“嘆番個靚早餐”

Simplylife Bakery Cafe (沙田)
線上訂購
香港排名第1,687 (共13,784家餐廳)
菜系: 美式料理, 歐式料理, 現代創意料理
周圍地區: 新界
周圍地區: 新界

話說豬師奶係沙田果邊番工,間中都會去Simplylife食lunch或者dinner, 有日同事約食早餐,話去Simplylife, 先知原來Simplylife有早餐沙田衣間Simplylife本身有麵包賣,早餐就多左三文治揀,今日就有鹹牛肉雞蛋同黑松露炒蛋兩款揀,另外加$15有杯regular size咖啡,或者$20大杯D

豬師奶係咖啡咪,regular size覺得唔夠候,所以叫左杯大既cappuccino,另外麵包就揀左呑拿魚蕃茄。 個包係出爐冇耐,好鬆軟,呑拿魚醬調味岩岩好。杯咖啡係有水準既即磨咖啡,大杯真係好滿足。

造訪日期: 2020年4月
感謝 foodcravershk

2020年2月25日

我在這裡點了一份香煎雞胸配巴馬火腿及烤時蔬。味道很好,雞有預先調味煎香調,雞肉即使是雞胸部位也有會老,有一點點滑。巴馬火腿也不錯,煎得香脆可口。

造訪日期: 2020年2月
感謝 kanmanlai
2020年2月17日 透過行動裝置

中西日韓咁多類型,我最愛吃西餐,而simplylife 我也間唔中會來吃。我除了愛吃他的燴飯外,他的炸魚薯條,薄餅也很好味。

造訪日期: 2020年2月
感謝 JoyceW2056
2019年8月26日

平時夜晚這裡都需要等很久才可入座,這晚到了8點都還是沒有多少人在等位。
今天點了安格斯,升級至套餐。
忌廉湯味道很好,安格斯很香,很有牛味。冰茶有淡淡的薄荷味,很清新的感覺。

造訪日期: 2019年8月
感謝 kennychancc
2019年7月13日 透過行動裝置

已經光顧無數次,可以做熟客仔了。有10多款套餐選擇,各款味道也不錯,還包括麵包、沙律/湯和飲品,百多元實在超值。

造訪日期: 2019年5月
感謝 susannaluen0214

去過Simplylife Bakery Cafe (沙田)嗎? 請分享你的經驗!