住宿的最低價格
2021/04/29 前可免費取消
2021/04/28 前可免費取消
馬上預訂,住宿時才付款
可省 US$23
ExpediaUS$208
ZenHotels.com
評論 (2,644)
2 週前評論 透過行動裝置

下星期就係十週年紀念既大日子,打算去迪士尼酒店好好慶祝。不幸既係,我個人真係太大意,令事情大失預算。

無助之際,遇到國賓廳既演藝人員Kojam,佢不厭其煩咁用最大既努力去幫我補救,完成不可能既任務,令我通過電話都得到好友善同細心既服務。

今次真係未出發,先得到滿意難忘既體驗!!非常期待接下來會入住既迪士尼酒店!

住宿日期: 2021年4月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 Augustnjune
GSM DLH,香港迪士尼樂園酒店 的 Guest Services / Front Office,回應了這篇評論2 週前評論 已回應

尊貴的 Augustnjune,

感謝 閣下選擇入住香港迪士尼樂園酒店慶祝十週年紀念。我們的演藝人員非常樂意為我們尊貴的賓客提供最佳的服務,令每位賓客能盡享迪士尼的禮遇。

我們期待您的光臨,並預祝 閣下有一個愉快和難忘的住宿體驗。

謝謝。

之前住過幾次,住左3日2夜

員工細心,服務態度友善親切,食品質素亦能保持水準。

而各項配套亦適合小兒使用,包括床邊護欄,幼童廁板等,遊戲室、迷宮、滑梯等亦足夠小朋友「放電」之用。

但認為客房餐飲服務餐單可以更多元化,現時客房餐飲餐單部份內容與酒店內幾所餐廳所用之餐單相似度高,希望園方能夠加以利用兩者間各自服務優勢,增強吸引力。

同時亦希望其餘兩所酒店能夠盡快恢復正常運作,繼續為遊客帶來歡樂。

住宿日期: 2021年3月
感謝 YHL34

尊貴的 YHL34,

您好!

感謝 閣下入住香港迪士尼樂園酒店,並十分感激您的寶貴時間分享入住感受。

能為我們尊貴的賓客缔造難忘的住宿體驗及服務是我們團隊的首要宗旨;很高興得知 閣下在環境、設施及餐飲上能盡享我們獨特的迪士尼體驗,及酒店演藝人員的體貼款待!

閣下於餐飲上所提供的寶貴意見定,必交予我們的團隊及相關部門檢討。這確實有助完善我們的服務標準,令賓客有完美的體驗。

我們衷心希望您的重遊。當 閣下再次光臨前,請直接在hkdl.askdelmanager@disney.com 聯絡我們。我們定承諾 閣下能得到一個全新及非常愉快的住宿體驗,謝謝。

2021年2月24日的評論

整體上係ok
但係冇咩野做
個泳池唔大仲幾多人要book分時段
餐廳包左早餐都ok
dinner 不過不失
兩餐都係係翠樂庭餐廳
有個cinema仔 但係個畫面quality 就麻麻地
...................................................................................................................

住宿日期: 2020年11月
    • 舒適度
1  感謝 Synason
GSM DLH,香港迪士尼樂園酒店 的 Guest Services / Front Office,回應了這篇評論已於 2021年3月1日 回應

尊貴的 Synason,

感謝閣下選擇入住香港迪士尼樂園酒店,並十分感激 閣下的寶貴時間分享您的入住感受。

基於目前社會疫情下,我們於酒店設施及有關安排上需作出合適之調整;本人謹代表酒店全體演藝人員,十分感謝 閣下的體諒及配合。

閣下的寶貴意見定必交予我們的團隊及相關部門檢討。這確實有助完善我們的服務標準,令賓客有完美的體驗。

2021年1月13日的評論 透過行動裝置

平時迪士尼樂園酒店一般都唔平~ 今次用里數換~ 一心諗住無野做~ 至在小朋友生日入下去行下~ 果然巴士勁梳~ 轉車站食風食到應一應~ 個喼可能太耐無用壞埋去到Matthew check in ~ 即刻心情靚曬~ 同佢講小朋友生日~ 有襟章送仲送埋畀我另一個小朋友~ 入房竟然有小蛋糕~ 我覺得可能酒店本身可以畀到~ 但客人無要求都主動關心提供服務~ 呢d真係值得公司珍惜既人力資源 thank you Matthew

住宿日期: 2021年1月
旅程類型: 家庭旅行
2  感謝 damonl747
GSM DLH,香港迪士尼樂園酒店 的 Guest Services / Front Office,回應了這篇評論已於 2021年1月18日 回應

尊貴的 damonl747,

感謝 閣下選擇入住香港迪士尼樂園酒店,並十分感激 閣下的寶貴時間分享入住感受。

很高興得知 閣下在本酒店享受一個愉快的生日體驗及酒店演藝人員的體貼款待!

謝謝閣下提供有關酒店巴士的寶貴意見,我們定必交予相關部門檢討。這確實有助完善我們的服務標準,令賓客有完美的體驗。

我們非常期待能在不久的將來再次歡迎您!讓我們再次為您量身打造規劃一個難忘的奇妙假期。

2021年1月12日的評論

昨日友人S建議去迪士尼酒店晶荷軒午饍。佢係迪士尼員工。可以買員工套餐。我大鄉里跟入去食飯。自駕遊人士可以駕車前往。坐下我點咗壺龍井。龍井濃度適中。清香易入口。服務員馬上送上口罩套。非常貼心。看過餐牌。朋友S點咗個一月份職員套餐。同朋友閑談間才發現已有一年沒有去中菜館食飯。都是因為疫情衞生問題。但來到五星級中菜館。單看中菜館橫裝及服務員整潔制服,有別於傳統茶樓,感覺非常良好。食客可以安心食用。
一月份職員套餐
精美點心:帶子鳯眼餃、五香咸水角、螺片叉燒包
老火靚湯:沙參玉竹甘筍煲唐排老雞
松露醬杏鮑菇炒帶子鳯片
鮑汁雙菇燴油揚
味菜叉燒燴米粉
甜點:桃膠杏仁露、香芒凍布甸
服務員Cha 對每枱客都談笑風生,發覺迪士尼員工原來在中菜館都可以好似係樂園一樣搞氣氛。真係好佩服佢附加的服務表現。朋友S問服務員Billy意見有關煙鴨粒蝦仁炒飯及味菜叉燒燴米粉邊樣好食。因這個員工餐是二人份量。在炒飯及米粉只可選一樣。他建議味菜叉燒燴米粉。
下單後先上精美點心:帶子鳯眼餃、五香咸水角、螺片叉燒包。咸水角個餡好食。帶子鳯眼餃可配合中菜館的自家製XO醬。混入XO醬帶點麻辣但好開胃。螺片叉燒包温度適中,好美味。老火靚湯:沙參玉竹甘筍煲唐排老雞,好清甜。飲得出真係老火湯。松露醬杏鮑菇炒帶子鳯片,豆角加入松露醬,清新可口。食得出屬上等食材。帶子好大塊。入口清甜肉質彈牙。鮑汁雙菇燴油揚,素食菜式,好似食咗雜菌煲咁美味。味菜叉燒燴米粉,碟菜係服務員Billy推介。每條米粉都滲透叉燒味。個廚師功力十足,可以將一碟看似平平無奇既炒米粉,煮出咁有叉燒味既米粉。個廚師應記一功。甜點:桃膠杏仁露、香芒凍布甸。我點咗香芒凍布甸。朋友S點咗桃膠杏仁露。一睇香芒凍布甸,賣相滿分。單單講個上碟器皿,非常精緻。加入花奶食布甸,咁就好食到飛起。再細看個布甸內層,原來有芒果肉粒加啫哩。可以食到多重美味感。看得出個甜品師父真係好細心。服務員Pan換碟迅速。換上乾淨的餐碟,食客安心食用。服務員Billy上菜時間都是按食客進度。不會像別的茶樓一次過將全部菜式上枱。貼心服務。迪士尼服務員及廚師團隊係中菜館都達五星級水準。

題外話:
兩個大男人食飯,其實可以單叫白飯。有靚餸無白飯入口,其實唔飽肚。限聚令下每桌只許坐兩人。但發覺好少遊人入大嶼山酒店。其實一家大細安排食團年飯或開年飯都適合。因為中菜館地方夠大。八口分開坐四張枱。每枱之間都可以談話。可以要求服務員上菜前先做分餸服務。咁就唔駛自己動手等食。天文台預計農曆新年會好凍。賀年活動最好一家大細去迪士尼酒店消費,去商品部購買迪士尼禮品。加埋個後花園拍家庭照。一舉多得。

客房秘訣: 天文台預計農曆新年會好凍。賀年活動最好一家大細去迪士尼酒店消費,去商品部購買迪士尼禮品。加埋個後花園拍家庭照。一舉多得。
住宿日期: 2021年1月
2  感謝 itxchas

尊貴的itxchas,

感謝 閣下光臨香港迪士尼樂園酒店晶荷軒午膳,並十分感激 閣下的寶貴時間分享是次餐飲體驗。

很高興得知 閣下在環境、食物質素及演藝人員款待上能盡享我們獨特的迪士尼體驗!