“麻麻都可以飲茶”
譽居的評論

譽居
香港排名第2,221 (共15,541家餐廳)
菜系: 中式料理
周圍地區: 西貢
周圍地區: 西貢
2021年3月26日 透過行動裝置

夜麻麻都可以飲茶

平時真喺好鍾意飲茶,但疫情又怕人多,少飲咗好多,今日去開將軍澳,朋友建議飲茶,個陣都已經晚上七點幾,原來呢間「譽居」夜晚都有點心食,而且仲好大間,人唔多,都坐得舒服。

我地點咗好多點心,最開心喺有雷沙湯丸食,唔喺間間都有得食。叉燒包好鬆軟,牛肉腸又香又滑。鮮蝦燒賣皇,大大隻蝦肉好彈牙。奶黃包小朋友至愛

叫咗勁多野食,埋單$450
四大一小,價錢相當合理抵食。

譽居 (將軍澳)
將軍澳唐賢街9號PopCorn商場地下G01號舖

造訪日期: 2021年3月
1  感謝 Lovecathcath

2019年11月16日

這間餐廳剛剛擴充了,早餐很抵食,可以選擇粥再配點心,他們的粥底好好味,真材實料,腸粉亦非常滑,不過鹹肉糭就沒有太多材料。

造訪日期: 2019年11月
2  感謝 KKKLAU
2019年9月15日 透過行動裝置

餐牌變哂飲茶點心,食早餐叫咗皮蛋瘦肉粥同埋及第粥買油炸鬼加牛肉蒸腸粉,真係好咸,飲好多茶都搞唔掂!不過整體環境靚咗好多,我覺得只係一時失手,會再俾機會佢!

造訪日期: 2019年9月
感謝 353ipi
2019年4月11日

食物好新鮮, 不但有粉面, 粥飯, 還有幾款小炒, 商場內算比較遲關門. 晚上9點後有宵夜時段. 但油條就比較多油, 唔好吃~~燒味, 雲吞都好好味.

造訪日期: 2019年3月
1  感謝 Paely
2019年3月14日 透過行動裝置

店舖位於將軍澳Popcorn商場,早餐時段好易揾位,粥品都唔錯,早餐孖寶揀了蠔豉牛肉粥配鹹肉粽,粥底夠綿帶蠔豉肉香,牛肉嫩滑,羗蔥提升鲜味。鹹肉粽幾足料,鹹蛋黃夠油香,糯米綠豆腍滑,份量相當足夠。

造訪日期: 2019年3月
1  感謝 lwmeat

查看過譽居的旅客也查看過

去過譽居嗎? 請分享你的經驗!