“🍔 享負國際盛名香港漢堡包”
Burger Joys的評論

Burger Joys
香港排名第16 (共15,233家餐廳)
周圍地區: 大佛口
周圍地區: 大佛口

特色雙層芝士牛肉漢堡 $139
加飲品及薯條套餐 +$41
轉甜薯條 +$11
經典水牛雞翼 $59
今日咁啱出咗灣仔搵朋友,經過呢bookmark咗好耐嘅漢堡包店,二話不說買咗外賣返屋企食。就係因為之前見過報導介紹呢間上榜全球50大漢堡包!當然要叫餐廳最signature嘅double cheese burger啦!果然包體充滿牛油香,芝士呈半溶狀態望見到流晒口水呢!最重點係牛肉漢堡扒煎得非常香,亦唔會overcooked,成件事果然值得上榜啊!另外加咗buffalo wings,甜甜辣辣又帶點酸酸媭汆勁嘅美式口味,好啱我口味,超級滿足啊!

感謝 Kiu Shun Y

5 週前評論 透過行動裝置

最開心嘅時刻就係收工嘅時刻.星期六中午,又可以輕輕鬆鬆的食食食,呢間嘅漢堡包除咗好食⋯⋯
仲係即叫即製,而且咁耐都係無加過價,認真抵食,最重要係員工的用心做,令漢堡包吃得更加窩心好吃的滋味:
—————————-
Chicken burger:
盛放着漢堡包的盒子設計,方便客人吃,又不會令醬汁或食物跌出来,面頭鋪滿的醬汁特別惹味,中間夾着越吃越多的新鮮蔬菜配料、紫洋蔥、番茄、生菜⋯⋯等等,惹味的醬汁,新鮮的蔬菜、香脆即炸的雞,令人吃一次就回味
————————-
Fish burger:
非一般的魚柳,即叫即炸新鮮熱辣辣又香脆的炸魚柳、脆嫩滑溜、又是夾着新鮮又滿満的蔬菜、洋蔥、番茄⋯⋯等等。醬汁的惹味⋯⋯就是吃出另一翻滋味
———————-
2 beer➕2 French Fries
仲可以配埋套餐有啤酒、有即炸脆卜卜的薯條,加上黃芥辣同埋茄汁,食薯條都食得好滋味⋯⋯
———————-
午餐食得開心又簡單
午餐已經開始飲...啤酒飲....飲
因為開心⋯⋯可以好簡單
————————

1  感謝 mmag4569mmag4569
2021年3月2日 透過行動裝置

全球五十間最佳漢堡店之一✨burger joys
Burger joys 之所以吸引,除了漢堡用USDA 美國安格斯牛肉製成,最重要是麵包由米芝蓮得獎主廚Michael Gillet提供特別配方給Burger Joys而成

位於灣仔的burger joys方便,地鐵步行3 分鐘就到

牛肉漢堡
最欣賞是老闆對漢堡的要求,由用料至製造方法都十分講究!牛肉漢堡用上USDA美國優質黑安格斯牛肉製成,而且特別以紅酒和牛油烹製,牛肉濃味多肉汁,而麵包是由米芝蓮得獎主廚Michael Gillet提供特別配方,麵包特別鬆軟麵包烘至微脆,口感外脆內軟,帶微甜, 真不愧是米芝蓮大廚所調配

魚柳漢堡
連鎖店的魚柳包吃過很多次,今次吃過burger joys的魚柳包真的回不去!魚柳非常厚,炸成金黃色,外脆內肉軟,魚柳醬份量剛好,不會搶過魚柳的鮮味!
洋蔥跟蕃茄都很大片,味道爽甜,再配鬆軟麵包,非常完美

美式炸雞配芝士醬
推薦! 沒想到就算是外賣,回家還是能保持到炸雞的香脆份量偏多,而且炸雞都是無骨,吃起來很痛快!芝士醬濃濃芝士味,再配外脆內滑的炸雞~作為小食真係很出色

感謝 Ctyingz
2021年3月2日 透過行動裝置

今日返工要OT, 之後就同同事係公司附近食晚餐
同事好鍾意食Burger, 佢話呢間Burger好多外國既旅遊雜誌都有介紹
就跟左佢去試下

餐廳係酒吧既格局, 佢既坐位都係高身既, 有好多部電視播球賽, 係度睇波應該好好FEEL

有六款既burger揀, 仲有素食Burger添!仲可以自己加其他配料, 迎合自己口味!
加埋$41 combo可以有飲品同小食

我同同事就各自揀左一個burger, 佢仲加左個combo
Single burger: 佢既Burger係即叫即整, 夠晒新鮮熱辣, 個包外皮係烘過既, 有脆口既感覺, 個包鬆軟又帶有甜味, 番茄, 生菜, 加埋佢既手打牛肉, 牛肉既肉汁濃郁, 夠晒Juicy!
Cheese burger + combo: 朋友話呢個burger 都好正,芝士溶左落牛肉,更加好味;仲有要讚下佢既薯條,應該係用新鮮薯仔整既,炸得岩岩好,香口得黎又唔會太乾, 真係食唔停口

同事話呢間burger係荃灣有間姊妹店lucky smash, 近近地,下次又可以去食

感謝 vivilam89
2021年2月24日 透過行動裝置

放工去了灣仔的Burger Joys外賣了兩個burgers及小食返去同老婆當晚餐。這間漢堡店全部即叫即做,所以新鮮熱辣。
除了可以單點外,還可以升級套餐,不過外賣怕返到去薯條會淋,所以只加了小食。
牛肉漢堡:麵包略烘至帶脆,麵包香甜鬆軟,牛肉漢堡肉味濃郁而且充滿肉汁,新鮮爽脆的生菜及番茄夾在一起,整體多汁。
魚柳漢堡:魚柳外層炸漿得薄,炸至金黃香脆,魚柳雪白嫩滑,而且份量十足。
水牛雞翼6隻:雞翼表面的醬汁帶辣,十分惹味,雞翼外皮帶點香脆,但又不會炸得太乾,雞翼依然嫩滑。

造訪日期: 2021年2月
感謝 michaelchu4935

去過Burger Joys嗎? 請分享你的經驗!