“高質韓燒”

名家韓國餐廳 尖沙咀分店
香港排名第663 (共13,941家餐廳)
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2020年6月3日

2020年5月21日
一諗起想食韓國菜,第一時間一定諗起"名家명가"呢間韓國餐廳,提供正宗丶優質食材,吸引不少韓國人光顧。名家명가韓國餐廳有三間分店,首間分店位於銅鑼灣世貿中心,第二間分店位於尖沙咀國際廣場27樓,第三間分店位於太古城。
尖沙咀分店唔經唔覺已經開左好多年,在二零零九年開幕,如果坐窗邊位,可以望到維港景色,居高臨下,一邊食一邊欣賞風景。
今次被安排坐喺最入面嘅房,房面都有落地大玻璃,可以欣賞到繁華夜景。見到餐牌有好多款套餐選擇,不過都係鍾意散叫多d,點左好多款牛肉丶豬肉丶泡菜餅⋯⋯d牛肉全部都好靚丶有質素,而且店員仲會幫手燒,雖然佢地好忙,但係都好細心咁為我地服務。呢度抽風系統唔錯,食左成晚個身都冇成陣燒烤味。店員個個都好有禮貌丶服務周到。有部份店員係韓國人,彷如置身韓國一樣。呢間韓國餐廳每一次食都保持到水準。

造訪日期: 2020年5月
感謝 pakkawu

2020年5月19日 透過行動裝置

幾個朋友想食韓燒 ,又想坐得舒服,簡左ISQUARE 樓上27樓食飯,位置夠大之餘,服務員質素都唔錯,未食呢間所以請教有咩好食,服務員亦有提問想要海鮮還是喜愛吃肉,我地兩樣都想試,所以簡左set b,套餐不錯喔肉到黎亦有服務員幫忙剪開一小塊方便燒肉,喜愛韓燒的我當然因為韓國菜每次都會有前菜小吃提供,而且每次想再要泡菜或其他前菜可以無限吃:mad:佢地既泡菜亦都好好吃,食得出係自家製的新鮮泡菜所以唔會太酸,所以我地叫左好多次

造訪日期: 2020年5月
感謝 elainechannm
2019年12月29日

人參雞湯送到上嚟嘅時候會跟一碗白飯, 但係會有少少失望,因為隻雞已經切開一半,裏面嘅飯亦都流咗出嚟。 不過啖湯都尚算清甜有雞味。呢度可以慢慢坐,傾吓計,環境好舒服

造訪日期: 2019年12月
感謝 ryangalaxy9255
2019年10月19日 透過行動裝置

店舖的位置人流不多,但出乎意料地好食。我們點了二人餐,分量足夠三人吃飽,牛肉和主食都很不錯,滿足滿足。

造訪日期: 2019年6月
感謝 nicsbp_000
2019年3月10日 透過行動裝置

我最愛的韓國料理店,不論是一般前菜、小菜、鐵板燒,也非常美味可口,好似真係去左韓國一樣,非常值得推薦 !

造訪日期: 2019年2月
感謝 susannaluen0214

查看過名家韓國餐廳 尖沙咀分店的旅客也查看過

去過名家韓國餐廳 尖沙咀分店嗎? 請分享你的經驗!