香港迪士尼樂園

US$95.49
US$133.90
US$457.83
更多資訊
評論 (17,225)
6 天前評論 透過行動裝置

今次係迪士尼第一次搞wine and dine festival顧名思義即係又有好西食又有酒飲啦之所以叫稱上皇室盛宴,除咗食物質素唔差之外,價錢都好高貴下架咁小編計過買一個coin就$40,買10個就有Donald sipsip杯送20個就送頭箍而基本上都係1個coin一樣嘢食,酒精飲品就扣2個,兒童餐同啲名貴炒飯就扣3個☺️抵唔抵就見人見智啦

咁小編就買咗20個coins (好明顯小編就係為咗個頭箍而買架啦)我哋2個人用咗13個,食云前菜主菜甜品,都已經飽到捧住個肚走兼唔洗食晚餐大家留意,活動做到6月30號咋要去就快啲啦

*今次同大家介紹啲鹹點先想知甜品就繼續留意啦

帕馬森卡邦尼意粉
呢個簡直係飽肚之選雖然份量唔算好多,但加埋其他嘅食真係會飽哂但卡邦尼味道唔算好濃,不過芝士味突出而且有蘑菇同煙肉,都幾足料

土耳其烤肉
烤肉包住喺手抓餅皮,方便遊客帶出去食味道方面烤肉味道可口,而且肉質都幾嫩,配上特色嘅醬汁同沙律菜,整體感覺好fresh呢個同其他唔同,佢係凍食㗎,所以都幾特別

燴川辣牛肉米奇頭酥盒
Cast member 話呢個係廚師得獎作品,咁就試下啦賣相好靚,米奇頭好啱打卡食落有麻辣味但唔算辣,兩隻米奇耳仔分別裝住薯蓉同南瓜蓉,同麻辣牛肉好夾但略嫌唔夠熱

椰菜花北海道牛乳芝士撻
呢個同樣係得獎菜式賣相幾靚,同樣係米奇頭食落芝士味濃郁,但非常乾☹️食到入面啲汁冇哂,個人唔太推薦呢個

煎雜肉腸
腸仔同平時出去買到嘅差唔多,要讚嘅係佢真係煎得好香不過如果你有嘅token唔多就唔洗特登嗌啦

燒西冷牛肉
以$40嘅質素嚟講絕對唔差!肉質都幾嫩滑,唔會話好霉爛而且燒得幾香大家可以一試!

泡沫幻影
呢一杯主要係烏龍茶,檸檬汁同蜜桃汁咁我地就嗌咗有酒精版配搭相當新鮮,飲落有淡淡嘅蜜桃味,但唔算好濃加埋酒精感覺清新,為炎炎夏日帶嚟一絲涼意

花之戀人
呢一杯主要係荔枝蓉,檸檬汁同梳打水咁呢杯就叫咗冇酒精嘅☺️朋友仔以飲品上面加咗啲好似三文魚子嘅粒粒原來係玫瑰分子嚟嘅呢一杯比泡沫幻影濃味同甜,不過更似飲緊有氣嘅荔枝汁

提提大家,飲品仲有沙冰可以揀,不過味道會每個星期轉一次,可能大家下個星期去就唔會見到呢兩杯啦☹️

7/10

體驗日期: 2021年5月
感謝 giwi_foodiary
4 週前評論 透過行動裝置

帶着口罩、酷熱警告下遊園是非常挑戰自己的極限⋯⋯由於不是太多人,所有遊戲不用排長龍,10分鐘就得,有fast pass同沒有pass嘅分別是可以行short cut。樂園的花草樹木仍然很美,希望可以下次遊園可以好好享受下景色,不用再戴口罩。驚喜是原來美食車仍然繼續營業!

體驗日期: 2021年5月
感謝 129sallinal
2021年4月23日的評論

30/4-27/6/2021間每逢星期五、六、日同公眾假期,迪士尼都會舉辦「皇室佳釀美食節」✨。皇室宴會廳會分為6大區域,包括環球美食專區專區、分子甜品料理廚房、得獎名菜廚房...,提供屢獲殊榮嘅迪士尼獨家美食‍,創意滿分嘅分子料理,迷霧Cocktail同本地手工啤酒。總會有一款啱你食!
草根率先參與左呢個活動❤️
當中有2款得獎名菜最得我哋歡心
燴牛肋肉配南瓜
廚師燜煮牛肉,再花心思拆絲,配以唔同配料去煮,令牛肉非常入味!
油封鱸魚配蟹籽忌廉汁
以低温浸煮鱸魚,口感特別嫩滑。
值得提下當中嘅燒烤區域提供多款肉類菜式,juicy之餘又有大啖肉食。分子料理專區提供多款以分子料理方式去做嘅甜品,新奇又有趣。甜品區有多款賣相好靚嘅蛋糕,甜度較高,食多一兩件就好易膩,不過用嚟打卡就一流。
所有美食都可以用電子代幣去換購,大家而家可以係官網以早鳥優惠購買美食節電子代幣,買滿港幣$800或以上仲會獲贈限定版唐老鴨主題徽章/頭飾同魔法球紀念品。各位迪士尼迷係時候沖啦!
香港迪士尼「皇室佳釀美食節」

體驗日期: 2021年4月
1  感謝 Grassroots-Ruby
2021年3月26日的評論 透過行動裝置

城堡終於完工啦
今次入園雪嵐寶寶仲要自己揀咗條有唔同公主圖案嘅裙著,襯返個城堡
雪嵐寶寶都係唔敢玩小飛象,不過佢應承咗下次會試下玩,唔知幾時爸爸會帶我哋再去呢

體驗日期: 2021年3月
2  感謝 tracymbyk
2021年3月19日的評論 透過行動裝置

帶小朋友去到呢個主題公園,都幾多野啱玩,因為好多遊樂設施都無高度限制,只要有大人陪同便可。我地上星期日去呢度,都唔算多人,每樣設施排隊等了約15-30mins就玩到,玩咗「小飛象旋轉世界」、「瘋帽子旋轉杯」、「太空飛碟」、「蟻俠與黃蜂女:擊戰特攻!」、「小小世界」,我囝囝接近4歲,夠102cm高,仲可玩埋「星戰極速穿梭」添! 建議男孩子的話,可帶佢地去主題園區-明日世界呢,遊樂設施會比較刺激好玩,而且囝囝係Avengers fans,明日世界內的商店售賣多款Avengers玩具精品,睇到佢心心眼~haha

囝囝回家後已再問我幾時可以再去樂園玩呢~~

體驗日期: 2021年3月
2  感謝 siuyi33