“辣椒仔蜜糖香脆雞腿包”

肯德基 (山東街)
香港排名第174 (共219家小吃)
周圍地區: 九龍城區
周圍地區: 九龍城區
4 週前評論 透過行動裝置

KFC出左新包,作為炸雞控當然要第一時間沖去試。
試左A2辣椒仔蜜糖香脆雞腿包豐盛套餐,除左有個新包之外,仲有多1件雞(原味/辣味/燒雞),仲有健康嘅菜絲沙律同飲品。
先講個新包,麵包牛油味香濃,夾住外脆內嫩同juicy嘅脆雞、惹味bacon、紅洋蔥同酸瓜等配料,加埋酸酸辣辣嘅Tabasco醬汁同香甜蜜糖中和返個辣味,有多重味覺享受同豐富層次口感。
至於跟餐個經典KFC菜絲沙律,食落幾fresh,酸酸甜甜,岩哂食完炸野解吓熱氣同罪惡感。
#KFCHK #KFCxTABASCO #辣椒仔脆辣雞 #辣椒仔蜜糖香脆雞腿包

造訪日期: 2021年5月
3  感謝 delish_hk

2020年9月29日 透過行動裝置

最近KFC推出左50蚊6件雞既餐單,我身為一個鐘意食煎炸野既人,我當然唔可以放過啦
但剩係叫6件雞食又覺得太單調,所以我另外加配左葡撻,薯格,薯蓉

平時食煎炸野最怕係就係食物唔夠熱,凍冰冰,淋哂
老實講平時KFC既質素真係一般般,好多時都會犯左上面所提及既問題
但今日喜出望外,所有既食物都保持到溫度,炸雞脆口好食,難得遇到咁高水準,仲要又平又好食,點都要俾個Like佢啦,你地話係咪

造訪日期: 2020年9月
2  感謝 fatjj
2020年8月11日 透過行動裝置

我都有好多年冇食過肯德基家鄉雞了, 這個疫情令我接觸返放低了很久的美食。 因為疫情問題晚上好多時都是在家煮飯, 或者買外賣, 昨日突然想起食炸雞, 第一時間就諗起肯德基。 這個大家很熟悉的牌子, 記得以前細個讀書的時候很喜歡吃薯蓉和磨菇飯, 今次就點了三個餐,兩個E1 $49和V1 $38, 裏面已經包括有炸雞、蘑菇飯、格格脆薯塊和葡撻。✨✨✨

因為買外賣的關係返到屋企格格脆薯塊已經變得軟腍腍了, 燒雞非常乾身, 等我仲專登將炸雞轉了兩隻燒雞,可是非常失望。 到肯德基都是食炸雞比較安全, 起碼味道正常, 口感唔錯。 而我最喜歡都是蘑菇飯,滿滿的蘑菇粒,很好味。 然後到甜品葡撻, 肯德基的葡撻一向做得幾好, 甜度適中, 外皮鬆化。

最後還有三杯大可樂, 可惜我忘記了點薯蓉, 薯蓉我喜歡加少少黑椒一起吃, 特別惹味。 三個餐加埋都只是$137, 真是非常抵食。

肯德基家鄉雞 (KFC)
地址: 九龍灣展貿徑1號E-Max國際展貿中心地下G15, G17及G19號舖

造訪日期: 2020年8月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年2月23日

早上有扺食早餐,hkd16熱鬆餅,腸仔,還有熱飲。上網有kfc優惠券,不過要到點餐位點餐,不能用自助點餐機。服務速度不是特別快,不過味道ok!

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 rayrayyy19
2020年2月20日

香港要找好吃的鬆餅不是太難,但要平價就很難,肯德基出的蜜糖鬆餅價錢不到$10,但卻是美味可口,早餐時點個鬆餅,外面香脆,內裡鬆軟,牛油味十足,鬆餅迷不能錯過

造訪日期: 2019年12月
2  感謝 emavis2006

查看過肯德基 (山東街)的旅客也查看過

去過肯德基 (山東街)嗎? 請分享你的經驗!