“日式無印餐廳”

使用外送服務
香港排名第71 (共218家小吃)
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
4 週前評論 透過行動裝置

餐廳可環境簡潔清幽, 乾淨。這裏可以用手機點餐結帳亦可選擇在前臺付款。
我們叫了兩個四品料理; 四品料理包括兩個熱盤和兩個冷盤; 十六穀米/白飯/麵包和麵豉湯。

四品料理(一)
熱盤: 黑醋豬肉 (味道酸甜,肉質煙韌,送飯一流); 青魚 (煎青魚配酸甜汁很醒胃)。
冷盤: 車厘茄+香菇(香菇切粒很惹味); 味噌肉醬烤茄子 (味鮮濃醒胃)。

四品料理(二)
熱盤: 青魚; 酸甜雞塊(香滑雞塊配酸甜汁好送飯)。
冷盤: 蝦沙律,鮮蝦彈牙鮮味; 松子沙律 (松子香脆+配菜)
很欣賞餐廳用日式簡約舒服風格,確是悠閒好地方,員工態度亦佳,給到顧客有賓至如歸服務態度。

造訪日期: 2021年1月
感謝 Passport12345678

2019年8月17日 透過行動裝置

下午茶時段經過決定進來點了宇治抹茶芭菲順道休息一下。餐廳就在無印良品店舖內,很有日式的感覺, 整潔乾淨光猛,吧枱位很適合一個人。抹茶芭菲$58 , 價錢合理,雪糕軟滑可惜個人覺得抹茶味道不夠濃郁,中間的粟米片香脆,而最底下的啫喱卻是完全沒有味道的。比起其他抹茶雪糕專門店有點失色。

造訪日期: 2019年8月
感謝 Mini C
2019年8月6日 透過行動裝置

無印良品」在全球共有700家門市,販售多種服飾、日常雜貨及食品等產品。而這次要向大家介紹的,就是簡稱為MUJI CAFE的人氣咖啡廳
「Cafe&Meal MUJI」是無印良品所營運的咖啡廳,以時令蔬菜為主,提供發揮食材原有美味的料理。 店內的裝潢維持無印良品一貫的世界觀,以木紋為基調,安祥的氣氛正是這裡的人氣秘密之一。

造訪日期: 2019年8月
感謝 AikyLee
2019年2月22日 透過行動裝置

同朋友行完街, 最後一站黎到Muji, 就係鍾意Muji既簡約風格。 朋友建議喺Muji Cafe食埋晚飯, 我都係第一次食。

自助形式, 首先門口店員會先帶我地入座後, 會放上"留座"喺枱上, 跟住就可以去櫃前排隊揀野食。

我地揀咗四品料理, 兩道冷盤兩道熱盤, 飯可選白飯或者十穀米, 會配埋味噌湯, 可另加甜品同飲品。 如果想飲清水, 櫃前都會有杯同水壺自助斟。

鯷魚醬汁蝦沙律咖喱醬汁栗子厚燒玉子 甜辣番茄烤鯖魚芝士菠菜麵卷
個咖哩醬汁好似忌廉汁咁滑好得意, 配埋玉子好好味而芝士菠菜麵卷好多芝士但又唔會漏其他都ok

烤雜菌伴半風乾番茄黑醋無花果火箭菜沙律黑醋醬豚肉味噌肉醬馬鈴薯批
無花果超甜雜菌同豚肉都好味而家味噌肉醬都幾特別配埋薯仔好送飯。

幾好既用餐體驗, 下次又多個選擇

造訪日期: 2019年2月
感謝 conniehippo
2018年11月15日

禮拜六喺銅鑼灣想搵間靚靚地嘅餐聽食晚飯但冇book位係冇可能等到位的,不過又唔想去茶記/快餐店呢d唔坐得耐嘅地方,於是揀左嚟muji

叫左個四品料理套餐,可自選冷盤及熱盤各2款,包餐湯,配白米 / 十六穀米 / 麵包。

同平時買N餸飯一樣,喺櫃枱前面揀選你想要嘅菜式,d職員就會幫你裝好然後去cashier俾錢

熱盤同冷盤夾埋有超過10款選擇,全部望落都好吸引,熱盤我揀左咖喱牛肋條同香草魚柳,冷盤就叫左烤雜菌菠菜同沙律菜,配十六穀米

份量對於正常食量嘅女仔嚟講剛剛好;味道唔算hea,每款菜式都配有獨特嘅醬汁;十六穀米好有口又唔硬,成個餐健康得嚟又唔太齋~想食清清地就啱曬

不過如果價錢平少少就好啦,$108始終呢個setting嚟講有少少貴呢

造訪日期: 2017年12月
感謝 BornToEat1219

去過Cafe & Meal MUJI Lee Theatre Plaza嗎? 請分享你的經驗!

US$USD
台灣