“滿意的一頓晚飯”
Forte的評論

Forte
訂位
線上訂購
香港排名第452 (共13,782家餐廳)
價位: US$39 - US$64
菜系: 亞洲料理, 異國風味, 酒吧
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 早餐, 自助餐
周圍地區: 觀塘區
3 週前評論 透過行動裝置

今晚試左一間價格屬正常範圍性價比高嘅餐廳 由於第一次黎,所以唔熟悉餐牌,多得個女侍應生Kary好積極向我地推介菜式套餐,當中包括有$308 set dinner或者$358 set可以任食主菜同薯條同haagen dazs雪糕,仲話我地知邊個抵食啲多人嗌啲,我地最後決定嗌$358 set ,當中都有好多嘢食 有海鮮盤,刺身,沙律 ,麵包,主菜,薯條,雪糕,生果碟,同包一杯飲品,價錢相當平。我地加左2次主菜,全程都係個女侍應見我地食完碟號食物就問我地需唔需要再加,都真係幾體貼細心,留意到我地需要,又唔洗特登叫佢黎收碟,可以專心任食! 好彩佢主動提埋我地雪糕係任食,但生果碟每人得一份,我地先留到肚食埋生果最後食完個女侍應都態度好好咁招待我地,關心我地問啲野食岩唔岩胃口,歡迎我地下次再黎!因為今時今日係香港好難得體驗到咁好嘅服務,所以我地留意佢個名牌,原來佢叫kary,決定上黎寫食評順便讚下佢!希望香港嘅服務業,餐飲業會做得越黎越好! 總結黎講呢餐性價比高,味道唔錯,服務態度好,衛生程度佳,可以再試!!☺️☺️

造訪日期: 2020年5月
感謝 IaMaNPY

2020年4月16日

是晚約左2位舊同事在觀塘飯聚,因為唔想太迫人,所以揀左酒店入面嘅Forte食個Set dinner。另一個主要原因系因為呢度嘅晚市做緊七五折優惠,個價錢同普通出去打個邊爐差唔多,所以梗系想坐得舒服啲!

呢段期間餐廳都加強防疫,門外有消毒噴霧機。內里裝修有格調,簡潔舒服。加上高樓底,空間感好強,令人感覺好舒服!晚市人唔算多,枱面系用iPad顯示菜單。

侍應話疫情之前系半自助餐形式,但而家變咗set dinner。所以我哋選擇主菜就可以。餐牌選擇不算少,雞、鴨、牛海鮮都有。

刺身拼盤先上,吞拿魚、甜蝦、鮭魚、希靈魚等都新鮮!一排冇食刺身,終於可以解解癮。然後就上沙律拼盤,我的重點還是海鮮拼盤。鮑魚、小龍蝦、蟹腳、鮮蝦、翡翠螺、青口、大蜆。每款都有淡淡海水味,好新鮮。

然後進入了主菜階段,主菜竟然有蒸魚,見到有當然唔放過。大大一條蒸桂花魚。
我當然系點牛扒啦,因為唔想加錢,所以我同另一朋友只點了澳洲谷飼肉眼扒。圓圓一嚿牛扒脂感不重,但肉味好濃,加上夠厚,所以入口有咬感。五成熟都做得剛好。

甜品揀了芝士蛋糕和布甸,兩者不算太甜,作為飯後甜品配水果,剛剛好。呢個Set dinner對我黎講剛好,每樣都食到少少,加上價錢唔貴,啱曬啲想食得豐富一點但又唔想暴食嘅人。

造訪日期: 2020年3月
感謝 Junericee
Lhotel_GM,Forte 的 General Manager,回應了這篇評論5 週前評論 已回應

尊貴的 Junericee賓客,

感謝您抽出寶貴的時間來分享您於forte的用餐體驗。

我們很高興得悉本餐廳的晚餐及服務質素能達到您的期望,而您的讚賞及肯定讓我們的餐飲團隊感到非常鼓舞,我們定必繼續努力,做得更好。

再次感謝您對forte的支持,期待很快能再次為您服務。

2020年4月13日

酒店大堂簡約舒服,入內電梯2字就到餐廳了
宜家去扒房普通食塊扒都要$3-400蚊,仲要質素參差,今次介紹呢到性價比極高,$308 晚市套餐都相當豐富,一個價錢就好似食咗個小型自助餐咁,另外仲有個$358任食5款牛扒主菜及薯條晚市套餐㗎~
而餐廳環境簡潔優雅,門外有酒精搓手液
餐牌清晰講解,每款套餐有咩食喔,而今次選了$308 晚市套餐
一嚟就有刺身合盛,入面有甜蝦、魷魚、三文魚、吞拿魚及希靈魚,每款都好新鮮美味
而冰鎮海鮮非常豐富,有龍蝦仔、鮑魚、凍蝦、翡翠螺、長腳蟹、青口及蜆,而鮑魚及蝦爽口彈牙,其他都不錯有鮮甜海鮮味,凍食再點少少配埋嘅4色汁醬特別美味
接住就開胃沙律,係南瓜及沙律菜配橄欖醋嚟
之後可選中式或西式餐湯再配麵包,麵包有三款,當日西湯係野菌湯好香濃,中湯就滋潤鮮甜
而主菜選擇相當豐富,基本嘅牛肉眼扒、頂級羊扒、豚肩扒、魚柳龍蝦、比利時青口都有,夠4位仲可叫斧頭牛扒㗎,如果想食好啲仲可加$100或$200升級「澳洲M4和牛肉眼扒」、「宮崎A4和牛西冷扒」、「純種韓牛1++西冷扒」,
我當日就升級咗宮崎 A4和牛,切開非常粉嫩油脂豐富,入口即溶啖啖牛脂香氣
朋友選了1++韓牛,入口一樣嫩腍,但牛味比較重,咬口多一點實在,真係滋味無窮又抵食
最後仲有數款甜生果及熱飲
整體相當豐富,食物質素穩定又抵食

感謝 eddie_ilovefood777
Lhotel_GM,Forte 的 General Manager,回應了這篇評論已於 2020年4月17日 回應

愛食愛玩愛享受, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。

我們非常高興得悉您對於本餐廳的晚餐及服務感到滿意,我們將會持續改進,同時維持卓越用餐體驗;希望在不久的將來能再次於forte歡迎您!

2020年4月13日 透過行動裝置

好高質素既酒店餐廳,食物種類好多,特別係牛,又juice 賣相又好,平靚正,超級抵食,乾淨,環境又好,復活節仲送埋小禮物,非常細心驚喜!
最重點係服務態度非常好,印象深刻係Allen哥哥仔既貼心服務,笑容滿分!

感謝 tyy07

Tiffany, 您好!感謝蒞臨forte,並抽出寶貴的時間於貓途鷹網站予以評價。

2020年4月13日 透過行動裝置

第一次體驗 好好吃 特別要讚下服務好好 最令我深刻嘅野係職員Allen 真係好好服務 一流 好細心問我想要嘅豉油汁醬 好好嘅體驗 來緊會再來 所有野食嘅質素都好好喔 以後會係到食西餐 帶埋屋企人一齊食

感謝 ligojohn

親愛的Lee,

我們很高興為您帶來一次愉快的用餐體驗,並特別對Allen 的服務予以高度評價! 我們一向致力提供卓越的餐飲服務及重視客人提供的寶貴意見。 感謝您對forte的支持!期待您於不久的將來再次到來,品嚐更多美食及享受難忘時光。

查看過Forte的旅客也查看過

去過Forte嗎? 請分享你的經驗!