“限定英式下午茶____資深甜品專家”

HeSheEat Cafe (白布街店)
使用外送服務
香港排名第9 (共667家甜點)
周圍地區: 旺角

店內裝修冇荃灣嗰間咁新淨
但係裝修有啲細節位俾人打卡

個tea set原來有啲驚喜位
上層放咗個器皿入面有啲乾冰
一倒熱水,就會湧出霧氣,睇得人好開心,又啱晒打卡

tea set有4鹹點、5甜點,仲包2杯特色飲品
鹹點意式番茄多士、蟹肉蟹子酥皮盒唔錯
多士香脆、酥皮鬆化
甜點我比較鍾意芒果拿破崙、迷你芝士餅
拿破崙有口感、芝士餅唔會太甜,餅底又好味
熱情果菠蘿沙冰、士多啤梨Mojito
賣相colourful多details好靚,飲落解渴清涼,不錯!

$268一個tea set嚟講,食物質素不俗
每件鹹甜點細細件好精緻,唔會溜同過份飽濟感
又有得舒服坐下,真係性價比高!

HeSheEat (白布街) (旺角)
旺角白布街22號藝興大廈地下4號舖

造訪日期: 2021年11月
感謝 lylyww

2021年11月17日 透過行動裝置

看到IG很多人推介HESHEEAT的afternoontea combo, 我和閨蜜當然唔執輸,一定要去打卡享受一番。

先來兩杯飲料,熱情果菠蘿沙冰, 陣陣熱情果味,又混有菠蘿味,好清新。士多啤梨莫希托, 帶有氣的莫希托,帶有淡淡的士多啤梨味,好解渴。Tea Set送上來的時候店員會加上乾冰,這個時候一定要瘋狂打卡,因為只有一剎那啊!

下層Finger Food
巴馬火腿伴蜜瓜,鹹味的斑馬火腿配鮮甜的蜜瓜,簡直絕配啦!
意式蕃茄多士,多士一定要脆才有口感,濃郁的番茄醬加芝士,很滋味。
蟹肉蟹子酥皮盒,酥皮盒夠脆口,蟹肉多多,大滿足!
海蝦黑蟹籽配自家製番茄汁,黑蟹籽卜卜脆,配一隻大蝦,沾小小蕃茄汁,味道不錯。

上層Sweet
海鹽藍莓冷凍配芝士雪糕,這款甜品很有驚喜,藍莓味濃郁,配埋芝士雪糕完全沒有違和感。
迷你芝士餅, 芝士味香濃,感覺不會死實。
芒果拿破崙,拿破崙口感鬆化, 中層的忌廉也不覺得膩, 甜甜的芒果很吸引。
朱古力慕絲和抹茶紅豆慕絲, 兩款慕絲都夠幼滑,最重要是不漏, 不會有飽飽滯滯的飽腹感。

作為tea set, 這個份量已經夠過癮了,希望之後 的飲品會有更多選擇啦~

造訪日期: 2021年11月
感謝 yanikachow
2021年8月29日

今天提早下班後,跟同事一行二人想找一間cafe聊天說地,就想起了位於旺角白布街的「HeSheEat」,它位置上旺中帶静,餐廳有兩層高,特別是上層環境更廣闊,很適合談天!它的裝修風格像少女,帶點粉紅色系主題,餐桌是雲石面,是個打咭拍照的好地方!

餐牌選擇很多,馬上點了「牛油果蟹肉凱撒沙律」,蟹肉份量很多,配上煙肉、麵包粒、芝士片、牛油果粒、醬汁等配料,味道不會過鹹,十分清新開胃!

小食是「單骨蜜糖芥末雞翼 」,雞翼炸得金黃香脆,肉嫩多汁,賣相吸引,醬汁帶甜味,糖芥末味道香濃,單骨雞翼十分方便進食,新鮮熱辣辣,推介!

「火辣墨魚汁意粉配鮮魷魚」,口味帶點微辣,意粉沾滿黑漆墨汁十分入味及上色,意粉爽口彈牙,魷魚新鮮有咬口,十分惹味!份量夠大碟,個人推介菜式之一!

「海鮮紅花意大利飯」,舖滿了海鮮, 有青口,帶子、魷魚、鮮蝦等, 材料豐富!意大利飯不會太硬,口感煮得軟稔,不錯!它跟墨魚汁麵條一樣,每粒飯也被醬汁包圍着,非常滿足!

餐廳有很多不同的特色飲品,今次試了奶昔及果,「夏日水果茶」點了少甜,甜度剛好,新鮮的水果滿滿,青蘋果片,西柚片,士多啤梨片等,配搭一流十分清新!

「燕麥乳酪奶昔」意想不到乳酪奶昔加上燕麥會是出奇地好味道!奶昔甜度適中,忌廉份量多,香滑又健康,燕麥令奶昔更滑口,味道帶點乳酪酸甜道清新,燕麥殼口感香脆,推介!

整體來說,食物質素及賣相都不錯,下次再嘗試其他新菜式!

造訪日期: 2021年8月
感謝 mw222017
2021年8月22日 透過行動裝置

最近吃了這裏的afternoon tea , $268/2位,CP值很高

鹹點有:
巴馬火腿伴蜜瓜:蜜瓜鮮甜,份量很多

意式番茄多士:味道清新的開胃小食

蟹肉蟹籽酥皮盒:酥皮撻口感香脆,配上蟹肉蟹籽,食材高質

海蝦黑蟹籽配自家製番茄汁:海蝦鮮甜,番茄汁的酸味令鮮味提升
甜點有:

海鹽藍莓奶凍配芝士雪糕:配搭很出色的甜品,藍莓奶凍香滑而不死甜,芝士雪糕增加口感

迷你芝士餅:味道偏淡,感覺健康

芒果拿破崙:拿破崙脆而不鬆散,芒果鮮甜

朱古力慕絲:朱古力味香濃而不太甜

抹茶紅豆慕絲:抹茶的苦澀味跟紅豆的甜味平衡得宜
飲品:
士多啤梨莫希托:士多啤梨嘅甜味減淡了mojito 的苦味,如果汁般易入口

熱情果菠蘿沙冰:甜甜的沙冰最適合夏日炎炎飲用

造訪日期: 2021年8月
感謝 Voyage38842231637
2021年6月29日 透過行動裝置

每次去旺角行街經過見到這間HeSheEat餐廳,都很多人等位,今日終於有時間到呢間餐廳食個晚餐。餐廳一共有兩層,佈置及環境氣氛不錯。
燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律
薯仔沙律我們加了$10可轉薯條,薯條是新鮮炸的,熱辣辣香脆可口。新鮮的沙律菜酸酸地很開胃。豬肋骨燒得好淋好入味,肉質嫩滑,配合燒烤醬一齊食更加惹味。
芝士汁鮮蛋意大利麵
配料有白菌,煙腩肉,溫泉蛋,麵條很幼細,軟硬度適中,芝士味香濃加入溫泉蛋令到口感非常幼滑。
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
疏乎厘賣相不錯,真的非常彈身,甜到剛剛好,還有蛋香味,配上碟旁邊的士多啤梨和焦糖一齊食,味道更加有層次,口感一流。
西瓜沙冰
炎炎夏日飲杯西瓜沙冰,解暑一流。

造訪日期: 2021年5月
感謝 GaileLee

查看過HeSheEat Cafe (白布街店)的旅客也查看過

去過HeSheEat Cafe (白布街店)嗎? 請分享你的經驗!

© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有權利。