7 人正在查看這家飯店
2022/08/19 前可免費取消
馬上預訂,住宿時才付款
Expedia
2022/08/20 前可免費取消
Hotels.comUS$380
Agoda.comUS$386
ZenHotels.comUS$475
查看7 個優惠
評論 (5,531)
3 天前評論 透過行動裝置

一間5星級既酒店,除左要有好既硬件,即係舒適既住宿環境,同埋更重要就係有好既軟件配合,有一班好出色既員工去營運:
1. 今次我同太太去慶祝生日,事前一日將禮物交俾酒店員工, 請佢地預先將禮物放係房間,給我太太一個驚喜。個兩位男職員提議做個簡單包裝,我話唔使啦,我都唔識包,如果我自己包我又包得核突
跟住我就放低走左啦。
2.直到第二日check in既時候,一入到房,我wow一聲,oh my gosh, 包得好靚呀真係,你地真係好貼心, 個種驚喜真係唔識點形容,多謝哂你地(sorry 唔知道你哋個名 )☺️☺️☺️
3.仲有前台李小姐, 你悉心嘅安排, 對酒店嘅熟悉,一張手寫既生日卡, 一句誠懇嘅生日快樂,令我太太和我都覺得好窩心
4. 最後, 如果仲考慮緊住唔住文華東方,希望你地會試下, 一定唔會後悔, 期待下一次再來文華東方staycation☺️

旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 Fai12345678
Mandarin Oriental Hong Kong,香港文華東方酒店 的 Other,回應了這篇評論昨天 已回應

尊敬的 Fai12345678,

感謝您入住香港文華東方酒店,並提供寶貴時間撰寫對酒店的評價。您的反饋將進一步幫助到酒店全面提高自身的服務及設施水平。最後,我再次感謝您與我們分享您的住宿體驗。我的同事和我本人殷切期待您在不久的將來再次光臨香港文華東方酒店。

1週前 透過行動裝置

不經不覺第四次入住了,今次因好友生日,我們又喜歡吃自助餐,所以購了入住Package,連2小時自助晚餐和翌日自助早餐在快船廊享用

多謝酒店的安排,送上一個好吃的蛋糕。晚上在快船廊享用自助餐時,餐廳亦送上一件迷你cake,並有蠟燭和生日牌,實在感到驚喜,因沒預計餐廳也有這點心意,讚!還有,餐廳職員的服務有禮

當晚有雪耳燕窩糖水送給客人,很多雪耳,味道不太甜,不錯

最後,一定要再讚賞酒店職員的服務態度好。從步入酒店協助拿手拖喼的男職員、Check-in的女職員‍、housekeeping女職員和入住時所遇到的職員,都殷勤有禮,令人有賓至如歸之感

旅程類型: 好友出遊
1  感謝 friendychan
Mandarin Oriental Hong Kong,香港文華東方酒店 的 Other,回應了這篇評論1週前 已回應

尊敬的 friendychan,

超級好嘅服務!

由於之前我同屋企人住過幾次文華, 覺得佢哋嘅食物同服務質素都好有保證,而且好穩定!所以我都有介紹俾朋友!今次已經係我第三次介紹朋友嚟文華,我啲朋友都大贊!

今次我朋友為慶祝86歲太婆同六歲仔仔生日入住文華,真係好多謝Cafe Causette嘅Janice 同front desk 嘅Vivian Yung! Janice 真係超細心,食早餐嘅時候佢特別為老人家準備咕臣,太婆覺得好窩心同感動!Vivian 喺check-in當日唔使返工,不過都預早幫我哋安排好晒所有嘢同交帶好同事follow up! 非常專業同可靠!

我朋友同佢屋企人話下次一定會再入住文華 同介紹俾身邊嘅朋友!

感謝 Pui Kwan W

尊敬的 Pui Kwan W,

1週前 透過行動裝置

這兩年去過很多次staycation ,只有文華令我多次入住。服務很體貼,酒店提供的泡泡浴液非常起泡而且很水潤。另外酒店提供的洗頭水,沐浴液質素相當好。

住宿日期: 2022年5月
感謝 Prettylamlam

尊敬的 Prettylamlam,

1週前 透過行動裝置

首次入住文華東方酒店;5星級氣派大堂,職員們親切笑容,令人有輕鬆感覺。房間極清潔,絕美景觀,room service 迅速。接待同事Florence 非常細心,令人賓至如歸。早餐款式多,接近last call 仍不斷補充食物。整體非常滿意,值得推介。

住宿日期: 2022年7月
感謝 carriey623

尊敬的 carriey623,

1週前 透過行動裝置

超乎預期中的好,無論位置,交通,環境,食物,服務,都近乎滿分,唯設施配套例如游泳池較遜色,另房間景觀亦欠理想(睡床的景觀直接面對向怡和大廈,酒店所用的不是單向透視玻璃,亦因此大部分時間享用不到維港海景,對此較為失望),但整體入住體驗還是有很高評價。

住宿日期: 2022年7月
旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 waikirickycheung

尊敬的 waikirickycheung,