住宿的最低價格
Hotels.comUS$134
FindHotel
eDreamsUS$122
查看9 個優惠
評論 (256)

我同女朋友原本book左26/05-30/05 慶祝女朋友生日,我特意book左早一日25/05自己去左佈置,準備第二日入住時向女朋友求婚,而事前我一早有同酒店方傾好可以協助我求婚有關既安排,所以我自己先前一日check in做佈置及準備

25/05 當日順利咁佈置好,我再三咁同酒店職員夾好 ,明天會扮入住,亦提醒佢地唔好入間房亦唔好掂啲佈置 我仲放好求婚花束係窗邊,離開時酒店職員亦冇做checkout,當我心諗一切都準備好,等明天既重要日子來臨時,原來等緊我既係一個惡夢。。。。。。

到左26/05 我同女朋友到左酒店,我地"扮"check in 好就上房, 我仲準備好用眼罩蒙住女朋友,叫女朋友等一等。。。但當我開門既一刻。。結果令我受到極大既驚嚇。。。。我開門竟然見到一個男house keeping 既職員,而我所有既佈置都冇哂。。。個男house keeping 仲問我點解會check in ,唔係話間房未準備好(但當時我地check in 嘅時間係1600-1630 ,係已經過左最早check in時間1500,照道理冇可能未準備好間房 亦唔明白點解會仲有職員喺房)

我當堂好震驚咁問個職員,點解我間房會清哂啲野 ,佢只回答我唔清楚,冇人通知呢間房有咩特別。。。我跟手就走落去問front desk ,佢地竟然答我唔知點解 話佢哋係有交代,我果刻真嬲到唔識得點樣去形容

我女朋友到依刻當然知道個驚喜係咩同埋發生緊咩事啦,佢都忍唔住去同職員質問係發生左咩事 佢問啲佈置同花去哂邊 職員回應係已經掉哂,佢地再double check 先講話仲有紮花係度,話可以執返札花俾我地,我嗰刻真係欲哭無淚...

發生左呢件事之後我地都唔想再逗留喺呢間酒店,當日我地即時book 另一間酒店繼續慶祝一個“咁難忘”嘅生日

至於木的地酒店方面當晚有酒店經理聯絡我道歉,亦話今次事件係佢地全部既責任,但只能夠賠償花及佈置物品既費用,同埋酒店房錢之後就匆匆close左case.....成件事連24小時都未過....

今次呢件事對我同女朋友黎講 真係一件唔想再回憶嘅事,因為酒店嘅失誤錯失左求婚既驚喜同快樂,就算酒店願意賠償物件上嘅費用,但錯過左嘅時光同心血....好多好多都無辦法用金錢去賠償....

最後奉上我原本用來求婚嘅佈置遺照及俾清潔員工掉左又執返俾我嘅求婚花

住宿日期: 2022年5月
旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 Ricoshum
Wong Fiona,Madera Hollywood 的 顧客服務/櫃檯辦公室,回應了這篇評論2 週前評論 已回應

親愛的沈先生:

多謝您的意見反映,並接納我們提出的方案,有關事件已圓滿解決。而就此單一事件,酒店已作出內部跟進及向有關部門及員工加強培訓,避免同類事件再次發生。我們再次多謝您的諒解。

黃樂欣
前堂部經理

2022年3月29日的評論

入住夢露套房,房間很大,景觀開揚,有餐具和微波爐,十分方便。房間設計全部都好有心思。
Lounge只限二人,安靜舒服,雖然要book但入住當日無乜客,所以坐好耐都得,零食和飲品都很足夠。有機會再試下其他房型。

住宿日期: 2022年3月
    • 舒適度
感謝 ellehana

親愛的Ellehana,

感謝您下榻木的地酒店 - 中環並用上寶貴的時間分享您的體驗。我們很高興得知您對我們的客房及服務感到滿意。

我們的設計、傢俱、寢床用品以至所有客房設備均以最細心的篩選,達至最精確的標準。我們亦非常高興您對我們員工提供的熱切招待感到難忘。我們將努力不懈地確保我們的服務質素達到您一切所想所需,甚至超越您的期望。

黃樂欣
前堂部經理

2021年1月17日的評論

check in時候前台服務很好,好nice,一入房間有驚喜,房間好大,一房一廳,而且配套齊全,雪櫃廚房都有!中環地段好難得,下次會再來住!

住宿日期: 2020年12月
  • 旅程類型: 商務旅行
    • 舒適度
2  感謝 Beelllll
Ethan Yu,Madera Hollywood 的 Guest Services / Front Office,回應了這篇評論已於 2021年1月21日 回應

親愛的賓客,

感謝閣下下榻木的地酒店 - 中環。很高興得知閣下在本酒店有一個滿意的住宿經驗,我們會繼續致力讓每位客人感受美好難忘的入住體驗。

2021年1月3日的評論

房間很正,有二人圓餐桌,配有咖啡機,雪櫃預先放置了很多免費飲品,電視夠大,可接駁hdmi打機,床尾電視機有活動臂架,可移到你最舒服的方向

住宿日期: 2021年1月
旅程類型: 好友出遊
2  感謝 fjvvbn
Ethan Yu,Madera Hollywood 的 Guest Services / Front Office,回應了這篇評論已於 2021年1月4日 回應

2021年1月2日的評論

酒店本身房内生活配套已好足夠,有微波爐、電池爐及煮食工具、洗衣機、大雪櫃。冲凉位又夠大,並設有双洗手盆,貯物櫃也充足,基本上合乎長住客人需要

住宿日期: 2021年1月
旅程類型: 家庭旅行