評論 (949)
1週前

房間唔係特別靚,有點舊,無景可言(so call 最靚既房都係對住條河) 在工廠區中,但服務一流,態度良好~因為萬豪會員優惠$1 食自助餐,食呢,質量就唔多OK , 非常普通過普通,比原價食一定會爆粗~但$1 ,無投訴!想大讚一下游泳池救生員Frank (唔知有無記錯)極有禮貌!唔多人游,小朋友玩得開心~離石門站好近,但石門廣場有陣大陸味,好似大陸咁~

住宿日期: 2020年6月
旅程類型: 家庭旅行
感謝 kittyy125
2020年2月6日的評論 透過行動裝置

第一次到石門住的就是這家連鎖酒店集團的executive suite,感覺景觀開揚,雖然這幾天天氣蠻是反覆無常,但是窗外放眼望去盡是美景。

有美景才能營造浪漫的氛圍,加上一個容得下我們的浴缸,仿佛世界此刻都繞著我們轉了。
早上二樓的早餐好不豐富,中式粥麵應有盡有,同場加映五花八門的飲料甚至歐洲各國美酒佳餚,我倒是覺得早餐可能先集中一到兩個地域的特色美食,一周七日可輪流替換,不然太多會容易失焦。

當然大部分的早點都蠻不錯,最愛的是現煮自選粉麵,與香港車仔麵的特色美食有異曲同工之妙。近年東奔西跑的我這次回到故鄉吃到魚蛋河,眼淚在我獨自搭車到機場時也禁不住落下。希望有空再來。

住宿日期: 2020年2月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 JasmineC9547
2020年1月31日的評論 透過行動裝置

位置不算理想,離鐵路站有點距離,約十分鐘路程。不過酒店算很新淨,設計簡約舒適,酒店自助午餐不太貴,質素都蠻好的。

住宿日期: 2020年1月
旅程類型: 家庭旅行
感謝 a38022
Assistant_Mgr-CYST,香港沙田萬怡酒店 的 Manager,回應了這篇評論已於 2020年2月3日 回應

謝謝閣下下榻萬怡酒店並提供對酒店服務之寶貴意見, 本酒店一向本著以客為先宗旨以求服務水平能更臻完美, 本人謹代表全體員工多謝给予之寶貴意見, 你的寶貴意見將可推動酒店提供更優質的服務给我的客人希望不久的將来能再次為你或你家人和朋友服務
祝每天美好

2020年1月30日的評論 透過行動裝置

朋友啲婚宴:
之前都係呢到食過晩飯,已經覺得這的環境很優美,而且侍應招呼服務亦很週到,晚餐的餸菜味道亦不錯⋯⋯
今次朋友請飲婚宴,婚宴的禮堂寛闊實用,環境氣氛又相當配合,服務員個個都非常有禮貌
食物亦都相當美味
乳豬全體——皮脆肉嫩,又熱又脆又好味
碧綠帶子珊瑚——-巨形帶子,珊瑚丰甜豆又夠鮮味。
百花炸釀蟹鉗——蟹鉗肉爽彈牙好味
瑤柱扒豆苗——-足料瑤柱、豆苗幼嫩
蟹肉海皇燕窩羹——-海皇足料
北菇翡翠扒飽甫——包魚花菇彈牙厚肉有口感
清蒸老虎斑——-蒸的時間剛剛好,肉嫩滑,魚鮮甜
當紅炸子雞——-又係皮脆熱辣辣
福建炒飯——-去到單尾既飯都咁好食[愉快]
飽汁蝦子伊面——-味道不錯,面質軟硬度適中
合桃露湯圓——-合桃夠蓉,湯圓不太甜,烟烟靱靭夠口感,好食。
美點雙輝—-合桃酥餅配桂花糕甜品,美味。
優質酒席➕優質服務,完美的婚宴

住宿日期: 2020年1月
感謝 mmag4569mmag4569
2020年1月13日的評論

交通方便, 10 mins 就到MTR 石門站, 出沙田市中心都很快, 大慨20分鐘內. 酒店前有巴士, 另外行15 mins 去第一城也有巴士去不同區, 快捷.
MOMO CAFE 食物種類很多, 適合一家大小, 如果不住, 也可以去食MOMO CAFE 自助餐.

感謝 zzztravelogue