黃埔新天地
排名第 211香港觀光 (共1,179家)
今天營業: 上午12:00 - 上午12:00
儲存
事先預訂
為什麼要使用「在 Tripadvisor 預訂」?
  • 行程特色與完整行程

US$101.34
更多資訊
評論 (88)
2020年11月7日的評論 透過行動裝置

「黃埔天地 x 姆明75週年聖誕光影奇緣之旅」
你地知唔知除左 #聖誕老人 係 #芬蘭 住之外,原來己經 75歲 既 #姆明 都係住係芬蘭黎架。穎霖媽媽細細個睇左< #小肥肥一族>呢套卡通片就愛上左呢隻 肥肥地既河馬喇。
知道呢個聖誕節姆明帶晒佢班好朋友走出姆明谷,黎到 #黃埔天地,慶祝佢地75歲生日!仲 #神還原 返芬蘭森林入邊姆明谷 的 #經典場景,有 5.5米高聖誕姆明屋、錐形水邊小屋、河邊木橋.....等香港既朋友仔都可以睇黎到姆明谷影下相打下卡。零距離 咁探索姆明谷 的夢幻意境,感受一下北歐浪漫既聖誕色彩。媽媽我咁鐘意佢地,緊係帶埋穎穎黎同佢地打下卡,Selfie 一下喇。

黎到姆明谷緊係第一件事黎到姆明屋揾姆明、姆明媽媽 同埋姆明爸爸 喇,原來除左佢地三個 #歌妮,#亞美 同 埋 #樹精 佢地都黎左呀,仲己經同姆明屋換晒聖誕裝飾,彩色既聖誕樹 上面有閃閃下既金色閃爍燈飾,飛雪鋪滿左紅藍色既聖誕姆明屋同埋水邊小屋,環鏡靚到好似去左 #北歐既童話世界。

係姆明屋同埋水邊小屋中間,姆明一族用左金光閃閃既LED燈飾同埋樹枝編織左一條浪漫既星光拱形隧道。隧道加設左既投射同埋互動既光影技術,當我地行過拱形隧道既投影畫面時,地下既投影畫面仲會有唔同既奇幻效果。同另一半黎浪漫打卡真係又甜又冧又溫馨。
最後緊係要黎揾埋 #史力奇,原來史力奇同埋姆明去左聚寶坊成日傾心事既河邊小橋上面,唔通史力奇又要去冒險?快D 一齊黎河邊木橋揾埋姆明同史力奇打卡喇。

活動日期:
由即日到2021年1月3日
地點:
#黃埔天地黃埔號

#聖誕商場裝飾
#聖誕親子  #聖誕親子好去處  #christmas #merrychristmas #happychristmas  #hongkongchristmas #hongkongxmas #親子 #聖誕快樂  #聖誕好去處 #聖誕節  #聖誕假期 #CoolHKG #打卡
#穎霖周圍遊 #穎霖帶你去打卡

體驗日期: 2020年11月
3  感謝 Icewinglam
2020年1月8日的評論

最近有來到這裏看看走走,以前上學的時期經常經過紅磡,這裏的黃埔號是一個特色,加上地鐵的開通令這區的交通更加方便,購物飲食玩樂都在次。

體驗日期: 2020年1月
感謝 d_dragon2018
2019年9月1日的評論 透過行動裝置

星期日往黃埔逛街及吃飯,來到這個黃埔最大的商場,商店及餐廳種類很多。逛逛Aeon日式超市及百貨公司,很多實用又有質素的商品。

體驗日期: 2019年9月
感謝 Venus L
2019年5月22日的評論 透過行動裝置

黃埔新天地是一個位置在紅磡黃埔的購物商場,現在十分方便,有地鐵到達呢。商場內常常有各展覽看,十分好!

體驗日期: 2018年6月
感謝 MikeC702
2019年5月1日的評論

現在地鐵觀塘線開通到黃埔站後,前往黃埔新天地比以往更為方便。
新裝修的 AEON 有很多日本產品售賣。
地鐵站直接連結商場,下雨天購物也不怕。

體驗日期: 2019年4月
感謝 kitkit0127