“最愛的甜品店🥰”

使用外送服務
香港排名第39 (共686家甜點)
菜系: 中式料理
周圍地區: 尖沙咀
周圍地區: 尖沙咀
5 週前評論 透過行動裝置

食飽飯好想食甜品, 每次都會掛住海記合桃坊甜品,有幾間分店, 今次到位於太子西洋菜南街232號。 店內整潔,光光猛猛。必點芋圓, 今次亦不例外,芋圓喳咋$32和紫薯香芋雪落冰芋圓紫米露$34。✨✨

✨芋圓喳咋✨~ 渣渣甜度剛好,份量多又足料, 芋圓每粒都又香又煙韌Q彈的口感,食極都唔厭,仲有地瓜圓一樣吸引, 必食推介。

✨紫薯香芋雪落冰芋圓紫米露✨~ 紫米露香濃好味, 紫薯香芋雪落冰夠透心涼, 口感軟綿綿,好正! 還有大量芋圓, 超豐富口感。

整體而言是一間價錢相宜, 款式多而又美味的甜品店, 喜歡吃甜品或芋圓的朋友,千祈唔好錯過啊!

地址: 太子西洋菜南街232號

造訪日期: 2021年5月
1  感謝 Victoriay_eatwithvic

2021年4月24日 透過行動裝置

同一大班朋友係旺角個頭食完飯冇嘢做梗係去食肥仔水啦呢間甜品平得黎又幾好食,都幾推薦大家去試,尤其係芋圓fans不過可能疫情關係,所有嘢都用即棄好唔環保
紫薯香芋雪樂冰配芋圓 $36
實物好大碗好大碗,絕對要同人share真係好足料,超多芋圓,最重要係啲芋圓有味,唔係就咁馺熟咗就算
味道: 3.5/5
環境: 4/5
‍服務: 3/5
衛生: 3.5/5
價錢: 4/5

造訪日期: 2021年4月
感謝 trapezexplore
2021年2月18日 透過行動裝置

很喜歡吃海記合桃坊甜品, 有幾間分店, 今次到位於太子西洋菜南街212號地下。點了兩碗糖水,綠豆沙和芝麻糊, 然後再外賣芒果腸粉。

綠豆沙煲到有起沙口感, 加上臭草的獨特香味, 綠豆沙味道清甜。 芝麻糊香甜,口感滑順又美味,正! 芒果腸粉光滑的外皮,捲着新鮮甜美的芒果,入口非常爽滑彈牙又滋味。

海記甜品性價比高, 款式種類多, 價錢相宜, 真材實料, 每次經過附近必食的。

地址: 太子西洋菜南街212號地下

造訪日期: 2021年2月
感謝 Victoriay_eatwithvic
2020年11月6日 透過行動裝置

在旺角看完戲,午餐還未有消化,還吃不落晚餐,那只好放棄直接來吃點甜品。來到了花園街附近這家海記。

因為時間尚早,人未算很多。海記很久之前吃過一次,他家的芋圓也十分不錯。不過這次我點了冰花燉蛋加蓮子,朋友則試了我的推介,選了紫薯香芋雪樂冰芋圓紫米露。

甜品很快到了,我的燉蛋熱辣辣,甜度不錯,蛋味濃郁而且滑嘟嘟。蓮子大大粒煲得很腍,而且去了芯,沒有苦味。

朋友的芋圓煙韌,有大大球雪糕,椰奶味也香。她說不錯吃。整體來說甜品保持質素,價錢也不貴,難怪每次晚飯完,門外都排了長龍。

造訪日期: 2020年10月
2  感謝 Junericee
2020年10月20日 透過行動裝置

原來上次到海記合桃坊甜品已經是兩年前的事, 昨晚心血來潮想吃糖水, 一坐低就點我最喜愛的芋圓喳咋$32, 朋友就吃綠豆沙$18。

⭕芋圓喳咋~有芋圓、地瓜圓和紫薯圓, 地瓜圓的味道做得比較出, 紫薯圓味道不明顯,喳咋有好多料, 芋頭軟腍,很好吃,美中不足的就是圓類做得不夠煙韌。

⭕綠豆沙~ 百食不厭的綠豆沙, 甜度適中。

海記的甜品價錢合理, 真材實料, 份量又多, 所以每次經過店外都看見有很多客人。

地址: 太子西洋菜南街232號

造訪日期: 2020年10月
感謝 Victoriay_eatwithvic

查看過海記合桃坊甜品的旅客也查看過

去過海記合桃坊甜品嗎? 請分享你的經驗!