評論 (2,026)
昨天 透過行動裝置

住宿日期: 2019年12月
旅程類型: 好友出遊
感謝 Ncccccc
3 天前評論

房間空間大,望到沙田城門河景,房間乾淨舒適,價錢亦算便宜,酒店附近有多條巴士線往來不同地方,可算方便。附近有緩步徑及單車徑設施。

客房秘訣: 靚河景服務好價錢便宜
感謝 nicoleau207
1週前 透過行動裝置

面向漂亮河景,房間乾淨整潔附近住宅區極多食肆,雖然要行十分鐘到沙田圍站,但樓下有很多不同巴士往港九各地,未必需要搭港鐵

旅程類型: 單人旅行
感謝 TwTsz
Stephen Au,沙田麗豪酒店 的 General Manager,回應了這篇評論6 天前評論 已回應

尊敬的貴客: 謝謝您與我們分享您的住宿體驗。麗豪酒店位處城門河畔,環境清幽及遠離繁囂,酒店除鄰近港鐵站及大型購物中心外,客人亦可於酒店門外搭乘公共巴士前往各主流觀光及購物熱點,實是旅客的理想選擇。

再次感謝您的寶貴意見,我們期待著您的再次光臨。

1週前 透過行動裝置

為慶祝老豆牛一,七月中既時候決定去麗豪食住玩返晚。因為飲完茶早左到,但前堂服務員Tiffany亦因為我有老人家同行而適時安排房間,抵讚!!
雖受疫情影響,但大部份設施及餐廳都如常營業,而且感覺到酒店所有員工都好緊守岡位,加油,下次我會再幫襯!

感謝 Gamiknight
Stephen Au,沙田麗豪酒店 的 General Manager,回應了這篇評論1週前 已回應

尊敬的貴客: 衷心感謝您對麗豪酒店的支持,您的正面評價是我們最大的鼓舞。麗豪酒店管理層及全體員工承諾將繼續秉承以客為先的服務宗旨,並期待著可再次為您服務。

3 週前評論 透過行動裝置

我對最後一日check out 嘅experience 感到非常非常非常嘅失望。作為一個好正常嘅客, 無整爛房間內嘅任何嘢。退房嗰陣,酒店職員話我整爛咗塊玻璃 (見圖,放行李嘅矮櫃,最底層嘅櫃桶玻璃面嘅一小角落),因為咁小咁小嘅問題,要求我賠2,500。交涉不果, 服務態度又唔好,到最後又話俾個discount 我收1,500。但係我覺得唔係錢嘅問題, 而係我根本無做過, 而且嗰位置咁隱蔽,其實當初check in 嘅時候根本就無睇到,無理由要個客去負責唔係自己做過嘅嘢㗎麻。

我喺酒店住了兩個幾月,成段period 我都係一個好friendly, 好easy going 嘅客。我唔係想找麻煩,不過應該要極力爭取我自己無做錯嘅嘢,唔應該由我去承擔。我想問,如果每一次啲客入住,無論住一晚好,住一個月好,係咪要做一個comprehensive 嘅QC on 每一件 furniture 嘅每一角落呢? 如果係嘅話,我諗大家都會覺得唔make sense 同不切實際㗎麻 。依啲位置咁 hidden,其實好正常,喺住嘅期間我唔aware 到有咁嘅問題。又唔係喺一啲好obvious 好 visible 嘅位有大問題,所以我覺得酒店應該喺客嘅角度諗依件事。

24  感謝 cathyhksar

尊敬的cathyhksar: 首先多謝 閣下選擇我們的長期住宿計劃,就 閣下於入住敝酒店時所遇到的不愉快經歷,我們深感抱歉,亦能體會到您的不快。敝酒店的長期住宿計劃一直深受客人歡迎,除了因為我們的地理位置及完善設施外,體貼周全的服務亦是重要因素之一,為確保安全及令顧客有舒適的住宿體驗,我們的服務團隊會經常檢查客房的狀況,以確認房內佈置及設備均無破損及符合標準。

為答謝 閣下對我們的支持,及貫徹本酒店以客為先的服務宗旨,我們願意酌情處理事件,並退回相關款項。我們日內會聯繫 閣下,以便安排退款事宜。

3 週前評論 透過行動裝置

酒店位置佳,配套齊全,加上員工服務貼心,尤其禮賓部的Alan,樂於幫助搬運行李及詳細介紹酒店,值得嘉許,會推薦其他人入住

感謝 F0r5akeN

尊敬的貴客: 謝謝您選擇麗豪酒店,並給與我們正面的評價,衷心感謝您對Alan的讚許,我們承諾將繼續以最真誠的態度服務賓客,並期望著您再次光臨。