“刀削麵❗️”

正宗山西刀削麵皇
香港排名第1,728 (共14,146家餐廳)
2020年9月21日

好多年前喺荃灣食過一次之後間唔中都會去食呢一間餐廳估唔到公司附近都開左依間放工就相約同事一齊去食
刀削湯麵(雙拼)$52
今次揀咗溏心蛋同五香牛展呢個面係滷水湯底啲麵係現場到由大隻仔削落黎架❗️我覺得溏心蛋可以再生多少少啲麵質好有咬口一個女仔都食唔晒一碗麵呀
涼拌海蜇$37
海蜇都爽口既,但量唔算多整體來講醋味好出❗️如果唔中意醋既人千奇唔好叫呀
手撕雞$39
我一心以為係雞髀肉點知係雞胸肉,好失望呀手撕雞嘅量真係好多成碟都係,如果鍾意食雞胸嘅你就一定要嗌依樣小食啦❗️

感謝 feimuihk

2020年9月13日 透過行動裝置

㸃了45元的麵,但拿了張雙拼53元的單來裝傻,改單後成49說全部一樣,其實並不一樣,改了3次在不情願之下才改回45,東西又貴又不好吃,店員不老實

感謝 Luishuk1123
2020年9月12日 透過行動裝置

好想食到刀削麵,所以走咗去葵芳搵下邊到有得食,比我發現呢到有間可以食到正宗刀削麵既店舖。店舖位置容易搵,一眼就睇到

有好多款唔同口味既刀削麵,有麻辣有唔辣,總有一款啱你食。

刀削麵套餐 雙拼 $52
四川擔擔麵 + 豬大腸 配刀削麵,辣度適中,豬大腸,爽滑又好食,仲要切到大大塊,最like就係個刀削麵,麵質煙煙韌韌,條條一樣厚度

跟餐配埋杯香滑凍豆漿

風味小食就揀咗個涼拌豬耳 $37
豬耳勁爽脆,勁大碟,有香蒜又有青瓜絲,入哂味,一個人差啲食唔哂。真係好抵食

感謝 SukiYeung
2019年8月23日 透過行動裝置

麻辣豬軟骨刀削麵,個湯底唔辣,但加上葱和芫茜,好香,麵質好彈牙,豬軟骨碟上,上面佈滿蒜、花椒+辣油(未食已覺好麻辣),將少量麻辣汁加入麵内,已經好辣,至於豬軟骨,軟骨部份好脆,肉質就好軟同好够味。
食完個麵,唔駛運動,都出晒汗,好爽

造訪日期: 2019年8月
感謝 PatHui
2019年7月7日 透過行動裝置

這間刀削麵來的時候要排一會隊,約五分鐘後已可入內,麻辣牛肉刀削麵味道不錯,不會太辣。刀削麵麵條夠粗,可以吃得飽。

造訪日期: 2019年6月
感謝 Tim L

去過正宗山西刀削麵皇 嗎? 請分享你的經驗!