“爸爸生日晚餐”

雲海日本料理
5/13(週四)
20:00
香港排名第179 (共15,296家餐廳)
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 尖沙咀

平時都係來食開鐵板燒,今日老竇生日。經理介紹佢食目張,話呢兩個月做推介$480就有交易,平時要$680一條。試過真係物超所值。一定要響佢promotion完之前再嚟食多次❗️

造訪日期: 2021年4月
感謝 Carmanhohoho123

2021年3月22日

見到網上嘅評估幾好,決定來試下!雖然無信用卡優惠,但價錢物超所值!由其是鴨肝多士入口很脆,一邊吃d汁流出來很回味。還有蝦和帶子都是很鮮甜,絕不是馬虎。整個套餐都很豐富,而且酒水都是任飲,包括啤酒,清酒,汽水。我下次都會帶朋友再嚟食,但係要早啲訂位,因為好多日子都好快爆滿。

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Hungbb23456
2021年2月28日

自上年開始中午放題越嚟越難訂位幾經波折終於又食到。

鐵板燒放題係任點形式,廚師會先將餐牌上嘅菜全部順次序上一次先,然後客人可以再refill心儀嘅嘢食。不過最好就係而家改埋啤酒、汽水、果汁同清酒都是任飲,岩晒唔飲酒嘅我。好過之前要諗清楚飲咩。

主角的鐵板燒,先上了一份虾配帆立貝,蝦煎到恰到好處肉質爽口彈牙,而帶子外層煎至微焦中間仍然嫩肉,好吃到不得了。再上是三文魚配銀鱈魚.(銀鱈魚只在周日或紅假期提供),兩者同樣煎得魚皮香脆可口,即時再飲杯啤酒,真係透心涼。然後再羊架配日本走地雞,兩款肉可惜偏熟。另外牛肉薄燒,中間夾雜洋蔥同蒜片,完全係味覺上嘅享受。最後,整炒野菜同炒飯,炒菜清清味蕾一個不錯的安排,炒飯只是象徵式要了小半碗,炒得粒顆分明,份量剛剛好。

甜品食埋綠茶雪糕,就完美落幕又一次滿足左視覺同味嘅感受。

造訪日期: 2021年1月
感謝 SF C
2021年2月6日

第一次食鐵板燒放題,成個餐都好多野食,除左鴨肝每人一件,飲品同鐵板燒野食都係任叫,已經值回票價!師父話淨係鴨肝單點都要$400左右!煎完口感好香脆,真係好juicy!虾同帶子我都追加了幾轉,重食到小小蝦膏下次我都會再來!

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 Carmanhohoho123
2021年1月25日 透過行動裝置

排咗兩個多月,終於俾我同女朋友等到食雲海嘅鐵板燒放題!雖然加咗價,但係亦都影響唔到我必食嘅決心,試問就算平日$599加一冇任何信用卡優惠,响五星級酒店有邊間日本餐可以做到啤酒汽水果汁任飲,大蝦,帶子同牛肉任食?連同冇得encore嘅都有三文魚刺身,鴨肝,麵豉湯同雪糕,加上個個師傅都好專業同細心聆聽客人嘅需要 ,所以今日真係食得好開心,下次一定會再嚟!

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 VICTORY_1776

查看過雲海日本料理的旅客也查看過

去過雲海日本料理嗎? 請分享你的經驗!