住宿的最低價格
Booking.comUS$87
ExpediaUS$99
TripadvisorUS$87
Official Site
評論 (3,933)
6 天前評論

酒店職員主動、有禮,海景房間很大和整潔 CP 高,電視台選擇可再多一些,送餐職員有禮面帶笑容。很滿意早餐夠熱,中式點心直得一贊(很多5星酒店中式點心厚皮味道一般),但味增湯勁鹹(要改善)。

住宿日期: 2021年10月
  • 旅程類型: 好友出遊
感謝 Phoebe L
Dalip Singh,馬哥孛羅香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論6 天前評論 已回應

尊敬的 Phoebe L:

感謝 閣下入住馬哥孛羅香港酒店。

貴為馬哥孛羅香港酒店的賓客,我們非常重視您的寶貴意見,並已經詳細閱讀。

關於在咖啡廳的味增湯味道未能滿足閣下的餐飲體驗,我們深表歉意並會予以跟進及改善。

對於閣下提出增設多些電視台選擇的建議,我們定當予以考慮及跟進。

正是您的寶貴意見幫助我們不斷改進細節,提升服務品質。在此,我代表馬哥孛羅香港酒店管理層和全體員工對您表示由衷的感謝。

港威酒店 太子酒店

今次是作慶祝生日用途,酒店很貼心會送蛋糕。房間整體清潔,性價比高,只是裝修較古老,浴室浴缸還是用浴簾。

• 旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 leehauman2003
Dalip Singh,馬哥孛羅香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論2 週前評論 已回應

尊敬的 leehauman2003:

港威酒店 太子酒店

冷氣不夠涼最後要加風扇 然後房間抽氣很一般發現抽氣位即滿塵 廁所浴室熱氣散不到 本地免費電視台亦不見有而且遙控失靈

• 旅程類型: 浪漫雙人遊
感謝 steven19890222

尊敬的 steven19890222:

感謝 閣下入住馬哥孛羅香港酒店。

關於在入住期間所遇到的各種房間設施及清潔問題為閣下帶來不便而未能滿足閣下是次的入住體驗,我們深表歉意並定當與有關部門主管及當值員工作出詳細檢討,以作改善。

港威酒店 太子酒店

再一次入住MARCO POLO HONG KONG HOTEL,前台員工提議今次可用餐飲劵到CUCINA吃晚餐,除了欣賞到迷人的維港景色,食物也很出色!感謝前台員工的服務和推介,特別是LAWRENCE,當天入住過程也很暢順。唯一美中不足是早餐,食物選擇較少!

住宿日期: 2021年8月
感謝 7608aa
Dalip Singh,馬哥孛羅香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論3 週前評論 已回應

尊敬的 7608aa:

感謝 閣下入住馬哥孛羅香港酒店。

關於在咖啡廳的食物選擇較少而未能滿足閣下是次的餐飲體驗,我們深表歉意並會予以跟進及改善。

而我們定當把閣下對 Lawrence 之讚賞轉告他,並予以加許。

港威酒店 太子酒店

近日馬哥孛羅香港酒店推出Staycation 優惠,食住嘆優惠免費升級去豪華客房。好多朋友都話好差,好唔值,但幾年前我住過本人仲幾欣賞佢地個海南雞飯,再加上酒店推出可享30小時延長住宿和送1200蚊Dinning Voucher,所以在12/9選擇了入住,星期日到星期一。

但不論房間狀況,服務質素都不能用五星酒店黎形容,應該被賓館還要差。
首先,我地book左非吸煙房,一入到房同Newway K房毫無分別,其實香港都室內禁煙左好耐啦下話?邊有可能咁大陣煙味。 Front Desk都肯幫我哋換房嘅,咁我哋都算數。點知轉左去10樓,成條走廊冇冷氣,feel到焗到係有陣味,其實你要環保唔開呢層咁不如你就唔好安排我哋去呢層啦。

服務態度同質素我估賓館都不如! 當日我request要多2支水同換搖控器粒電,咁搖控冇電叫酒店職員幫手其實好合理。等左45分鐘都完全冇上嚟,我再打落去問係咪收到我哋request, 佢先話幫手跟跟。仲要係有拎個搖控但冇拎水都算,個職員一開門咩都冇講就衝入房,試2嘢搞掂就放低行出去,我同佢講唔該,佢望都冇望我,心諗我係唔存在嘅生物定點?另一個staff上嚟仲正,講住電話送水,其實忙不如講完先禁鐘?完全感受唔到仼何服務,強烈要求回水service charge! 對比起上次係Rosewood,我同樣要求多2支水,職員15分鐘內送到,完全有比較有傷害。

至於食物,佢哋3間餐廳啲負皮我估都唔需要多講,本身都想試吓buffet但去到見到啲三文魚仲衰過爭鮮,我地就決定叫in-room dining, 晚餐同翌日午餐都係叫in-room dining。講返句公道說話,野食係好食,不過送餐嘅同事態度真係搞唔掂。第一晚送餐職員話食完同佢哋講返,佢哋會過嚟收返餐盤。我哋食完有乖乖照做打返去叫佢收,但等左成晚冇人嚟過。
第二日晏晝,我地叫餐嘅時候已經同左佢講希望收返琴日嘅餐盤,佢哋話轉頭送完餐會嚟收埋。咁個staff嚟到我就問可唔可以收左琴日個啲,佢話答我: 下 我宜加冇車點收呀?你食埋呢餐我先一次過收啦!然後直接離開。
其實個request都唔係呢刻話要嘅,你哋做唔到話唔好應承人啦,收唔到唔緊要,好聲好氣講唔得嘅?我作為客人我點知你地做嘢程度?

總結:
垃圾又舊嘅酒店,冇心做本地生意,1400蚊絕對係貼錢買難受!準備入住嘅人,我勸你轉酒店!

旅程類型: 浪漫雙人遊
1  感謝 JerryinHK
Dalip Singh,馬哥孛羅香港酒店 的 General Manager,回應了這篇評論4 週前評論 已回應

尊敬的 JerryinHK:

感謝 閣下入住馬哥孛羅香港酒店。

關於在入住期間所遇到的各種問題為閣下帶來不便,及當值員工的服務素質未能滿足閣下的期望,我們深表歉意並定當與有關部門主管及當值員工作出詳細檢討,加強提升對員工的訓練,以作改善。