“鬧市中享受一歇☕️”
N1 Coffee & Co的評論

N1 Coffee & Co
使用外送服務
香港排名第7 (共219家小吃)
菜系: 咖啡廳
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年5月2日 透過行動裝置

Outdoor都有2-3個位~
一入店 店員就好有禮貌咁招呼‍♀️
主要以sandwich bagel all day coffee為主
仲有homemade cake同scone

▫️egg Benedict with bacon on bagel $84
:/5分
一次過可以滿足我兩個願望 egg Benedict同bagel都係我至愛好似好少可見到同時出現~
雖然個蛋唔係話勁流心 但本身Benedict個醬整得好creamy搭救返 食落蛋味都好濃郁
仲有bacon既鹹香味 連油膩感都bye bye要讚既係!! Bagel整得幾香脆煙韌 食完成個超滿足的
▫️flat white $36
:/5分
被flat white一度吸引住既我 發現間間既味道都略有唔同 都依然係鐘意果種綿密口感‍♀️ 同時又飲到濃郁既咖啡香~
總結,
小店仲有售drip bag同咖啡豆 都見到幾個客仔入黎買
我平日去所以都坐得幾舒服 食物同咖啡質素都好唔錯 就算小毒毒 都可以帶notebook去靜靜做下野~~
仲唔覺意偷聽到店員既熱誠 討論個cake點樣放櫥櫃會吸引啲 感覺有heart去經營 好感度頓時上升 同時服務態度都幾好~

造訪日期: 2021年5月
感謝 vvvfoodies

2020年9月19日 透過行動裝置

行街行到攰,又想食少少甜野,randomly 入左去見到好耐冇食嘅carrot cake, 仲要$40咁平,一定要買黎食啦下話

食落去有份久違嘅感動,件cake 夠鬆軟又帶少少 moist, 合桃唔係好多粒啱晒我,至正係個frosting 唔會太甜又帶芝士味。仲有佢竟然有plating, 雖然唔係好花巧,但$40咋wor, 真係好有誠意。

朋友叫左杯matcha latte. 佢個漸層好分明,present 出黎好靚。攪勻左之後個抹茶味好出,但奶味都冇被蓋過。同埋佢唔甜,但唔會澀,犀利!

唯一有d可惜係間舖已經好細,我坐bar枱地方淺窄。再加上仲係2人限聚時期,擺左好多間板,睇落更加迫狹,不過餐點搭救,會再encore

造訪日期: 2020年8月
感謝 christinaevil
2020年2月28日

之前在網上找尖沙咀有哪些裝修不錯的café經常看到這間n1coffee&co.,所以決定去試一試
可能是假日的關係店鋪裡面的位置都滿了,我們坐了在吧台的位置,但吧台的椅子很高很窄,不太好坐,等了一陣子才等到裡面餐檯的位置。
我們叫了一個full breakfast 和bagel的餐點,加一杯caramel salted latte.
咖啡味道不錯,咸甜分明適中。但bagel略為硬了一點,而且不是太熱。Full breakfast也不過不失,但沒有太驚艷的地方。
不過店內裝飾不錯,有點工業復古的感覺,不過就一點逼狹。
整體來說中規中矩,雖然覺得以這個食物質素價錢有點偏貴,但考慮到位於尖沙咀的地段普偏都是這個價格,如果可以在比較清靜的日子去會坐得更舒適。

造訪日期: 2020年1月
2  感謝 haileewing
2020年2月10日

靜靜的咖啡店,咖啡選擇多,食物又做的好味!自助落單,由店員上菜!咖啡很順口,三明治不會很鹹!老闆親切熱情

造訪日期: 2019年12月
感謝 KitmanW4
2020年1月28日

好喝的咖啡當然要分享
呢間咖啡店好細間
不過環境的擺設設計都幾好
食物同價錢方面亦都合理
我係因為佢杯咖啡黎嘅
咖啡香醇,少少微苦,唔會太濃
少飲咖啡嘅人亦都好易入口
食物方面都唔錯而且分量足夠
食完個餐真係超飽,如果你是鐘意
飲咖啡既一定要試下呢間 ✨

造訪日期: 2020年1月
2  感謝 cczia

查看過N1 Coffee & Co的旅客也查看過

去過N1 Coffee & Co嗎? 請分享你的經驗!