住宿的最低價格
FindHotel
ExpediaUS$135
Agoda.comUS$134
查看7 個優惠
評論 (3,760)

每一次入住酒店都帶來超越期望服務。住了數次後,因小女明日生日,所以今次首次選用貴賓樓層服務,雖然等候時間比大堂還耐,但貴賓樓層都有飲品給予賓客等候時飲用,貴賓閣樓層職員熱心接待,特別幫我們check in 的女職員,感恩地幫我們安排了房間更大的城景套房,真的很感謝!!九龍海逸君綽酒店, 以客為本,服務超越,推介比大家既首選。

住宿日期: 2021年8月
感謝 VitA_lemon_tea

酒店位置離地鐵站近, 望到海景靚.泳池靚,但唔大.
房內的水煲漏水的,清潔度一般.
職員服務都不是十分好, 只屬一般
中菜廳點心好食

住宿日期: 2021年8月
感謝 evasnow88
2021年7月17日的評論 透過行動裝置

今年先生的生日我選擇了這間酒店為他慶祝,原先訂的城景套房被免費升級了。十分感謝酒店為我們帶來了一個難忘的生日,畢竟香港的夜景實在太漂亮了。晚上更為我們送上蛋糕,雖然在自助餐期間已食了很多美味的食物。這間自助餐廳的食物是我近來所享用到的最好選擇,人數不多,不用排隊搶食食物種類選擇多,亦有一定的質素

住宿日期: 2021年6月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 hitomi_me
2021年7月7日的評論

由於第三次入住體驗不太愉快, 酒店經理聯絡過, 於是, 相約朋友再一次去體驗一下。
一直想試試裝修後的「舊翼」, 即非塔樓房, 事前已和經理溝通, 對一些我想知道的資料補充了, 經理回覆十分快及友善, 而且很有耐心。
因為擔心入住當天交通可能出現問題, 一早就跟經理聯絡了, 告知應該會早到, 但那可是熱門日子, 都知道房間很爆滿, 經理還特地打電話給我, 說一有房間就通知我。
結果入住當日, 比想像中還要早的時間, 就已準備好房間。
到前台時, 負責的經理Ms. Alice Lai還親自出來幫我辦理入住手續, 超級貼心。而且還給我一個大大的驚喜, 就是把原本安排的海景房, 升級到了海景套房。
一進房間, 就已被震懾到, 寬敞的客廳, 配上環迴海景, 簡直超越五星的質素!
睡房的空間也超級大, 光是空出來的位置, 已夠玩Twister了!!
而且套房還有一個客廁, 跟朋友就不用爭廁所用了。
房間配套十分足夠, 雖然乾淨程度未滿100分, 但也屬於可以安心坐在地毯上那種了! (雖然還是會自行消毒及清潔一下啦)
九龍君綽裝修後住過三次, 但唯獨第一次能用到預先安排在牆上的HDMI輸入, 雖然問及酒店時都有人立刻來維修, 但大概是一些沒品的住客把電視機後面的線弄斷了, 於是便搞得本來超貼心的裝置無用武之地, 有點可惜。
這次房間是沒得輸, 舒適度簡直頂尖, 若要數可改善的地方, 還是有一些:
1. 雖然是電動窗簾, 但相比起塔樓房那種由上而上的窗簾, 這個房間的窗簾在全關上時還是會透光, 在白天時有點不好睡。
2. 本來經理Alice Lai很窩心的給我安排了Late Check out, 可是在退房日, 還是接到前台電話..... (雖然我已經收拾好了), 還是給嚇到... (本來就很怕房間電話響....)
3. 若牆上的HDMI輸入可以用就好了。
總括而言, 這次的入住完全為上次的經驗平反。
塔樓房雖然舒適, 但還是「舊翼」的房間舒服一點。
十分讚!
有機會會再來!

住宿日期: 2021年7月
感謝 cedezlkfung
2021年5月29日的評論 透過行動裝置

諗住幫襯下誠哥,同埋五星級酒店一定唔會差得去邊,點知成間酒店最好嘅地方就係得個海景,如果想打海景卡係ok嘅。但其餘嘅嘢性價比非常之低,一入到個房,海景好靚,但玻璃懵查查,好明顯係好耐冇清潔,玻璃上面有好多手指模印,完全大煞風景。

今次揀咗貴賓樓層海景房,房間偏細,兩張比單人床大少少嘅床,小朋友8同10歲,4個人瞓會好迫,床硬吾好瞓。房間硬件仍然係十幾年前貨色,舊,什麼咖啡機,空氣過濾通通欠奉。而Booking嘅時候已經講咗係四個人(兩大兩細),但係所有嘅嘢都係二人份量,水兩樽、大毛巾兩條、拖鞋兩對、牙刷沖涼嘅嘢都係兩份,打落去Front desk問,佢話正常只得二人份量 不過如果你有需要就補返上嚟,攪到好似我R嘢咁,奇怪咁我book 時講4人有乜意義?最後仲要分咗幾次先至送得齊上黎。

我個booking全程有一位自稱Front Office Manager S 小姐跟進,並聲稱會好好安排,連manager 都安排成咁,真係無言。明白最近多人staycation,但係保持service好緊要囉,冇生意又話冇生意,有生意又hea住做。

浴缸好細,一個大人浸浴都有啲短,而且好明顯係洗得唔係好乾淨。全間房都搵唔到有紙巾提供,作為一間四五星酒店,會唔會寒酸咗少少。入房後有人送生果黎,但不是果盤,係一個蘋果一個橙,嗰刻感覺點解咁似坐監最後掂都冇掂。

選擇呢間酒店其中一個原因係官網見到個泳池好靚,諗住小朋友可以開開心心游下水,點知酒店泳池安排很奇怪,首先你check in完,有房Number就可以打去book, 先到先得,如果你check-in 吾好彩多人,你就分分鐘book吾到,而且酒店規定兩日一夜行程裏面只可以book一節游水,而每一節係50分鐘(10分鐘清潔)。即係話如果你係想暑假同啲小朋友staycation,比佢哋游下水同陽光玩遊戲,可以唔使考慮呢間酒店,50分鐘完全係落水冇耐就上返水。

另外呢間酒店係冇任何俾小朋友嘅玩樂設施,冇遊戲機打,冇board game, 電視話就話有Netflix,但係你要自己有登記Netflix account先睇得到

包左貴賓樓層下午茶同紅白酒啤酒任飲,食物款式種類唔多,不過唔使錢所以冇要求。

房間包左$1600回贈,可以叫Room Service或者去餐廳食飯,揀咗水雲間西餐廳,食物正常,ServiceOK,但價錢比Ruby Tuesday 同Outback都貴。淨返百幾蚊credit, 諗住叫room service 用埋佢,點知最平叫分三文冶連加一都要$150。

整體來講,感覺自己好似住緊一啲三四星酒店,五月份平日$2000可以有好多選擇。相信揀香格里拉或者次一級康德思應該都好過e度。
好後悔揀咗e間酒店。

住宿日期: 2021年5月
感謝 maggiesschan
2021年5月25日的評論 透過行動裝置

今次和兩位小朋友首次入住。在前堂,得到男職員熱心解釋和協助入住面積較大海境房間。也與小朋友一起到promenade 食自助晚餐,食物種類多,煮喇沙男職員同倒白酒女職員好好服務,又有笑容,餐廳若能有片皮鴨提供更佳。整體體驗很好,成晚唯一不足之處是生蠔不新鮮。晚上回客房肚瀉左數次。。。。

住宿日期: 2021年5月
感謝 Rizwana A