“香港稻香點心”

稻香超級漁港 (佐敦)
香港排名第1,904 (共13,928家餐廳)
周圍地區: 佐敦/油麻地
周圍地區: 佐敦/油麻地
4 週前評論 透過行動裝置

稻香點心在香港超棒的,點心大份,價錢不貴。腸粉、燒賣、糯米雞等等,很好吃,比好多地方的大份,又好吃。店面在一樓。

感謝 garybmc

2019年5月20日

跟家人團年飯來了這間稻香,這間稻香晚市有小菜和火鍋,一進店就很大陣火鍋味,小菜區同火鍋分隔了兩邊。
小菜味道一般,沒有太大驚喜,但不過不失。

造訪日期: 2018年12月
感謝 sumgirl0822
2019年5月8日

稻香超級漁港非午晚餐時段,有提供港點飲茶,大圓桌有位就坐,菜單有兩種顏色,提供簡單粥麵跟點心,常有特價餐點,算是很平價的港點

造訪日期: 2019年4月
感謝 Passport3345678
2019年5月2日

酒樓位於佐敦地鐵站附近,走10分鐘便可到達,乘升降機上2樓,地方廣闊,光線充足!分左右兩邊,一邊食小菜一邊火鍋, 火鍋可以任飲任食,所以位置附近有自助吧,可以自由混醬,任取飲品,糖水和雪條!

坐下之後,立即選擇火鍋湯底和材料,我們想一次過食2款湯底,所以選擇了<滋味鴛鴦湯底>,即是清湯和沙嗲!湯底選好後就選火鍋材料!!不用5分鐘便選好交給侍應!

湯底好快到,但我們等了很久都未上火鍋材料,最後我們忍不住要追單,追完再等多5分鐘才有,不過材料沒有上齊,唯有第二次下單再叫過!火鍋材料在我印象中都是普普通通,但我最記得<美國雪花肥牛>不錯,但<秀珍菇>真的普通!

<美國雪花肥牛> 牛肉顏色紅潤有光澤,雪花分佈平均,薄切食起來一點都不韌,口感不錯!

<秀珍菇> 顏色偏黃暗啞,不太新鮮,菇傘很薄,掂一掂便甩了,主要都是食菇柄!

整體來講,酒樓環境可以,但食物質素還可以有進步空間!!

造訪日期: 2019年3月
感謝 lovecaca
2019年5月1日 透過行動裝置

見有個特價餐牌,每個餸都唔錯,叫咗裏面嘅其中三個 【跳舞雞】$78

跳舞雞好得意嘅,原隻上枱,會派一個膠手套,俾你一舊一舊撕開佢,食落其實係一隻炸子雞,皮係脆嘅,肉都算鮮嫩,即燒即上枱,帶住手套初時都熱到撕唔開like 【雙皮醬蒸飛天班】$78

又係名奇特,其實與一條,用咗麵醬同果皮去蒸,魚肉其實算嫩滑,果皮蒸嘅好處,係可以去除魚嘅腥味,$78算抵食 【養生淮山胡椒雙肚煲】$88

胡椒味唔重,配合豬肚同埋魚肚,仲有鮮雞件,仲有清淡嘅淮山,算係有菜有肉嘅一個餸。湯底配上一啲香芹,算有少少香味,呢部嘢勝在嘅係兩樣嘢,大煲同夠熱 frustrated呢間稻香嘅食物算係中規中矩,冇驚喜但亦都唔難食。

造訪日期: 2019年2月
感謝 choco_pancake

查看過稻香超級漁港 (佐敦)的旅客也查看過

去過稻香超級漁港 (佐敦)嗎? 請分享你的經驗!