“[Mall Cafe] - 無味健康餐 😔”
港青咖啡座的評論

港青咖啡座
8/6(週五)
20:00
香港排名第321 (共15,458家餐廳)
菜系: 咖啡廳
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
2021年5月31日 透過行動裝置

平時行經附近都唔會諗到入嚟食飯,因緣際會,令我️機會喺《港青咖啡座》一嚐晩餐。
叫咗2⃣️客Set Dinner : 餐湯、沙律、主菜、餐茶 ~ 4⃣️ Courses
紅酒燴牛面肉配洋蔥薯蓉及時蔬 $238 ~ 主菜紅酒燴牛面肉炇️過腍(長者較合適),味道有啲古怪,唔係平時食開嗰啲味。反而配菜茄子、翠玉瓜燒得好靚,薯蓉香滑,加入洋蔥增添口感。
黑椒蜜糖燒美國豬仔排骨配炸薯角及扒菠蘿 $238 ~ 黑椒蜜糖燒豬仔排骨冇蜜糖味,連咸味都冇,豬仔骨其實燒️幾靚,外表金黃,肥大肉厚夠juicy.....但冇味,一定要夾埋菠蘿一齊食,味道先冇咁寡!
餐湯:中湯還可以,正常中式老火湯。
西湯為腸仔雜菜湯,芹菜、洋蔥、紅蘿蔔⋯⋯尚算足料,最奇怪嘅竟然有腸仔,即時down grade咗。湯底稀淡️味,猶如初中生家政堂作品,比罐頭湯還差很多!!
職員服務欣勤️禮夠細心,有五星級酒店服務之感‍♀️
Mall Cafe
尖沙咀梳士巴利道41號香港基督教青年會地下

造訪日期: 2021年4月
感謝 Shylau01

2020年5月3日 透過行動裝置

位於尖沙咀地鐵站旁,半島酒店側,在基督教青年會大樓地下大堂中。是朋友聚會的好地方。提供中西平民歺飲,自助沙律吧,個人較喜歡海南雞髀飯,鷄滑油香,值得一試。

造訪日期: 2020年3月
2  感謝 ic7_2000
2020年2月26日

這是一家位於尖沙咀海旁附近的餐廳,名字叫咖啡座,但其實什麼也有得吃,選擇十分之多.就算平日這家店也很多人,食物質素還好吧

造訪日期: 2019年7月
感謝 kakake38
2019年4月27日 透過行動裝置

位處交通方便的地區,大堂光纜,座位舒適,店員服務態度很好,食品非常新鮮,價錢合理,是一個三五知己或家庭聚會於下午休息享受下午茶的好地方。

造訪日期: 2019年4月
感謝 ic7_2000
2019年3月7日 透過行動裝置

在旁邊1881逛完街和睇完表演,又未到晚餐時間,便走入咖啡廳嘆杯茶。可能仍是下午茶時間,店內坐滿客人,等约十多分鐘可坐底點杯咖啡。鄰枱的下午茶套餐好吸引,下次要試下。

造訪日期: 2018年12月
感謝 skywalker294

查看過港青咖啡座的旅客也查看過

去過港青咖啡座嗎? 請分享你的經驗!