“美味蝦多士”
祺森冰室的評論

祺森冰室
香港排名第2,413 (共15,151家餐廳)
周圍地區: 坪洲
周圍地區: 坪洲
2021年1月29日

難得入到坪洲,當然要試吓蝦多士啦。因為平日嘅關係等咗15分鐘左右就入到,朋友話假期可能要等半個鐘有多。
叫咗兩個全日餐,一個蝦多士,一個係雙拼三文治。蝦多士真係好好食,一人share兩件,真係唔夠喉。蝦多士係由蝦肉同薯蓉組成,口感外脆內軟,配上沙律醬,亦減低油膩感。而雙拼三文治揀咗火腿蛋,呢個就冇咩驚喜,不過不失。

造訪日期: 2020年12月
感謝 Eatwithwing

2019年12月24日 透過行動裝置

天朗氣清入了坪洲平曰遊,去之前當然搜集資料,有咩景點,有咩好食。
雑誌有介紹過嚟間茶餐廳的蝦多士,專程來試吓,可能期望過高,失望大了。
裝潢好有懷舊感覺,街坊來幫襯的亦多,服務也不錯。
蝦多士終於在我面前了,賣相一般,口感也不是太有驚喜,只不過內藏一隻大蝦,算是真材實料,油膩感也控制得好。普普通通的蝦多士吧了。
奶茶味道算是濃厚但不夠滑身,中規中矩啦⋯⋯!

造訪日期: 2019年12月
感謝 pcsy
2019年5月22日 透過行動裝置

放假約了朋友來坪洲散散步,網上搜索到這家有名的冰室,便來試試。點了蝦多士和全日早餐,蝦多士內軟外脆,雖然看起了小小一碟,吃完卻很飽足,全日早餐就不過不失。

造訪日期: 2018年11月
1  感謝 AudreyPO4
2019年2月9日 透過行動裝置

在網絡上尋找到這坪洲知名冰室, 來到時有少許人在等位, 地方不算大, 座位有點迫, 但衛生情況倒不錯, 除了蝦多士美味, 炸豬扒包及雞翼也不錯

造訪日期: 2019年1月
感謝 mwchu2019
2018年10月23日

難得好天氣,在週末便去了坪洲來一個半天遊。於是上OpenRice睇吓有咩好食,就見到呢間好多人介紹嘅茶餐廳。 - 我哋大概兩點幾去到,鋪頭入邊都好多人, 不過等左大概5分鐘就有位,我哋被安排坐左係一個卡位。呢間茶餐廳有好耐嘅歷史,仲保留着一種懷舊的味道。 - 蝦多士(配飲品) $44 蝦多士外皮酥脆,入面好足料,食到有幾隻蝦仔,四件份量剛剛好,唔會太油膩。 - XO醬豬扒炒烏冬(配飲品) $52 烏冬略嫌太碎,但味道唔錯,豬扒就夠鬆軟,但無咩味。 - 整體而言,食物都ok, 黎到坪洲可以一試!

造訪日期: 2018年10月
感謝 lamlamleehk

查看過祺森冰室的旅客也查看過

去過祺森冰室嗎? 請分享你的經驗!