昂坪360纜車

US$21.11
US$120.28
US$315.86
更多資訊
評論 (7,401)
6 天前評論 透過行動裝置

趁天氣好,陽光普照帶埋個女做啲戶外活動先!今次我哋決定去昂坪360搭水晶車!之前我都係搭普通版,原來搭水晶車有另外一番風景!開頭大家都有啲驚,但係見到風景咁靚,就完全忘記咗驚呢回事啦!而且呢期仲做緊360 Sweatival 運動祭,有啲攤位小遊戲俾人玩仲有好多打卡位

感謝 Amyho210
1週前 透過行動裝置

前日,我哋一家人上咗昂坪360,對上一次上去,已經差不多一年前。今次我哋都係揀咗坐水晶車廂 ,天氣勁好,絕對要喺全透明車廂中狂打卡影相。遠望見到機場,一架架飛機停泊,不禁令我回憶起舊時飛行嘅情景。

天氣雖然熱,不過纜車愈上愈高,開始有陣陣涼風,都好舒服呢!到達昂坪市集,呢排有個「360 Sweatival」。纜車站隔離有大大個寶礦力 deco,係必影打卡位。另外,只要 IG follow 佢哋,就可免費有支寶礦力,啱晒炎炎夏日,一邊玩一邊飲。

攞完飲品,我哋就去咗三個「Sweat is Fun 動感玩樂區」,有機會得到沙灘墊、防水袋、冰巾。可惜阿仔阿女嘅技術有待改善,挑戰失敗,但都有個好得意嘅鎖匙扣作小禮物。

玩完,就行去寶蓮寺果邊睇牛牛,比細佬跑下放電,然後入店舖睇下精品,接住搭番水晶纜車落東涌,剛剛好晚飯時間。好開心嘅一天呢!

體驗日期: 2021年7月
感謝 yyukch
2 週前評論 透過行動裝置

喺父親節嘅時候我帶咗老公過嚟坐昂坪360,坐纜車嘅時候可以望到一望無際嘅風景,同時感受到遠離城市,接近大自然嘅空氣!感覺好舒服!雖然天氣冇落雨但係尚算大霧,纜車行走期間我哋穿過啲雲,啊仔仲話好似穿越時空咁好搞笑!

而去到市集,人流唔算太多所以感覺都好輕鬆,小朋友可以輕鬆走來走去睇吓小店,行遠啲又可以睇吓廟,食下山水豆腐花,而且仲有牛睇!大家都覺得好開心!

我哋仲買咗張相去紀念今日咁開心嘅日子!
下次嚟仲要去埋大澳,要帶埋老公去,要話俾佢知香港有好多好特色嘅地方啊!

感謝 ToraChing917
4 週前評論 透過行動裝置

放假近近地又去昂坪360玩下先昂坪纜車有兩種,我地最中意坐一望無際,全透明既水晶車。

全長25分鐘既奇妙旅程,家姐最中意係透明車底望住下面既大海,山下,樹頂,有時仲會見到有人行緊山‍,勁得意。

去到昂坪市集,間中會有主題活動可以打下咭。仲有好多商店買下特色產品。而家買纜車飛仲有送優惠卷(購物滿$50減$25,飲食滿$50減$25)。超抵呀 最尾我地買左二盒大玩具,仲買左二樽大澳蝦醬 (用左coupon 二樽$29咋)。

除咗購物,沿着昂坪市集行到最尾都有好多觀光好地方。次次黎都會見到好多大大隻既黃牛,仲有好多小朋友會上黎玩泡泡槍。

雖然而家天壇大佛仲維修緊,不過行入少少有個寶蓮禪寺同萬佛寺,家姐妹妹話要拜拜,家姐仲識講爸爸媽咪嫲嫲婆婆身體健康,兄弟姊妹和藹相親,同學朋友互相幫助

想行下山,仲可以行去心經簡林,齊齊感受下大自然。真係好好的假日好去處

感謝 Aprilwong421

搭著纜車衝上雲霄 - 來一趟仙境之旅

其實上一次離島自駕遊大公主已經好想搭水晶車廂,今次就兌現返我哋嘅承諾,約埋公公婆婆一齊嚟個水晶車廂 上山去

就算停咗雨其實都有啲風,不過響車廂入面好平穩又唔覺被吹到周圍郁喎!平時大霧就見得多,今次我哋搭住纜車一路直衝雲霧,好似入咗仙境一樣☁️‍️ 配合埋寶蓮寺附近嘅建築物,真係好有意境

美中不足係 天壇大佛仍然維修中,不過不得不佩服咁大座佛像嘅維修鐵架究竟點搭嘅呢?

響 #昂坪市集 閒逛下食下雪糕,睇下牛牛食草,和大小公主上一課 #野外教室 ,研究下大嶼山牛牛 VS 西貢牛牛

好好享受沒有充斥滿街遊客的香港,好好發掘更多 本地玩樂好去處

體驗日期: 2021年6月
感謝 KNKYNG
4 週前評論 透過行動裝置

向過去嘅weekend我哋一家同大姨去咗昂坪360纜車玩!昂坪360 Ngong Ping

雖然都幾大霧,但好感恩冇落雨啊!沿途風景好靚(唔係全程大霧)熊仔餅同豹豹勁大膽,竟然坐水晶車咁see through 都唔怕反而姐姐佢驚到全程揸住碌扶手冇放開過(慘)

到咗目的地,我哋周圍行吓,去市集Ngong Ping Village 昂坪市集行街(豹豹同熊仔餅就最鐘意)每間都要入去八卦一番

熊仔餅見到啲牛牛周圍食草同散步,佢好開心,仲見到勁大舊牛糞‍

行到尾就係我哋一家嘅指定動作,去食豆腐花鐘意佢夠晒香滑雖則貴同細碗,但都係向到先食到!

食完行到去大佛位置,得豹豹一個好堅定話要行上去…….但我哋冇人想同佢行囉…..咁多級樓梯!所以放棄了為咗氹吓佢,我哋叫佢哋倆兄弟一人買一個風車,轉個靚運啦!

豹豹已經講定,下個月佢又要黎玩喇有冇咁鐘意呀

不過下次黎我哋要行埋大澳,去掃街同觀光!仲有我親戚之前都係住向海上排屋,我細細個成日入黎玩同遊山玩水,我要去揾番我嘅童年回憶啊!
#ngongping360 #ngongpingvillage昂坪市集 #cablecar #纜車 #NP360 #大嶼山 #lantauisland #豆腐花
#hkblogger #instamom #hkmom #fulltimemum #hkmommyblogger #hkinfluence
#mamablogger #paoma
#sohappy◽️
#豹媽 #全職媽媽 #paogor #koalasmarch #豹哥 #駱天熊仔餅 #駱山豹 #親子blogger #親子博客 #親子好去處 #假日好去處 #親子活動

體驗日期: 2021年6月
感謝 Paomaballball