評論 (1,088)
2 天前評論

1. 冇諗過開業未夠十年嘅酒店,比想像中殘舊,酒店外牆有黑色嘅污積,房間(浴室以外嘅地方)枱同牆之間,用玻璃膠封條罅隙,而且玻璃膠都係有d污跡。呢間酒店平時都唔係做團房,都唔明點解四星酒店可以保養得咁差。
2. 明白因為疫情關係所以泳池局部開放,但每節都冇限制進場人數,搞到個泳池勁多人,人均距離一米都唔知有冇。
3.渡假黎講,都可以接受,交通都算方便欣澳站可以坐hotel shuttle或愉景灣巴士直達酒店。酒店附近有超市便利店同餐廳。坐返愉景灣巴士可以去埋沙灘,或者果邊仲有更多餐廳可以選擇。

住宿日期: 2020年7月
感謝 iammiguel2017
5 天前評論

優越的地理位置, 臨山傍海, 環境清幽, 交通方便, 附近設有supermarket ,以及不同的餐廳,便利店,coffee shop, 仲有一個信步可達的小海灘 ,不失為渡假休閒好去處

• 旅程類型: 好友出遊
感謝 sp908998
1週前

要人做問卷仲要打到50隻字咁多?
落船又要自己搵車上山
指示牌都唔棟個
碼頭左邊上去有個巴士站 t4/t9
我漏左件衫係床邊唔知無發現定扔左
大陸酒店都打黎問你一聲番唔番轉頭拎啦
間房上手留係床邊既一個銀仔仲留左係到無清走
嚇到我女朋友問係咪有鬼
個雪櫃又細 又無冷凍功能 係呀 唔著嫁
拎埋個生日蛋糕去 就放左室溫到夜晚 ,夜晚買杯雪糕就溶左
仲好意思叫人打至少50字 ....

• 旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 jako123lam
1週前

本地遊的好地方,因和妹妹一家人一起去,我預訂了兩個睡房的大套房,原來含一個有2~300呎對着大海的大露台,可以看到香港島,晚上看星星,真像到了國外旅行。

• 旅程類型: 家庭旅行
感謝 shek2410
1週前

Auberge Discovery Bay 很適合家庭或伴侣嘅渡假酒店。酒店有個Kid's Club很適合一家大小玩耍。而酒店旁嘅白色教堂吸引很多客人拍照,環境非常美麗。值得推介嘅渡假酒店。

旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 ec1888carlos
1週前

疫情後酒店服務仍可接受, 進入酒店有體溫測量, 進入食店也有體溫測量, 自助餐也要求出去取食物時要帶口罩.
倒是沒有足夠人手安排入住, 假期入住要排隊大約一個多小時. 泳池亦因疫情關係有限時開放時段.
服務方面可以維持水準.

• 旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 IY82