“頸渴”

Simplylife Bakery Cafe
香港排名第912 (共15,251家餐廳)
價位: US$20 - US$25
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 早餐
周圍地區: 深水埗區
2021年2月28日

連續兩日都食Simplylife 不過今日唔同嘅係,尋日係食下午茶,今日係食午餐。星期日嘅下午。等位嘅人唔算10分多。我哋一行三人。拎咗飛之後大約等咗5分鐘就有得入去坐低。用餐時間只有1小時。略嫌少咗啲。午餐嘅選擇比下午茶多。當然同樣地價錢亦都貴好多。今日叫咗雞肉漢堡。前菜有得選擇南瓜湯,或者沙律。我自己選擇咗後者。
沙律份量啱啱好。而且落咗醋,可以開一開胃。
到正盤漢堡,漢堡份量比我想像中大,而且雞肉上面鋪滿一層芝士,10分邪惡。不過略嫌鹹咗少少。薯條都炸得比較燶。食完之後,可能因為太多味精嘅關係。我非常頸渴。飲咗勁多水。如果調味料下次可以冇咁重手嘅話。我相信會更加好。

造訪日期: 2021年2月
感謝 mh_xmh

2019年8月3日 透過行動裝置

其實呢間既野食真係相當唔錯,係一間英式餐廳,今次食咗個牛扒,剪得好香口,雖然有啲貴但值,仲可以望住個溜冰場。

造訪日期: 2019年8月
感謝 chigorxd
2019年5月25日 透過行動裝置

這是一家高級的英國菜餐廳,價錢有一點貴,但坐位舒服,服務都很好。食物方面,點了個忌廉意大利粉,意粉的面質不會太軟,很好,忌廉也很入味。

造訪日期: 2019年5月
感謝 kelvin319
2019年5月4日 透過行動裝置

週末到這餐廳吃個下午茶。
這裡似乎愈來愈受歡迎,畢竟下午茶餐價錢相宜,而且環境和食物質素也不錯,因在門外等10分鐘才能入座亦感合理。但由點菜到食品到來卻花上半小時,則感覺不太良好。

造訪日期: 2019年4月
2  感謝 jacelynswong
2019年4月24日

星期六約了朋友在這裡午聚,預先按了電子飛,仍等了約半小時,太多人了。一入座,侍應已預先通告只有1.5小時時間,夠鐘就要交枱。一伙人快快散了。

造訪日期: 2019年4月
感謝 fishchan2013

查看過Simplylife Bakery Cafe的旅客也查看過

去過Simplylife Bakery Cafe嗎? 請分享你的經驗!