“拉面老店”
面屋一平安的評論

面屋一平安
香港排名第3,245 (共10,368家餐廳)
價位: US$10 - US$19
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
評論過2017年6月15日

面屋一平安位於加連威老道, 距離地鐵3-5分鐘左右。
算是拉面老店了, 應該有差不多20年歷史。
價錢就偏貴了點, 不過味道尚可。

感謝 kimnowitzki

評論過2017年5月2日 透過行動裝置

面屋一平安在美麗華商場已經很多年了,當你發現其他在旁邊的食店已慢慢結業而他能夠屹立不倒,你便知道他質素保持得十分按好

建議平日的下午茶時間來進食, $100以內便有一個拉面加飲料

感謝 Davywan
評論過2016年11月21日

午市時間總是逼滿人的, 日本菜在尖沙咀地區雖然很多選擇, 但這家的性價比高, 值得推薦。我最愛吃就是食他的拉麵, 很彈牙, 總有一點點日本的風味。午市套餐也不算昂貴, 大約HK$80左右。另一樣令我大滿足的就是串燒雞翼, 皮很脆, 很香口。

感謝 Smile_GG
評論過2016年10月31日

不定期會來,當我想念螢光魷魚的時候.
螢光魷魚不是周圍食到,加上這裏的魷且不腥,配上啤酒,加一碗鮮甜的野菜長崎拉麵, 滿足矣!

感謝 holaujack
評論過2016年8月19日

呢間餐廳一到平日嘅lunch hour就會逼滿附近返工嘅打工仔,因為佢算係商場內性價比高嘅餐廳,另一間係隔離嘅大自然素食。佢都係賣日本菜,但價錢比千兩平。最特別係set lunch可以同時食到麺同飯,雖然兩樣都係細size,但勝在多一個選擇。拉麵一定唔夠正宗拉麵鋪好食架啦,飯就推介滑蛋豬排飯同豬腩飯。佢嘅set lunch有得加錢叫小食,不過客人大多係揀麺+飯+飲品,價錢都係70-90蚊港幣,要加一。場內多數係梳化凳,坐得舒服。
服務方面,有時個場太爆,要等耐啲先有侍應行過嚟,但侍應都好有禮貌。加上有侍應識日文,連日本人都會幫襯,可想而知水準唔會太差。

感謝 janet1991hk

查看過面屋一平安的旅客也查看過

去過面屋一平安嗎? 請分享你的經驗!