“Hesheeat人氣餐廳”

HeSheEat Cafe (記利佐治街店)
線上訂購
香港排名第22 (共681家甜點)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2020年6月5日 透過行動裝置

hesheeat 就是人氣餐廳數一數二,做緊外賣自取外賣滿$100 享有8折優惠,快快去食下先!
✨外賣返到屋企都一樣好食,仲熱辣辣架✨
白酒牛油汁蜆肉扁意粉 $102
扁意粉彈牙的汁已經索係意粉中更惹味
蜆肉大粒同埋都好多隻,肉質肥美入口鮮味
飛天薯條配秘製辣椒茄汁 $45
薯條好多又金黃又香脆,配埋惹味秘製辣椒茄汁,辣辣地上薯條好夾。
單骨蜜糖芥末雞翼 $55
蜜糖芥末雞翼外皮脆脆金黃色,外脆內軟肉質仲鮮嫩唔會脆到乾,醬甜又惹味既蜜糖芥末非常正。單骨雞翼非常方便好岩我一隻手就食得,唔洗雙手食。食完再想食呀,必食呢!!

HeSheEat
HeSheEat
銅鑼灣地帶 HeSheEat
銅鑼灣記利佐治街2-10號銅鑼灣地帶2樓201號舖
星期一至日12:00pm-23:30pm

#hesheeat #cwb #foodiehk #yummyfood #food #foodpost

造訪日期: 2020年6月
感謝 horuru

2020年6月3日

晚餐定價比想像中平
性價比幾高
選擇都幾多樣化,有漢堡、意粉、意大利飯同埋扒

烤牛板腱 係我最近鋸扒比較鍾意嘅部位
因為脂肪比較少 而且牛肉味濃 依塊幾大
烤得剛好 帶點肉汁 唔錯!

Side dish 既薯蓉都好好味, 夾埋肉一齊食

比目魚芝士汁燴新鮮蛋麵 鍾意食魚嘅我又點會錯過呢
魚肉份量都幾多, 淡淡地,但唔腥 蛋麵都幾特別 有微微嘅蛋味 唔算話好滑,口感幾得意 可以試下~ 配埋紫菜,味道好夾呀!

叫多咗兩個小食一齊share 蜜糖單骨雞翼,香脆
啲汁好好味,甜甜地
而且雞翼Juicy, 唔會炸得太乾

至於薯餅粒粒 其實就係迷你版嘅薯餅
好食之處係:超級脆! 點茄汁 食到停唔到

造訪日期: 2019年10月
感謝 Kennis D
2020年5月31日 透過行動裝置

閒時無聊,趁崇光仍thankful week 逛下購物!唔喜歡同人迫,所以常常選擇下午茶當lunch,既經濟又休閑。上星期五係崇光購物完就去咗附近間唔中去嘅餐廳食下午茶lunch。喜歡坐在窗邊位,可以望吓街景,適逢落雨,又有雨景睇,一個人食下嘢,好relax。

番茄碎蛋沙律牛角包配cappuccino

蕃茄厚肉,牛角包脆口,碎蛋沙律份量足,但略嫌蛋切得太碎,還有沙律菜拌碟,咖啡濃郁,整份下午茶盛惠$52,不需加一服務費,好過去快餐連鎖店食!

造訪日期: 2020年5月
感謝 pingpingcspchow
2020年5月28日

約朋友食飯去銅鑼灣最就腳,但就最R頭因為太多餐廳選擇,如果唔想諗的話大可去依間食,價錢貼地次次食到舔舔脷,環境OK,朋友吹水食飯的好地方。
#HeSheEat
單骨蜜糖芥末雞翼 $55
雞翼外皮炸得金黃香脆,肉質一般,精髓係醮上甜美的蜜糖芥末汁就會好好味,重點要多汁唔夠就要求侍應添加吧~

紅花海鮮燴意大利飯 $110
意大利飯係我最愛,這裡的意大利飯都幾有水準,個汁收得靚,飯粒粒分明好掛汁夠味,夾雜左芝士絲富濃郁口感,淨係食飯已好滿足,飯中有蕃茄碎帶微酸,食起上來令人開胃。有口感彈牙的蝦仁,軟身的魷魚片,原粒鮮嫩帶子和沙蜆,海鮮配料豐富,樣樣兩粒兩粒可以和朋友開心二人分抵讚,食完成個飯係唔覺膩,美味非常,掂!

燒鰻魚伴海膽忌廉汁扁意粉 $148
紫菜味飄香撲鼻,原條鰻魚望見滿足,魚肉肥美肉質軟腍充滿油份,厚肉無碎骨,好味到呢。意粉掛滿忌廉汁口感煙韌味美,軟淋淋的菠菜葉入口順滑,口感增加了不少,味道唔錯食到舔舔脷,但說好的海膽去了哪?

宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $62
餅皮挺身一刀切開抹茶醬流出感覺治癒,濃郁的抹茶味帶微微的苦澀,配紅豆甜而不膩,嚐到回甘的感動。旁邊仲有厥餅白玉煙煙韌韌,豆腐雪糕味道清有豆香味,是不錯的走甜甜品。

感謝 cargolam
2020年5月17日 透過行動裝置

放寬限制令之後,銅鑼灣回復成熱鬧的地方。今日約咗男朋友喺銅鑼灣行街,夜晚就來這間餐廳吃飯。曾經到過這間hesheeat銅鑼灣分店,每次都要排長龍,幸好這晚不用,但是店內都差不多坐滿客人,很好生意。

座位與座位之間加了一塊塊版防疫,雖然顯得座位有少逼夾,但店員幸好安排左個窗口位給我們,可以看着銅鑼灣嘅街景食飯,別有一番風味❤️

我個人覺得HeSheEat最好吃的是墨魚汁意粉系列,最愛吃蝦的我,今次決定一試這碟虎蝦意粉

扒虎蝦墨魚汁意粉 $95
意粉份量剛好,咸度適中,有少許辣味,唔錯。總共有三隻虎蝦,虎蝦彈牙爽口入味,配上墨魚汁意粉好夾

黑松露雜菌春雞燴意大利飯$98
賣相好靚好吸引 黑松露味重,配上燴飯一流 飯身口感煙韌做得不錯燒春雞肉質嫩滑入味,好香

單骨水牛城雞翼 $55
單骨雞翼最適合愛食雞翼的女生,方便吃又能保持形象炸雞翼配水牛芝士醬好滋味~好吃到不能停口

另外仲加咗一杯芝士奶蓋茶 +$25
芝士奶蓋量差不多有半杯,奶蓋重芝士味,不比外邊的手調飲料店差 頂部還有一球藍莓雪糕,飲落味道層次豐富

看到他們的tea set甜品好像也不錯,下次會跟閨蜜們來試試

感謝 Nancyyung

去過HeSheEat Cafe (記利佐治街店)嗎? 請分享你的經驗!