“星期六的下午茶”

Simplylife Bakery Cafe (沙田)
香港排名第1,578 (共15,239家餐廳)
菜系: 美式料理, 歐式料理, 現代創意料理
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界
2021年2月28日

二人同枱限聚令放寬嘅首個星期六。終於可以出嚟抖吓氣喇,趁呢個時候就三五知己一早出嚟high個t啦! 我地一共六人。咁就分咗兩張枱。下午茶一律58蚊。非常抵食。我叫咗雞肉墨西哥薄餅,醬汁味道非常香濃。薯條份量偏小。而且炸得比較燶,大打折扣。latte有淡淡嘅咖啡香味。朋友叫咗雞肉burger,佢話個包唔夠鬆軟。而且味道偏淡。但比較值得讚嘅係。塊肉都好厚身。唔會話偷工減料。冰茶味道普通。茶味唔算突出。略為失色。

造訪日期: 2021年2月
感謝 mh_xmh

2020年11月1日

下午茶非常抵食,選擇多,咖啡很好喝。侍應服務態度好。開放式廚房,餐廳環境明亮,情調輕鬆,適合輕食。面色款式多。

造訪日期: 2020年9月
2  感謝 Travelerdaily
2020年5月4日

話說豬師奶係沙田果邊番工,間中都會去Simplylife食lunch或者dinner, 有日同事約食早餐,話去Simplylife, 先知原來Simplylife有早餐沙田衣間Simplylife本身有麵包賣,早餐就多左三文治揀,今日就有鹹牛肉雞蛋同黑松露炒蛋兩款揀,另外加$15有杯regular size咖啡,或者$20大杯D

豬師奶係咖啡咪,regular size覺得唔夠候,所以叫左杯大既cappuccino,另外麵包就揀左呑拿魚蕃茄。 個包係出爐冇耐,好鬆軟,呑拿魚醬調味岩岩好。杯咖啡係有水準既即磨咖啡,大杯真係好滿足。

造訪日期: 2020年4月
感謝 foodcravershk
2020年2月25日

我在這裡點了一份香煎雞胸配巴馬火腿及烤時蔬。味道很好,雞有預先調味煎香調,雞肉即使是雞胸部位也有會老,有一點點滑。巴馬火腿也不錯,煎得香脆可口。

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 kanmanlai
2020年2月17日 透過行動裝置

中西日韓咁多類型,我最愛吃西餐,而simplylife 我也間唔中會來吃。我除了愛吃他的燴飯外,他的炸魚薯條,薄餅也很好味。

造訪日期: 2020年2月
感謝 JoyceW2056

去過Simplylife Bakery Cafe (沙田)嗎? 請分享你的經驗!