“甜品控既下午茶”

Italian Tomato Café (新港城中心)
香港排名第3,402 (共13,941家餐廳)
2020年6月2日

今日見到Italian Tomato 我依個甜品控點會錯過,決定入去食件cake 其實Italian Tomato係1987年引入香港,可以話係細細個就食佢地既蛋糕大,Italian Tomato蛋糕款式多,亦會定期出一些限定口味。

「皇牌士多啤梨蛋糕」
我鐘意Italian Tomato 係原粒新鮮士多啤梨,相比起其他蛋糕店既士多啤梨較多會切半,Italian Tomato相對用料冇甘孤寒

新鮮士多啤梨好新鮮 味道清甜,不會酸 很滿意
而我最鐘意就係蛋糕既忌廉,蛋糕既忌廉係我必定考慮既因素,有些蛋糕店既忌廉食落去較膩口,唔夠滑身 很容易就滯。
但Italian Tomato 既忌廉軟滑亦唔會令人覺得膩口,口感幼滑 味道不會過甜 甜度岩岩好,海綿蛋糕做得綿密 鬆軟 將新鮮士多啤梨配以特製軟滑鮮忌廉同海綿蛋糕一齊食,口感幼滑 清甜,簡直一流!!
果然係皇牌經典之一。

「藍莓芝士蛋糕」
「藍莓芝士蛋糕」是經典甜品 , Italian Tomato 藍莓芝士蛋糕既芝士係法國芝士所製 味夠濃郁,海綿蛋糕做得鬆軟 ,再加上大量鮮甜多汁的藍莓,令蛋糕清新唔會膩口
總結:Italian Tomato 確實唔錯 蛋糕既甜度適中 口感鬆軟。

造訪日期: 2020年5月
感謝 Lamlamng

2019年2月4日 透過行動裝置

婚後第一餐平安夜飯,本想收工後買餸煮晚餐,但不幸地塞了兩個小時車,所以決定在附近商場吃算。大部分餐廳都因為平安夜關係加價,普普通通的也要四百元。幸好經過italian tomato, 餐牌沒有因為平安夜而換了貴價菜。點了兩個餐,只需二百多元,而且食物質素不錯。

造訪日期: 2018年12月
感謝 ching831
2018年12月19日 透過行動裝置

買了一整個皇牌士多啤梨蛋糕,士多啤梨很新鮮,酸酸甜甜很開胃。
但海綿蛋糕比例太少,忌廉太多,撇去忌廉後都找不到蛋糕了。
整體來說味道不錯。

另外食過朱古力蛋糕,個人認為比皇牌士多啤梨蛋糕更有特色。

造訪日期: 2018年12月
感謝 Loyeungchi
2018年11月1日

這間是我最喜歡的蛋糕店,而這間除了蛋糕之外,也有不同的西餐可供選擇,價錢合理,是值得吃的一間咖啡廳!個人很喜歡來到這間吃晚餐和甜品。

造訪日期: 2018年9月
感謝 caroltszting
2018年10月14日 透過行動裝置

經過這裏買了一件栗子蛋糕、味道算是可以。你其友就有個優惠,就係可以購物任何東西就可以玩卡通人物餐具。換了一隻大碟,都算幾特別和可愛。希望餐廳可以繼續呢類優惠。

造訪日期: 2018年10月
感謝 tt_tripadvise

查看過Italian Tomato Café (新港城中心)的旅客也查看過

中國香港
中國香港

去過Italian Tomato Café (新港城中心)嗎? 請分享你的經驗!