請聯絡住宿物業以了解是否有空房。
有類似的飯店可供預訂。
評論 (1,882)
3 週前評論 透過行動裝置

今次同另一半揀左豪華海景客房延續享樂33小時呢個package,首先值得一讚既係平時酒店好多都3點入住12點退房,但今次可以晏晝6點退房,簡直岩哂我地呢d爛訓唔願起身既人另外前台做登記既服務員(偷偷地睇左佢地既名牌Betina, David同Yvonne)都服務態度一流,細心講解酒店設備,仲提醒番我哋呢個package仲有200蚊既餐飲消費額,建議我地可以用係set lunch到,基本上兩個人補幾十蚊已經可以食到個豐富既午餐最後值得一提既係,佢哋主張環保所以房入面係唔會提供樽裝水,但有提水壺可以係走廊水機裝水,為環保出分力
總括黎講今次staycaution係平價但十分高質!

住宿日期: 2021年3月
旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 Cosmopolitan65310
IslandPacificHK Island Pacific Hotel,港島太平洋酒店 的 Owner,回應了這篇評論3 週前評論 已回應

尊敬的Cosmopolitan65310,

感謝您入住酒店,並分享滿意住宿體驗。

我們非常感激閣下對敝酒店前台員工的支持和鼓勵,並必繼續努力進一步提高各種設備及服務的質素。

客人的支持往往是我們最大的動力。

2021年2月27日的評論 透過行動裝置

無法出國旅行,唯有本地staycation 當渡假
多數都是週六日來個兩日一夜
已住過幾次,每次感覺都很滿意,性價比的確是數一數二之選
超值之選多人光顧就係必然結果
每次check in / out員工都十分有禮同客氣,見到佢地都盡哂力咁去提供服務,所以亦無什麼可以挑剔
對於房間安排嘅小要求同其他服務,員工們都會盡力滿足,特別係入住幾次都剛好遇上嘅Betina,David同Jarvan
見佢地忙到不可開交都仍然十分有禮同客氣

房間方面,大部份房都有唔錯景觀,海景房就真係180度全海景
其他房亦都有機會望到海景,以這價錢來講收貨有餘
房內都有齊基本設施同即棄日用品,浴室花灑都夠力夠熱

附近配套完全滿足哂需要,超市,餐廳,便利店過一條馬路就有
離西營盤站亦都係一街之隔(當然入到西營盤站就要行5分鐘先落到月台,無法)

唯獨一點,係如果電視有Now有得睇英超就好 :)
以前仲有Analog 電視果陣反而收到Now足球台英超台,但年尾冇左Analog後就無哂相關體育頻度了

整體而言,性價比的確一流,仍會繼續入住

住宿日期: 2021年2月
旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 Piglism
IslandPacificHK Island Pacific Hotel,港島太平洋酒店 的 Owner,回應了這篇評論已於 2021年2月28日 回應

尊敬的Piglism,

感謝您入住酒店,並分享滿意住宿體驗。

客人的支持往往是我們最大的動力。

2021年2月6日的評論

當日入住近頂層,睡覺時聽到巨大裝修噪音而驚醒,其後需安排轉房,check-in 時,前台服務員未有提及,並安排了不適當的房間。 其他缺點:沒提供免費樽裝水,要在走廊取用冷水;梳、鬚刨、棉花棒,都要致電管家索取;浴室內沒有小毛巾供抹手用;衣架太少;玻璃窗外層沾滿塵埃;電視台高清頻道只有基本免費台;只有一張門卡。 優點:浴室有膠凳及修面鏡提供、33小時住宿連 dining credit 的套餐吸引及感到滿意。

住宿日期: 2021年2月
1  感謝 Road51253383612
IslandPacificHK Island Pacific Hotel,港島太平洋酒店 的 Owner,回應了這篇評論已於 2021年2月6日 回應

尊敬的Road51253383612,

謝謝您選住港島太平洋酒店,並填寫點評。

您對我們酒店的房間的分享,我們萬分感謝。

再次感謝您的意見,並期待您的再次光臨!

順頌 台安!

2021年2月1日的評論

距離地鐵站十分鐘左右,沿途有不少鋪頭食肆街市,酒店附近很旺,海味街就在附近,外賣亦不愁沒有野食,新裝修感覺乾淨,但未試過check in要排一個鐘的經驗,真係太耐了,另外,訂了生日房但沒有任何佈置及禮物,很失望,自助餐食物一般,選擇不太多,但侍應盡責,尤其見一位女廚一人分飾幾角,切壽司切牛扒淥粉麵整雞蛋仔,幸好該女廚亦好盡責,下次有機會會繼續入住這間酒店,因為太方便了,性價比都算高,會介紹朋友入住。

住宿日期: 2021年1月
1  感謝 amycheng1710
IslandPacificHK Island Pacific Hotel,港島太平洋酒店 的 Owner,回應了這篇評論已於 2021年2月3日 回應

尊敬的amycheng1710,

感謝您最近下入住酒店,並分享是次滿意住宿體驗。

我們非常感激閣下對敝酒店女廚的支持和鼓勵,並必繼續努力進一步提高各種設備及服務的質素。

有關 對敝酒店checkin服務所提出的意見,我們會研究的方案,務求進一步提高服務質素。

2020年12月31日的評論

房入面嘅窗一有風就會有「噠噠」聲,有時都幾大聲,唔知係咪玻璃膠痴得唔好嘅關係,所以有啲時候會俾依啲聲嚇親。而廁所聞到有少少腥腥地嘅味道,建議可以放啲空氣清新嘅野去改善番。
但整體嚟講,今次嘅住宿都幾滿意,前台check in-check out嘅速度好快,又解釋得好清楚,而且態度好好。而room services方面,食物嘅質素同賣相都好好,十分滿意。
最後就係價錢方面,今次依個package包埋$200飲食消費額,同埋33小時入住,真係超值,再有機會的話都會再入住依間酒店。

住宿日期: 2020年12月
2  感謝 sapphira1103
IslandPacificHK Island Pacific Hotel,港島太平洋酒店 的 Owner,回應了這篇評論已於 2021年1月1日 回應

尊敬的sapphira1103,

感謝您選住港島太平洋酒店,並填寫點評及分享您寶貴的住宿經驗。

有關客房方面所提出的意見,我們已立即和有關部門主管跟進及改善。

得閣下坦誠之意見,至深感銘。盼望能在不久的將來,為閣下再次提供一個難忘的住宿經歷。

順頌 台安!