“Chocolate ball”

Passion by Gerard Dubois
香港排名第8 (共225家小吃)
菜系: 法式料理
更多餐廳詳細資料
用餐選擇: 早餐
周圍地區: 灣仔/銅鑼灣
2021年11月27日 透過行動裝置

Passion又有新菜式推出啦! 作為餐廳的粉絲,我又來吃晚餐啦!

紅酒燴雞配法式酸種麵包 ◢

紅酒燴雞真的充滿紅酒香氣,雞髀肉又嫩又滑,味道不錯。餐點已配麵包,亦可+$28配意粉。

牛油果溫泉蛋吞拿魚牛角包 ◢

最喜歡吃麵包的我,看到這個牛角包餐,馬上決定要試啦~牛角包有兩個,一個是吞拿魚,一個是牛油果温泉蛋,兩個我也愛❤️。

特濃朱古力星球 ◢

打卡一流的特濃朱古力星球,用法國著名的Valrhona朱古力製造,朱古力味超香濃呀。把熱辣辣的朱古力漿倒落星球,外層緩緩溶化,透出慕絲蛋糕,朱古力控必試~星球還會附有熱茶或咖啡哦~

法式士多啤梨蛋糕 ◢

超級卡哇伊的士多啤梨蛋糕,已經想吃好久了!!!可惜每次到訪時都售罄,這次終於可以吃了。酸甜適中的蛋糕,有濃濃的草莓香,配上脆米餅,口感更有層次。

造訪日期: 2021年11月
感謝 yanyanfoodie

2021年9月1日 透過行動裝置

在2012年開業的法式咖啡店 Passion,今個中秋加入月餅市場一齊競爭啦! 品牌首次推出月餅禮盒,作為她的粉絲,當然要試一試~

圓月團圓 精裝迷你月餅禮盒 $308,全由專業團隊人手製造,食物品質毋庸置疑。月餅一盒6個,共6款不同口味☺️,包括:熱情果、野莓、咖啡☕️、抹茶、白朱古力和黑朱古力。當中黑朱古力口味,更是使用名貴的Valrhona @valrhona_asia 朱古力製造,相信能滿足一聚朱古力控的心。而且月餅內藏焦糖夾心,叮10-15秒食,就更加美味啦~月餅限量製作,記得早點購買啦~我特別喜歡咖啡和黑朱古力味,你呢?

造訪日期: 2021年9月
感謝 yanyanfoodie
2021年6月20日 透過行動裝置

今午真開心與朋友齊齊往灣仔逛街買衫,入完貨隨便找間咖啡店分享成果。
我們五人先點了兩款撻分享:檸檬撻清而醒胃。
青蘋果撻微酸也醒胃。
一位朋友點了伯爵茶 Earl Grey tea。
兩位朋友點了齋啡,而另一位朋友和我卻要熱奶咖啡很滑。
我們邊喝咖啡邊分享買衫心得,坐到五時半便散會,各自回家。

造訪日期: 2021年6月
2  感謝 WmYu
2019年10月6日 透過行動裝置

很喜歡Passion的麵包西點,感覺用料很足真的跟一般麵包店分別很大
今次和囝囝點了熱情果黑莓tart
上層的mousse 味道甜中帶微酸,配上可可脆脆味道好夾,幼滑的mousse和crunchy的可可脆令口感很豐富,味道和質感都除不單調

造訪日期: 2019年9月
5  感謝 winnie7713967
2019年9月17日 透過行動裝置

#cassiegowanchai
瘦編今次同朋友黎到灣仔利東街,因為最近瘦編同朋友皮膚都差左,所以我地決定午餐去食沙律!
依間Passion裝修好外國風,鋪頭好大,有兩層,一定搵到位。沙律嘅價錢方面大約係50幾蚊可以揀三款,80幾蚊就可以揀五款,目測每日都有八至十款選擇,沙律例如有水牛芝士蕃茄、紅菜頭酸忌廉、青蘋果西芹等等。主菜例如有忌廉雞肉意粉、烤薯仔青豆等等。
不過食素嘅朋友仔就要留意,未必每樣食物都係全素,大家點之前記得要問清楚先。另外如果去食午餐嘅話,我都會建議大家叫$80幾個份,因為我食$50幾個份去到4pm就有啲肚餓啦。
味道評分▶️ (4)
抵食評分▶️️ (2.5)
回購評分▶️️️ (3.5)
➡️Passion by Gerard Dubois (灣仔)
灣仔皇后大道東200號利東街G11,G12及F12A號舖
IG: cassiecwy/ cassiegetfat

造訪日期: 2019年9月
感謝 cwycassie

查看過Passion by Gerard Dubois的旅客也查看過

去過Passion by Gerard Dubois嗎? 請分享你的經驗!

© 2022 TripAdvisor LLC 保留所有權利。