碗仔翅,都十分香濃,加多隻燒鴨肶,飽飽,不過我覺得價錢略貴

造訪日期: 2016年9月
感謝 Bobobo999
2016年8月18日 透過行動裝置

現在已經很少吃粉仔的地方,別說是好吃不好吃了。十八座的出現,是愛吃粉仔的人的救星,它有好幾家分店,裝修格局都差不多,很好認。它的招牌菜有狗仔粉及火鴨翅,但這天只點了狗仔粉,魚肉湯及燒賣。狗仔粉配上辣菜甫一絕,但小心菜甫真的是超辣的,魚肉湯普通,燒賣有驚喜,軟軟的很好吃。

造訪日期: 2015年9月
感謝 Chung1984
2016年7月27日

想試好耐既狗仔粉。這間是《米芝蓮》推介的街頭小食店. lunch去吃。 舖仔細細, 坐位唔多,不過小食店客人唔會坐太耐, 多數人流都會流得好快唔係咁肚餓只係想食少少野, 就叫左招牌 - 馳名狗仔粉。 狗仔粉外形有d似斷開左一節節既烏冬咁湯汁比較傑身, 食落口感偏林身, 真係有d似煮得比較林既烏冬, 撈埋蔥同菜甫等配料一齊食會比較有口感。 OK!

造訪日期: 2016年7月
感謝 gohannn

查看過十八座狗仔粉 (佐敦)的旅客也查看過

去過十八座狗仔粉 (佐敦)嗎? 請分享你的經驗!