3 人正在查看這家飯店
可省 US$26
Booking.comUS$46
ExpediaUS$65
ZenHotels.com
評論 (1,489)
2 週前評論 透過行動裝置

帝景酒店 Royal View Hotel
香港荃灣汀九青山公路353號

地點方便度:2/5(需乘搭酒店接駁巴士,約10分鐘車程,可於荃灣地鐵站B3 出口/荃灣西站D出口對面候車)
清潔與衛生:2/5(地氈浴室床舖都有污跡)
服務:3/5
划算度:3/5

Check in: APR 2021 (星期五)
房型:山景雙床房—》 免費升級至家庭房
預訂方法:攜程手機應用程式
價錢:HKD 333 (已連稅)
備註: 送FRESH 套裝(價值 300 港元)幾乎等同送一晚住宿
———————————————————————————

帝景酒店座落於荃灣並坐擁青馬大橋及汀九橋的宏偉景觀。

酒店提供688間客房及套房,客房設備完善,寬敞舒適。酒店設有室外游泳池、健身中心、兒童設施、按摩護理及寬頻上網服務等。

Check in 流程:

-需填寫健康申報表

-不需收按金

山景雙床房—》 免費升級至家庭房

家庭房: 甫踏進門,感覺寛敞舒適,有兩張大床,四人夠曬訓。連個人護理用品都比足四人份量。

景觀面向山景, 無咩景可言,反而望到二樓游泳池。

起碼無煙味

房間設施包括:
免費咖啡或茶
個人用品
免費無線上網
LED電視
電子保險箱

———————————————————————————
優點:

1. 空間感十足,兩人住四人房可以玩跳彈床

2. 快速WIFI 流量高

3. 浴室廁所乾濕分離

缺點:

1. 清潔方面可加強,發現地氈浴室床舖都有污跡特別咁既時勢

2. 房內得兩個三腳插位,仲要係牆壁上,難道要放手機係地面充電嗎? 建議可以喺床頭櫃加番插頭位

3. 接駁巴士車速超快我哋當日搭20:10 分荃灣地鐵站開出的亡命接駁巴,建議可以檢討吓車速,駕駛安全!

總結:
容納兩張雙人床 空間十足
地點有點遠要需乘搭酒店接駁巴士 駕駛安全意識有待加強
衛生情況不太理想 略顯殘舊污漕

#荃灣#帝景酒店#空間感充#有待改善#衛生情況麻麻#接駁巴士車速超快#充電三腳插頭位少

感謝 SANDRAFUNG
Hk Rvh,帝景酒店 的 總經理,回應了這篇評論2 週前評論 已回應

尊敬的SANDRAFUNG,

感謝 閣下入住帝景酒店並對我們的服務提出寶貴意見。酒店管理層收到 閣下提出的意見後,未敢怠慢並已敦促有關部門即時檢視酒店客房清潔及所有檢查程序,務求為賓客提供絕對清潔的住宿環境。此外,我們亦敦促酒店專車的司機要時刻注意安全及保持良好的駕駛態度,並為旅客提供安全舒適的旅程。

我們再次感謝 閣下的提點,全賴您寶貴的意見,我們才得以進一步改善服務水準。

祈盼 閣下再次光臨,謝謝。

謹啟

已多次入住帝景酒店,之前住主題房十分滿意,
今次於復活節其間和家人在帝景酒店渡過美好時光,我們共訂了7間房,得到前台CARRIE幫助及提供貼心的服務,上午12時可以先取其中兩間房,另外房間可以安排把門卡送上已取房間.泳池安排每小時都有短缺清潔時間及人流管制,所以更加安心.期待下一次入住.

客房秘訣: 性價比高,套房有露台很好
    • 舒適度
感謝 JOYCE_CHENG_HONGKONG
Rvh Hk,帝景酒店 的 General Manager,回應了這篇評論3 週前評論 已回應

Dear JOYCE_CHENG_HONGKONG,

感謝 閣下入住帝景酒店並滿意我們的服務。此外,亦對我們清潔及防疫的安排感到滿意,很高興您有一個愉快的下榻體驗。我們已將 閣下的讚賞轉達至前台同事Carrie,再次感謝您的表揚及鼓勵,令我們更努力提升優質的服務。

3 週前評論 透過行動裝置

復活節假期前入住,多謝Cody 安排海景房,露台景觀一流,酒店職員友善, Check in 、check out 只需幾分鐘。Shuttlebus 方便快捷!房內有微波爐,酒杯、餐具可以問酒店職員提取。

住宿日期: 2021年3月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 playgng

尊敬的playgng,

感謝 閣下入住帝景酒店並滿意我們的服務,以及客房的安排,很高興您有一個愉快的下榻體驗。我們已將 閣下的讚賞轉達至前線同事,再次感謝您的表揚及鼓勵,令我們更努力提升優質的服務。

3 週前評論 透過行動裝置

復活節同朋友們入住玩得非常開心,房間整潔服務員有禮貌,係度要專程多謝Cody Lee經理,Cody係一個非常幫到手的人,我有任何問題他會為我解決,多謝你

感謝 KoElaine

尊敬的 KoElaine,

感謝 閣下入住帝景酒店及滿意我們的服務,很高興您有一個愉快的下榻體驗。為旅客提供舒適稱心的服務,是我們的宗旨。我們並已將 閣下的讚賞轉達至前線同事Cody,再次感謝您的表揚及鼓勵,令我們更努力提升優質的服務。

4 週前評論 透過行動裝置

復活節長假同小朋友去左帝景酒店 知道當日會多人入住 所以都早左大概2點鐘去到 點知去到已經勁多人排隊 最後差唔多3點先做到Checkin. 前堂同事話山景未有所以比左海景我 但上到去房間有D耐舊同無書枱 以呢個價錢都可以接受嘅
最後想多謝哂Checkin嗰位同事 - Hugo, 有耐性解答問題 知道我地帶小朋友放電 介紹左地方比我地同教我地去深井 讚讚讚

感謝 lewisl01
Hk Rvh,帝景酒店 的 總經理,回應了這篇評論4 週前評論 已回應

親愛的lewisl01,

非常感謝您的鼓勵及讚賞,閣下的寶貴意見將成為酒店團隊的推動力,使我們持續進步以保持優質的服務。

期待再次歡迎閣下蒞臨。

4 週前評論 透過行動裝置

一行6 人(4 大2 小) 訂左2 間海景雙人房
原本3 點check-in ,排左個幾鐘. 4 點幾先輪到
原本被安排 入住行政房 之後問左一句其中一間可唔可以要2 張single bed 方便帶小朋友
結果Front Desk 話海景冇雙床房 建議我哋轉去suite 無需加錢 會有2 個房間 有雙人床同單人床 再有客廳
我問夠唔夠住 佢答我 大過我原來訂嗰間
我再問2 間加埋呀? 佢冇答我 已經安排入住 再叫我簽2 轉1 同意書
結果我地入到房 係一張雙人床 同一張單人床
有一張雙人床被活生生變成單人床

之後打去話唔得要轉房 佢要我執好野再落大堂搞過
佢話 轉返去12xx 同12xx 房得唔得? 我問同原本嗰間有咩分別? front desk 冇答我直接幫我安排入住
臨俾鎖匙之前 佢仲要問我多一次我幫你地開梳化床 住唔住到?
我好地地有2 張雙人床 點解要瞓梳化床 我真係唔想再理佢 ...

搞左一大輪結果5:00 先上到房 仲要係橋底房 .... 由行政樓層跌到落橋底..

點解可以次次都冇解釋清楚 我問又唔答 就同客人安排... 我又唔係你酒店員工 我真係唔會知你啲roomtype 樓層有咩分別

希望GM 見到我留俾佢封信..

感謝 masal2013