評論 (1,970)
1週前 透過行動裝置

首次來這個酒店玩,非常開心。早餐款式不多,但質素很好。可能是週末的關係 來酒店的人流比較多。櫃台服務員Nigel親切有禮 辦理入住手續速度也很快。房間雖然老舊 不過床大 浴室也很大 整體上算滿意。

住宿日期: 2020年10月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 Yiucarman
Regal Hongkong Hotel,富豪香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論5 天前評論 已回應

親愛的Yiucarman,

感謝您選擇富豪香港酒店! 我們很高興知道您於富豪香港酒店度過了一個愉快的假期,並對我們的客房、食物和服務感到十分滿意。 聽到正面的回饋總是令人振奮,這不僅僅是給予工作人員最大的鼓勵更是代表酒店的服務超出了客人的期望。

我們會持續不斷努力,為住客提供更優質的住宿體驗。 我們衷心期待您的再次蒞臨!

1週前

第一次帶小朋友 #Staycation,我地選擇左一向有口碑嘅富豪香港酒店,兩大賣點吸引倒我地,第一係有小朋友啱玩嘅密室逃脫,第二係晚餐包嘅海鮮buffet!一家四口入住仲可以加錢upgrade去套房!兩間相連房夠哂大超爽! Package係24小時計!超啱我地呢D䌓忙嘅香港人!唔駛趕住11am check out,食完早餐仲可以游多次水或者行下銅鑼灣先走!

我地2點先check in , 立即去玩密室逃脫,大人細路都可以動腦筋,真係幾好玩!大人其實都要用下腦架!將酒店房設計到咁好有心機!玩嘅時間大約需要45分鐘,總共要過4關架! 逃脫左出黎就立即上房換泳衣去游水,泳池喺頂層有D大風,風景唔錯人唔算多!

晚餐時間係我最期待嘅Dinner Buffet,我地個package包埋真心抵!呢期主題係龍蝦 淨係龍蝦已經有好多款式供應 ,有芝士焗啦,有凍食啦,有龍蝦伊麵,龍蝦壽司,龍蝦湯, 仲有每枱都有一個sea food platter, 包括有翡翠螺,青口,海蝦同蟹腳,仲有牛扒同其他熱食!仲有仲有,呢期係時令芒果甜品!真係食到捧住個肚走!超滿足!讚一讚餐廳安排,大部份拎嘅嘢食都係有玻璃櫃封住只開一個小窗交食物,食得安心。

第二朝我地一早起身仲去左Gym room,跟住先食早餐!食完仲夠時間行下街先check out ! 24小時package 最低$790 !超值超推介!

1  感謝 TravelbyChinss

親愛的TravelbyChinss,

2020年9月15日的評論

本來一走進酒店房間,感覺上空間感很充足,床鋪看上去也很乾淨整潔。但仔細看mini bar的位置,其衛生情況真的讓我無法接受。首先,熱水煲內還有上一位房客留下來的水,我明白酒店很難徹底去清潔熱水煲,但看到還有水留下來的一刻,令我感覺到打掃時有些馬夫,至少也把淨下的水倒走吧?
另一樣最不能接受的,是mini bar位置有大量馬蟻!!!一看見馬蟻在mini bar上不斷爬時,令我頓時覺得整個房間也不乾淨,感覺很不舒適。
除了衛生方面,浴室也是另一樣令影響是次入住舒適度的因素。淋浴間的空間很細,水喉長度有點略短,水壓也比較低,令淋浴時不能儘情享受過程。而浴缸方面,值得一讚的是它比起一般酒店的為寛敞,但見到可能有浴缸已設置了一段較長歷史,浴缸面有不少黑色污漬。

感謝 karenmomomo
Regal Hongkong Hotel,富豪香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論2 週前評論 已回應

親愛的karenmomomo,

衷心感謝 閣下百忙中抽空分享入住體驗,並提出寶貴意見。酒店對您的事件十分重視,很抱歉此次未能給 閣下提供完美的住宿體驗!我們將更進一步提升服務品質。期待 閣下於不久的將來再次光臨。

2020年9月13日的評論

這家酒店的位置非常方便 門面亦都很光鮮 浴缸非常大

可惜內裏的設施非常老舊,窗台的沙發佈滿了黑色的污跡,窗外長滿了青苔,感覺嚇人,浴室花灑的水壓不足夠,裏面的鐵器有很多已經長滿了銹跡
而最大問題是房間裏養了一大堆螞蟻,他們在擺放水杯的位置不斷遊走
這真的是一家五星級的酒店嗎?值這個價錢嗎?

感謝 yu4032

親愛的yu4032,

2020年9月7日的評論 透過行動裝置

疫情下無得周圍走,同男朋友一齊去酒店慶祝4週年啦,上網見到Regal Hong Kong 而家有24小時入住時間,同埋位於Cwb勁方近我訂既餐廳,所以就揀左呢間。
到達酒店check in真係不得不提前台一個叫Jophy既staff 好有禮貌❤️,人靚聲甜我係女仔都比佢吸引住 服務態度五粒星,知道我地四週年,幫我地upgrade上對住海既行政套房,仲送左支酒比我地,真係好多謝佢咁有心俾我地一個更難忘既4週年 Thanks much Jophy!!☺️
房間有個浴缸,仲有香噴噴既浴鹽浸浴,仲有靚景,美中不足就係一入廁所沖唔到水,打電話叫人上黎整一整就無事lu。整體我比99分,,下次必須再黎過☺️

旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 hadarloveyou
Regal Hongkong Hotel,富豪香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論4 週前評論 已回應

親愛的 hadarloveyou,

感謝您選擇富豪香港酒店! 我們很高興知道您對我們的客房和服務感到十分滿意;也謝謝您對我們前枱員工Jophy的表揚。 聽到正面的回饋總是令人振奮,這不僅僅是給予工作人員最大的鼓勵更是代表飯店的服務超出了客人的期望。