“值得再去!”
大都烤鴨的評論

大都烤鴨
香港排名第228 (共10,847家餐廳)
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 預訂
周圍地區: 尖沙咀
2017年6月22日

片皮鴨皮薄唔油膩,係略嫌唔夠熱,如果熱啲會更加好食!
另外酸菜魚都好出色,微辣,配飯好好味~
仲有芝麻烤餅都焗得好香
整體都好滿意!

感謝 Leto C

2017年5月17日

大都烤鴨的北京烤鴨最特別之處就是上菜前師傅已悉心將鴨皮下的肥膏切去
保留鴨皮的香脆,卻又除去肥膩,健康又美味,餐廳真的十分細心
唯一美中不足是餐廳相對價格偏高,對價格敏感的人可能覺得不值得喔~

感謝 wekipedia
2017年5月10日

鋪面裝潢極具氣派,每一張檯頭頂均有一盞水晶吊燈,以中菜廳黎講,圓檯不多,卡位佔多數。Menu中以鴨爲主題,仲有一鴨十食既菜式前菜水晶鴨舌既口感好得意,似啫喱包住無咩味道且無骨既鴨舌。主角烤北京填鴨上檯前,職員會俾我地望一望2隻鴨,然後再拎入廚房慢慢片。賣相靚鴨皮切得薄,烤得香脆;麵皮用紙相隔,避免黏埋不齊,好細心除有青瓜絲、蔥外,紫蘿蔔絲、蜜瓜絲既配料好特別,顏色奪目!

感謝 ckn540
2017年4月24日

常常客滿的美味餐廳,我們到港必吃,平日如沒訂位,建議6點鐘準時應該沒問題有位子,慢一點點便排很長。
油香不膩的片皮鴨、蔥油餅,鹹香的鴨鬆,清爽的豆腐羹、開水白菜,刀工一流的蠔油蘑菇,數不清的美食。

感謝 MingYeh C
2017年4月7日 透過行動裝置

主打菜為烤鴨的餐廳。

點了片皮鴨,果真不錯!
皮香脆而肉不油膩。
用來捲片皮鴨的配料亦有心思,除了白色的蔥,綠色的青瓜絲外,再附有橙色的哈蜜瓜絲,及紫色的蘿蔔絲,單看顏色配搭,已賞心悅目呢!

感謝 hfmall

查看過大都烤鴨的旅客也查看過

去過大都烤鴨嗎? 請分享你的經驗!