“盛夏海鮮薈萃自助晚餐”

MoMo Café - 香港沙田萬怡酒店
訂位
8/10(週一)
20:00
訂位
Eatigo
香港排名第678 (共13,989家餐廳)
價位: US$26 - US$77
菜系: 咖啡廳
更多餐廳詳細資料
適合: 適合攜帶兒童同行
用餐選擇: 自助餐
周圍地區: 新界
描述: 位於香港沙田萬怡酒店二樓,中西美食薈萃的MoMo Café,供應自助早、午和晚餐及精選菜譜,酒店廚師致力為賓客呈現色香味俱全的佳餚, 客人可以品嘗經典的地道和國際美食。MoMo Café 擁有現代化的設計和裝潢,為賓客提供清新又充滿活力的環境。 餐廳具有不同特色的用餐環境及兩間獨立的貴賓房間,為每位賓客提供不同的獨特氣氛。 寬敞的空間讓餐廳成為商務會議或休閒聚會的理想選擇。
5 週前評論 透過行動裝置

海鮮朋友至愛,都有不少選擇,有生蠔、波士頓龍蝦、琵琶蝦、加菲蟹、法國羔蟹、瀨尿蝦、藍青口等等,佢特別讚龍蝦話好厚肉,又多膏,而且很夠凍,好海洋氣息。

日本兵庫縣窒津刺生級生蠔,位上每位大人有兩隻,入座後送到埋枱,我益左我班朋友仔,話好鮮味又肥美

我愛食熱盤,今日精選烤肉有烤西冷扒、鹽焗三文魚,我超愛牛,必食,廚師切開西冷扒,見到肉色嫩紅,吃起來肉質鮮美,滑口,肌理纖維夠嫩,呢個熟度我至愛,肉汁豐富,輕輕點上黑椒汁,很惹味。

仲有我喜愛燉湯,蔘鬚紅棗圓肉燉赤肉很甘香,湯料豐富,蔘味濃郁回甘,沒有搶走紅棗的圓肉的清甜,加上有肉粒,湯很清甜又夠滋潤。

仲有兒童區食下burgers,細細件容易食,都好食wor,仲有迷你夏威夷薄餅,唔錯。見到仲有中式糖餅區,芝士輕食區都有不少的選擇。

聽到打鼓聲,原來有現場烹調,今日係西瓜黑白雜果凉粉,白涼粉是愛玉,色彩繽紛,加入西瓜汁很消暑。

造訪日期: 2020年7月
感謝 Chioyan

2020年5月17日 透過行動裝置

今日同屋企人黎到石門Marriott食lunch buffet補祝母親節. 原本喺我地嘅家庭聚會”飯堂”大學站間Hyatt食中菜, 但突然喺fb見到Marriott勁折就黎試下, li度都有free parking 2hrs的(HKD500 spending).

Table 7
12點準時入座, 見到張枱實在驚喜, 酒店安排左窗邊張十人大枱, 周圍以一條條木組成間隔, 好有自成一角嘅感覺, 下次都想book返7號枱.

疫情期間buffet食物由廚師‍放上碟, 其實更加衛生之餘仲可以唔使被夾到面目全非. 雖然增加左workload, 但個個都好nice好主動推介食物. 第一round我食左個炸到好脆嘅牛肉...骨, 唔記得係咩了, 咬落外脆肉嫩勁高汁. 隔離有大大件燒西冷扒, 竟然encore多一塊, 事關生熟程度完全合哂我”合尺(何車)”, 肉質好鮮嫩呢.

冷盤嘅海鮮我食左松葉蟹腳, 海蝦, 蜆. 當中松葉蟹腳同海蝦非常新鮮啲肉一下就起得到, 醎度又適中. 可惜就食唔到龍蝦鉗, 原來第一round見到就要拎了(小tips), 因為次次出去睇下都係清哂嘅.

中式食物方面, 蒸爐上一籠籠疊得好高嘅點心選擇多, 食左蝦餃, 燒賣皮薄餡靚蝦又大隻. 黑毛豬叉燒, 燒鴨同油雞都係好好味, 師傅good.

食食下聽到打鼓聲, 嘩有兩隻乳豬推出呢! 家姐lucky排得到所以我都有一啖try try, 脆皮到無朋友! 超正!!!!!!!!!!!

甜品bar嘅setting本身都目不暇給, 佢由display雪櫃多款西式切餅/批, 至到滿櫃多種味道嘅MOVENPICK雪糕, 緊接住有葡撻, 現做雞蛋仔, 格仔餅, 軟心朱古力蛋糕, 未完架, 最後仲有豆腐花同蛋白杏仁茶. 切餅各有特色好睇又好味, 特別推薦Tiramisu同cheesecake; mini葡撻極速俾姨甥仔KO哂兩件, 淨係雪糕都已經食到lam lam脷呢! 不過, 蛋白杏仁茶就欠缺幼滑嘅口感, 亦都品嚐唔到杏仁味, 就唔太推介.

不得不提酒店嘅staff好nice, 主動邀請我地拎野食, Dan仔唔鐘意坐baby booster又即刻拎左個cushion俾佢墊住, 埋單時(師奶仔)我想入BonVoy分, 亦禮貌解釋今日個優惠儲唔到分, 而唔係9入左就算, 睇黎除左大學站Hyatt之外, 我地家庭gathering又多個地方了.

造訪日期: 2020年5月
感謝 ShirleySumSumSum
2020年1月6日

地方潔淨,有大玻璃窗,食物還可以,不過款式係有啲小, 水準一般,但有龍蝦及長腳蟹作補償。以食物水準來說, 相對有點貴

造訪日期: 2019年2月
感謝 KitmanW4
2019年11月13日 透過行動裝置

坦白說,自助餐很難做到食物質素高。有時候,一線的酒店也不是很好吃,所以這間位於沙田的Courtyard,也不會給予太大期望。

這次因為家庭活動所以在沙田吃午餐,食物質素已經比以前好。而且可能因為生意下跌的關係,客人沒有以前那麼多,較少有爭食物的情況出現。

海鮮方便有龍蝦鉗、長腳蟹、蝦等等。質素還好,不過有點太鹹。刺身方便,個人建議可以直接不吃,質素跟平價超市的差不多。

吃到最後,連熱飲的杯也沒有提供。於是就自助的取了一些凍水。可是之後連凍水也沒有⋯⋯唯有用玻璃杯取了一些熱水,再自已吹返凍

造訪日期: 2019年11月
感謝 Emily H
2019年10月13日 透過行動裝置

有朋友生日,咁上網見到呢度有任食龍蝦自助餐,所以就算地點唔係咁就腳,都照揀咗呢間餐廳!但呢餐真心覺得麻麻地啦~

咁呢餐嘅重點當然就係龍蝦啦!但你唔好以為真係有好多龍蝦俾你食啊!佢一輪出得好少龍蝦,好快就會俾人夾晒!長期係得返龍蝦鉗!
所以計我話係任食龍蝦鉗至真
下一輪又起碼等成20分鐘先有!我都係食得3隻

而其他嘢食都唔算話好特別,生果都係最普通嗰啲!而串燒又係燒好晒,凍哂唔好食
最難食嘅竟然係芒果糯米飯,個糯米飯好硬又無味,芒果好酸!

呢度最好食嘅竟然係個意粉呀!呢度意粉係即叫即炒,醬汁非常好食,又熱辣辣!但係我嚟食自助餐竟然係食晒成個意粉!‍♀️

造訪日期: 2019年9月
感謝 seki_ppp

查看過MoMo Café - 香港沙田萬怡酒店的旅客也查看過

去過MoMo Café - 香港沙田萬怡酒店嗎? 請分享你的經驗!