“印度菜小店”
巴巴站 的評論

巴巴站
使用外送服務
香港排名第5,960 (共14,146家餐廳)
周圍地區: 荃灣
周圍地區: 荃灣
2020年9月18日 透過行動裝置

Baba’s Station
Butter Chicken $85
Mango Lassi $16(set)
一間很久已經想試的餐廳但每次經過都見很多人在店外排隊等候,終於找到一個沒什麼人排隊的時間去試
Butter chicken 的咖喱是加入了蕃茄做底,所以味道會帶點酸和辣,配合他們酥軟的油酥餅一起吃簡直是一流
說完咖喱當然要說說他們的雞啦
他們的雞是全去骨加上用炭火烤熟,所以吃落會有陣陣炭香味
Mango Lassi 保留到芒果的甜酸也做到乳酪的濃稠口感,不錯
最後發現這店是杜生在#yellopenrice 介紹過的喔難怪這麼多人排隊啦

造訪日期: 2020年9月
感謝 Savour_Hkfoodie

2020年9月3日 透過行動裝置

都算半個荃灣人,喺路德圍食過野咁多次都冇留意呢間印度餐廳。經杜生加持之後好想食,終於抽到時間出黎試吓。

點左個set A 2人份,Samosa 外面酥脆,裡面嘅薯仔餡料幾有份量,咖哩層次豐富,想清新d可以點埋隔離個乳酪醬,好食。

呢個胡椒脆餅好令人失望,係好脆好胡椒,但你睇吓塊餅上面d油多得好離譜,唔知佢係趕收工,定食材唔夠又要賣,d青瓜洋蔥蕃茄少得可憐。

個雞kebab 菜仲多過肉,沙律醬又少 完

黃咖哩雞+酥餅+飯,個咖哩係好食嘅,但得嗰兩三舊雞。個酥餅唔酥脆,幾令人失望。

有d趕住走冇影到個甜品,同埋唔記得影餐飲 所以唔評。

味道唔差但煮得求其,係咪而家上左神枱就揸流攤先?

造訪日期: 2020年7月
感謝 christinaevil
2018年12月4日

店子有中東烤餅和咖哩, 甚有異國風情, 中東燒餅和咖喱餐不錯, 幾有風味, 價錢亦不貴, 可以一試, 但亞洲湯麵只是普普通通.

造訪日期: 2018年12月
感謝 windshearhy
2018年7月12日 透過行動裝置

呢間餐廳細細,格局有啲似酒吧,見到佢外賣食品價格相宜,於是就入去餐廳試吓食下午茶餐。我選擇咗胡椒脆餅,薄薄既一個圓形餅,好脆好味。

造訪日期: 2018年5月
感謝 929ls
2018年5月27日 透過行動裝置

這家餐廳是比較小見到待印巴餐廳,如果覺得吃日料吃到無聊了可以嘗看看,價格不算高,有些外賣軟件也可以找到這家送餐。

造訪日期: 2018年5月
感謝 TszHinN

去過巴巴站 嗎? 請分享你的經驗!