“終於訂到位👏”

雲海日本料理
4/17(週六)
20:00
香港排名第175 (共15,251家餐廳)
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 尖沙咀
2021年2月28日

自上年開始中午放題越嚟越難訂位幾經波折終於又食到。

鐵板燒放題係任點形式,廚師會先將餐牌上嘅菜全部順次序上一次先,然後客人可以再refill心儀嘅嘢食。不過最好就係而家改埋啤酒、汽水、果汁同清酒都是任飲,岩晒唔飲酒嘅我。好過之前要諗清楚飲咩。

主角的鐵板燒,先上了一份虾配帆立貝,蝦煎到恰到好處肉質爽口彈牙,而帶子外層煎至微焦中間仍然嫩肉,好吃到不得了。再上是三文魚配銀鱈魚.(銀鱈魚只在周日或紅假期提供),兩者同樣煎得魚皮香脆可口,即時再飲杯啤酒,真係透心涼。然後再羊架配日本走地雞,兩款肉可惜偏熟。另外牛肉薄燒,中間夾雜洋蔥同蒜片,完全係味覺上嘅享受。最後,整炒野菜同炒飯,炒菜清清味蕾一個不錯的安排,炒飯只是象徵式要了小半碗,炒得粒顆分明,份量剛剛好。

甜品食埋綠茶雪糕,就完美落幕又一次滿足左視覺同味嘅感受。

造訪日期: 2021年1月
感謝 SF C

2021年2月6日

第一次食鐵板燒放題,成個餐都好多野食,除左鴨肝每人一件,飲品同鐵板燒野食都係任叫,已經值回票價!師父話淨係鴨肝單點都要$400左右!煎完口感好香脆,真係好juicy!虾同帶子我都追加了幾轉,重食到小小蝦膏下次我都會再來!

造訪日期: 2021年2月
1  感謝 Carmanhohoho123
2021年1月25日 透過行動裝置

排咗兩個多月,終於俾我同女朋友等到食雲海嘅鐵板燒放題!雖然加咗價,但係亦都影響唔到我必食嘅決心,試問就算平日$599加一冇任何信用卡優惠,响五星級酒店有邊間日本餐可以做到啤酒汽水果汁任飲,大蝦,帶子同牛肉任食?連同冇得encore嘅都有三文魚刺身,鴨肝,麵豉湯同雪糕,加上個個師傅都好專業同細心聆聽客人嘅需要 ,所以今日真係食得好開心,下次一定會再嚟!

造訪日期: 2021年1月
2  感謝 VICTORY_1776
2020年11月15日

無得輸的鐵板燒、和三五知己暢飲、啤酒清酒汽水任飲、刺身又新鮮、超級美味的鵝肝,還有很多鐵板燒的熟食,環境舒適、侍應招呼又熱情,下次一定再來

造訪日期: 2020年11月
2  感謝 WongPC212
2020年10月27日 透過行動裝置

講起鐵板燒放題,雲海是我首選之一。所以每月都必定去最少1次。不過最近訂位更加難預訂,我每次一食完都會立刻預訂定下一次,不過這次想訂都訂不了,竟然要兩個月後先至有位

今次一行4人決定星期三去所以每人盛為499+10%sc(如果星期六日去每人就599+10%sc)當然嘢食會多少少。
一如以往鐵板燒師傅會全部煮一次俾你食先,之後可以隨便叫想追加嘅食物。

不過而我每次食完一轉都已經八成飽。不過今次帆立貝有少少沙。

雖然前菜,魚生,鴨肝(只係每人一件),麵豉湯同甜品這些都係不能夠再追加。

肥師傅(佢同我哋講係道做咗差唔多30幾年)會同你談笑風生,而且咁多次服務態度真係好好。

造訪日期: 2020年10月
1  感謝 SF C

查看過雲海日本料理的旅客也查看過

去過雲海日本料理嗎? 請分享你的經驗!