“「可能係尖沙咀最好食既片皮鴨」”
大都烤鴨的評論

大都烤鴨
香港排名第255 (共15,380家餐廳)
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 尖沙咀
3 週前評論 透過行動裝置

k11有活動拎左$900 蚊k dollars ,梗係拎嚟食貴餐廳

片皮鴨(半隻)$298
第一眼見碟鴨心諗好細碟,皮同肉仲要分開哂,賣相好一般。

配料有4款蜜瓜條,紫蘿蔔條, 青瓜條,京蔥,可蘸京醬/砂糖食。

荷葉餅好薄捲好哂所有野放入口,有驚喜到,好好食!皮好脆,鴨肉味濃,餅皮柔軟,配料清爽。

小籠包 $55
又一個震驚位,小籠包皮好薄,筷子夾個摺疊位會無甘易穿,一咬滿滿一大口湯汁,溫度合適唔會燙口

酸魚 (配飯及飲品) $80
睇中文以為係酸菜魚,英文就係炸魚嚟,所以估係咕嚕魚之類,點知真係估啱左,啖啖魚肉,唔厚粉,佐飯一流

不過茶介每位$20算偏貴,但睇在食物質素係中上水平,都接受既

造訪日期: 2021年5月
感謝 WayneTF

2020年2月7日 透過行動裝置

已經第四次嚟幫襯, 服務及食物依然保持到水準。嚟到當然要點片皮鴨, 鴨皮十分香脆, 廚師已片走肥膏, 唔鍾意食肥膩嘅人士最啱, 配有我最喜歡的哈蜜瓜條及海鮮醬一齊食, 味道一流, 價錢合理。

造訪日期: 2020年2月
2  感謝 hoi yan l
2019年12月19日

烤北京填鴨半隻 $253 平時同屋企人去酒樓食飯都中意點北京烤鴨,呢個分量剛剛好,而且presentation好靚。鴨皮薄而脆,鴨肉亦多汁嫩滑,配菜更睇得出餐廳既用心,呢碟北京烤鴨暫時係我食過認爲最出色既一間!

反而擔擔麵就有d失色,以爲會係平時食開的上海拉麵,呢碗面款有d似日本udon,比d湯suk完之後覺得碗面更加淋,最後食左一小碗。

淮山/山藥時蔬材料清淡得黎又有上湯調味,味道不錯。

造訪日期: 2019年2月
感謝 eatwithbabe
2019年11月18日 透過行動裝置

八人光顧,安排坐在偏廳,清靜舒適,點了套餐,食物份量充足,烤鴨好吃,但價錢有點貴,茶錢和前菜;一坐底已經每人幾十蚊

感謝 Mr T
2019年9月18日

每次到來都會點北京烤填鴨,鴨片非常的脆,而且會走哂皮烤填鴨的下脂肪,食落脆卜卜而唔會覺得油膩,而且可以配荷葉餅。
花雕醉豬手,酒味濃香口,而夠令豬手非常冰凍爽口。
但比較難訂位,只有兩個時段可以選擇。

造訪日期: 2019年2月
2  感謝 lee z

查看過大都烤鴨的旅客也查看過

去過大都烤鴨嗎? 請分享你的經驗!