“不可不失”

Wildfire (山頂店)
香港排名第486 (共13,796家餐廳)
價位: US$26 - US$52
菜系: 義式料理, 牛排, 酒吧, 烤肉
更多餐廳詳細資料
適合: 團體用餐, 景觀餐廳
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 太平山
3 週前評論 透過行動裝置

在家困得太耐,真的是需要出外抖抖氣。心想閒日上山頂未必多人,可惜事與願違。現在山頂、沙灘、郊外都是最多人的地方。
這裡的分量算是多,始終是大集團。沙律醬汁太多,少一點會健康一點。
薄餅太美式,餅底像餅乾多一點。味道尚算可以。

造訪日期: 2020年5月
感謝 PPKY2018

2019年6月15日 透過行動裝置

位於山頂凌霄閣的西式餐廳,以義大利式為多多,有少數的景觀座位與幾桌戶外座位。因為位於香港著名觀光景點,餐食的份量不多,口味是好的,而餐廳收費也是觀光等級,或許週末忙碌,整體是不愉快的。

造訪日期: 2019年6月
感謝 lingwang338
2019年4月9日

是日到山頂遊覽,人山人海排完纜車就即刻搵啲好嘢醫下肚。因為大商場裝修到下年約七月,宜家得番 凌霄閣一個細商場餐廳選擇唔多,所以就入咗wild fire。點咗龍蝦意粉(半份),龍蝦非常鮮甜,意粉的醬汁同龍蝦很夾,好味。安格斯肉眼扒,滿滿的網纹。朋友怕太生,點了七成熟,切開的時候,肉質剛剛好,很juice,仲有炭燒嘅味道,還有配甜番薯條,很不錯還點了炸魷魚圈及特飲, 雖然沒有upgrade消費千二蚊,坐兩面玻璃窗,但仍然望著日落黄昏, 風景很美。

造訪日期: 2018年10月
感謝 CHIUW61
2018年10月10日 透過行動裝置

店內座位可以觀看到十分美麗的風景,不用另外再付入場費在樓上的觀景台和其他人逼,就可以坐下來一邊用餐一邊欣賞美景

造訪日期: 2018年10月
感謝 Lasorom
2018年9月9日 透過行動裝置

我同我先生係度慶祝我地既結婚8週年紀念,山頂呢邊既餐廳我全部睇過一轉,最後選擇呢一間用餐,原因係被個靚境吸引,而且菜單多選擇,仲要價錢吾貴!
呢度d菜既份量好大碟,好適合多人一齊share,另外要special thanks to all staff here, 特別係呢度有2位好好服務態度又細心既staff, 一位叫Berna, 一位叫Franky. 好耐未試過係香港食飯見到咁笑容滿面咁好服務態度既staff, 所以大讚!!!

造訪日期: 2018年9月
感謝 miyakot605

查看過Wildfire (山頂店)的旅客也查看過

去過Wildfire (山頂店)嗎? 請分享你的經驗!