“打邊爐”

日牛涮涮鍋專門店 (朗豪坊)
香港排名第2,573 (共15,251家餐廳)
2021年2月28日

香港人就最鍾意打邊爐。基本上不論冬天定係夏天。都總有機會打到邊爐。有時同朋友食開有啲想食辣嘅湯底。有啲又唔想食辣嘅湯底。傳統酒樓打邊爐就兼顧唔到呢樣嘢。日牛嘅打邊爐主張一人一鍋,即係每個人都可以食到自己鍾意嘅湯底之餘。亦都可以享受打邊爐嘅樂趣。
唔好以為呢啲任食打邊爐嘅食物就會將貨就價。我想講佢提供嘅肉好多都好新鮮。特別係佢提供嘅牛。食得出唔同層次嘅牛係有唔同嘅味道。咁當然越高級嘅牛就越好食啦。而且自助吧嘅配料亦都非常充足。基本上亦都會令人花多眼亂。整體來講成個邊爐係好食嘅。

造訪日期: 2020年11月
感謝 mh_xmh

2020年11月18日 透過行動裝置

置富第一城分店,全日第二位放題半價,午市折後二人$183,原價每位$108。牛肉不錯
每人一爐,可選自己喜歡的湯底。有不同蔬菜選擇,有茶/咖啡☕️,有雪糕。

造訪日期: 2020年11月
感謝 Kitbb
2020年9月13日

朋友約食飯有偈傾,揾地方大吃一餐,
難得可以食番餐痛快的,一定係揀打邊爐啦,
日式牛涮鍋抵食又好食,狂食牛價錢相宜,
大人細路都啱。

新世紀廣場行街睇戲好方便,
今日早早地晚飯,吃完又可以繼續行街,
時間夠早等一陣就可以安排入座,
牛肉分級數,價錢高一點牛肉自然就好食點,
我哋選擇了$188, 唔要海鮮。
牛肉脂肪含量夠高,切得夠薄,一淥就食得,
淥得較熟都唔會有渣,正啊!
電腦落單一按好快送到,
自助區丸類菜類豆腐麵食樣樣齊,
炸魚皮真真脆,可惜好快冇曬喇。
自助飲品區熱茶、汽水等等,
最後食到好飽,雪糕都冇食到。

造訪日期: 2020年8月
感謝 Madamcat_Cat
2019年12月15日 透過行動裝置

家人生日,大男孩選了杏花邨的日牛涮涮鍋,因為有住户折扣,又有長者優惠。每人一個湯底,不同牛豬鷄任食套餐可選擇,另外素菜,丸類,腸仔,獅子狗等自助吧枱自取,選擇不算多。因為是午餐,價格優惠,食物質素心知肚明啦,不過不失,只為一家幾口享受一下家庭樂啫,可需挑剔。

造訪日期: 2019年12月
2  感謝 briann813
2019年11月4日 透過行動裝置

有別於一般火鍋店,shabu shabu自然感覺精緻一點,也沒那麼油膩。朗豪坊店面樓底高,位於最高層,予人舒服感。

食物選擇尚可,多為蔬菜類,肉類和價錢就是跟你所選的餐而定。味道不錯。還有飲品和乳酪任添。乳酪味道和質感也是超讚的~

午市時段人不多,價錢便宜,十分值得一試!晚市價格有所不同,但仍是合理範圍。服務方面就有進步空間啦。

造訪日期: 2019年10月
2  感謝 skvm_vanessa

查看過日牛涮涮鍋專門店 (朗豪坊)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過日牛涮涮鍋專門店 (朗豪坊)嗎? 請分享你的經驗!