6 人正在查看這家飯店
Booking.comUS$50
Hotels.comUS$50
ExpediaUS$50
Trip.comUS$46
評論 (3,579)
1週前

優點: 平,開揚景
缺點:未試過入住咁差既酒店,1)傢俬破舊同污糟 2)房間有陣難聞既味 3)張床唔知係唔係有蟲定係點,一路訓全身都好痕 4)健身室只開到晚上8點?普遍酒店只少去到凌晨,甚至24小時開放 5)餐廳早餐不值得加錢,水準一般以下

總體而言: 差,呢間野以前比開大陸人住,住到爛晒又唔保養

住宿日期: 2021年4月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 stephenling0124
Keven Chan,荃灣西如心酒店 的 General Manager,回應了這篇評論5 天前評論 已回應

親愛的stephenling0124﹕

非常感謝您選擇入住荃灣西如心酒店和給予我們寶貴的意見。 對於以上意見,我們已與有關部門反映及跟進,對於沒有帶給您完美的入住體驗,我們深感抱歉。

若下次入住時遇到任何問題,歡迎隨時跟當值的客戶服務經理聯絡。 期望您下次入住時可以直接到我們的酒店網站預訂房間,享用更多住宿優惠。

1週前 透過行動裝置

是咁的,我同女友想趁復活節假staycation順便探索下荃灣就book左係如心酒店。好景不常,復活節總係多人既,一到酒店我地就搭上41樓checkin,一開門等住我地既係長長既人龍,比迪士尼仲誇張。雖然櫃檯全開但處理速度極慢,等左兩個鐘終於排到櫃檯前面;唔知櫃檯經理係咪見我地排得耐有啲傷殘幫我地upgrade左去上層既無障礙房間,話同正常房無咩分別係無浴缸、有森林浴、房又大啲。咁ok既,都係想快啲休息啫,企左兩個鐘腳都痺⋯⋯

一上房,正!入門就見到我地既公眾殘廁,馬桶、洗手盆、牆壁同我係街既公廁同款,好有親切感!
成個廁所真正無障礙,連企缸都無!方便進出! 森林浴其實就係普通花灑,好彩都夠高水壓,沖到涼!洗手盆就有啲可惜,矮得濟令到我地呢啲無障礙人士要彎腰觸發腰部勞損,好有障礙!建議經理唔好再比我地呢啲無障礙人士入住無障礙房間,留比真正有需要既人啦。

另外,衣櫃設計亦非常獨特,上面留有空隙,門大過櫃,頂部空間惹人遐想、想入非非,其他家具設計亦別樹一格,甚為老派。

最後,房間整體貫徹無障礙精神,我地經過走廊每個房間都聽到入面既喧鬧聲,房間內更能直接收聽鄰房對話,實行私隱無障礙,分享人人愛!

住宿日期: 2021年4月
旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 731wingl

親愛的731wingl﹕

荃灣西如心酒店

今次則選擇高座豪華海景雙床房,除望到船隻响藍巴勒海峽穿插,同時可以欣賞到汀九橋景色 (因為唔係極高層,只係僅僅見到條橋,好似企响啲大廈屋天台咁)。房間係新淨整齊清潔,房內浴室嘅設施都足夠。
每個posts嘅職員態度都值得讚賞,工作認真,對客人客氣,而且工作效率高 (因為浴室內唔見有剃鬚刀,向housekeeping索取,迅速就送嚟)。
可惜有幾處唔理想嘅地方將staycation打咗折扣,值得留意:
- ** 與低座同級房間比較,哩個房內嘅窗旁邊多咗條柱,霸佔咗相當情度嘅空間,房間於是變得局促;
- ** 浴室嘅間隔同樣畀低座同級房間嘅狹窄,坐廁嘅空間就只有大約三呎×四呎,坐响入面就好似坐响一個好細嘅玻璃箱入面,唔覺得自在。
- 唔提供鞋抽,要企响著鞋係非常唔方便;
- 唔提供capsule咖啡機,哩個設備已經好普遍,對於較長時間留响房間休息嘅客人好重要;
有兩處地方極待改善:
- ** 房內有兩張中式木座椅,問題係冇cushions,長時間坐响座椅,patpat就非常受罪,雖然上次已經反映過,呢一次亦都再次職員索取cushions,可惜回覆一樣係話冇提供,如果想長時間响房間睇書就唔太舒服;
- ** 早餐係套餐形式,屬中西合璧,包括咗皮蛋肉碎粥、炒米粉、煙肉、烚雞蛋、toast 等等,量還可以,質素就不敢恭維,食物都係凍嘅,只有碗粥係半冷不熱,早餐飲品只有咖啡紅茶牛奶,冇果汁或yogurts,係整個staycation最唔理想嘅一項。
我哋會再去荃灣如心酒店 staycation,不過未必會選擇高座,除非有極高層嘅房間;一定唔再選擇早餐,如果改作自助餐型式就可以試試。

客房秘訣: 海景外,高座要極高層,但房間比低座局促。
1  感謝 FT987654321
Keven Chan,荃灣西如心酒店 的 General Manager,回應了這篇評論3 週前評論 已回應

親愛的客人:

非常感謝您選擇入住荃灣西如心酒店和給予我們寶貴的意見。

若下次入住時遇到任何問題,歡迎隨時跟當值的客戶服務經理聯絡。期望您下次入住時可以直接到我們的酒店網站預訂房間,以享用更多住宿優惠。

4 週前評論 透過行動裝置

因為停電所以book咗一晚酒店 。
間房好大,又平,幾百蚊,仲有個靚浴缸,平靚正。 住喺極高層,望出去好開揚。 另外試玩咗個gym room,都ok,幾大.

住宿日期: 2020年8月
旅程類型: 好友出遊
2  感謝 ohflying
Keven Chan,荃灣西如心酒店 的 General Manager,回應了這篇評論4 週前評論 已回應

親愛的ohflying:

您好! 十分感謝您選擇荃灣西如心酒店,並抽出寶貴時間為我們的服務予以評價。

我們好高興得悉本酒店所提供的服務可以達到您的需要及期望,我們的員工能為您服務深感榮幸。

再次感謝您對荃灣西如心酒店的支持! 希望下次入住時能讓我們優秀的服務再次為您帶來一個完美的住宿體驗。

祝您生活愉快!

2021年3月8日的評論 透過行動裝置

今日跟朋友未飲下午茶,水滾茶靚樣樣點心都好精緻,又多款式,職員simon也推介viva做會員有套餐優惠, 當然點心質素都好緊要,特價時段優惠估唔到咁平嘅價錢都有咁好嘅服務同點心 ,質素有保證。 到最後simon還送蝴蝶酥畀我哋食有驚喜

旅程類型: 好友出遊
1  感謝 connie13ewong
Keven Chan,荃灣西如心酒店 的 General Manager,回應了這篇評論5 週前評論 已回應

親愛的connie13ewong:

您好! 十分感謝您光臨「如」中菜廳,並抽出寶貴時間為我們的服務予以評價。

我們好高興得悉餐廳提供的美食及服務可以達到您的期望,也特別感謝您對Simon的讚賞,我們的員工能為您服務深感榮幸。

再次感謝您對「如」中菜廳的支持! 希望下次光臨時能讓我們優秀的服務,再次為您帶來一個完美的用餐體驗。

祝您生活愉快!

2021年3月8日的評論

前台服務態度差
房間整潔度低
不會再光顧
而家房間主管會叫客人填寫5星評論
根本是完全不合理的要求
要你填寫5星之後給他拍照,她才會離開,這是什麼的要求?

旅程類型: 家庭旅行
1  感謝 584wingl

親愛的客人:

本酒店一向非常注重服務及賓客的體驗,酒店管理層亦就此事件向前線同事作出訓示及清晰指引。我們會加緊留意前線同事的服務質素,如客人感到服務滿意,歡迎隨時於任何平台上向我們加許及讚美﹔如客人於入住時感到不滿,我們亦會接受批評及意見,而不會強求客人留下正面的評價,務求為賓客創造盡善盡美的體驗。

我們希望此單一事件不會影響您再次入住荃灣西如心酒店,若於入住時遇到任何問題,歡迎隨時跟當值的客戶服務經理聯絡。
再次感謝您的寶貴意見,並希望您繼續支持我們。