“抵食又好味既麵包!”

香港排名第9 (共286家麵包糕點)
2024年5月4日

佢地既麻糬波波真係唔錯!而且仲好抵食~其實佢地都有好多特別既包,有心思得黎價錢都好貼地,好似奶茶都係$12,但係飲落同茶餐廳有得比! 曲奇餅都好推介,佢地係即夾,想要咩味都得,而且好鬆脆,最緊要係好多選擇!小朋友好鍾意~

值得一提既係店員都好細心又有禮貌,值得推介既一間餅店!

• 氛圍
感謝 siustephisi711
評論 (31)

2024年5月3日 透過行動裝置

在荃灣荃錦中心行行下,令人驚喜地發現一家Fresh Fresh Bakery麵包店。這家店不但麵包蛋糕品種繁多、美味可口,而且價格實惠,所以真是好多人排長龍購買!
進入麵包蛋糕店的時候,立刻被甜美的香氣包圍著。店內陳列著各種誘人的糕點和甜點,讓人難以抗拒。
曲奇餅禮盒
曲奇餅口感酥脆,口味多樣,色彩繽紛,包括巧克力、草莓味、紫薯味、咖啡味和奶油味,每一塊都經過精心製作,是送禮或享受茶點的絕佳選擇!
隕石髒髒包
表面灑滿了濃郁的朱古力醬和朱古力波波,讓人看起來食指大動!
糯米糍
有各種各樣的口味:開心果,紅豆,芒果和榛子脆脆
肉鬆怪獸波
鋪滿紫菜肉鬆,中間是濃郁拉絲芝士➕QQ彈的麻薯波波。另外仲有含豐富營養的紫薯麻薯波波!
新推出帝王蛋卷
有宇治抹茶蛋卷和香濃咖啡蛋卷,非常酥脆!
港式絲滑奶茶
香濃順滑,口感細膩,帶有微微甜味,喝了心情真是好!
麼也口味的西餅都有,而且每一塊都是芝士奶油多層夾心組合,最上面都有好cute 動物餅幹和新鮮水果,再加上順滑細膩的奶油真是讓人垂涎欲滴!

琳瑯滿目應有盡有的Fresh Fresh Bakery 有多間分店:
荃灣:荃灣荃錦中心2樓186-187號舖
東涌:東涌逸東商場地下25號舖

造訪日期: 2024年5月
感謝 Sherpa66008777726
2024年4月16日 透過行動裝置

上星期做完facial 係荃錦又買左一大堆~照顧埋數碼港區同事們既早餐🤭

今次買左佢兩個新品:
✅拉絲菠蘿包:叮完超級拉絲😆😂推介!!!
✅髒髒朱古力包:表面有朱古力豆,咬落都幾鬆軟
✅樽裝奶茶:飲樽仔奶茶最驚太甜,但佢係真少甜👍👍

佢地門面有好多唔同款式既商品,蛋糕款有唔同主題仲要有現貨好靚~🎂

感謝 Quest58367732472
2024年4月11日 透過行動裝置

係荃灣行街見到有fresh fresh Bakery,行入去發現比起屋企附近果間更加多唔同產品賣,依間仲有曲奇、爆谷同奶茶等。今次就買左唔同產品黎試下🫶🏻

🧋絲襪奶茶
茶香好濃,奶味好順滑,路過可以買返枝飲😆

🍫隕石髒髒包
朱古力醬好濃郁,麵包又夠脆,整體黎講幾好味🤤

🍩脆皮Oreo QQ 球 (2 粒裝)
麻糬口感煙韌彈牙,食到中間係有空氣感,同oreo搭配都唔錯🤤

開心果味QQ 球 (2 粒裝)
面頭鋪滿有開心果碎粒,口感煙韌彈牙,仲有啲開心果既香氣,幾特別既感覺😚

開心果糯米池
入面有好多開心果碎粒,成個口都係大滿足,仲有甜甜既口感😍

🌰榛子脆脆糯米池
入面有榛子粒,好似食緊金莎入面對面個內膽,好足料,成個口都係,大滿足😍

🍪曲奇禮盒
有唔同既外型,內有九款口味曲奇(朱古力豆味、手唧開心果、牛油原味、士多啤梨心心、抹茶杏仁、朱古力杏仁、原味朱古力粒粒同手唧咖啡味),口感好鬆化同有牛油香味🥰
用黎送禮都唔錯😘

🍰焰燒芝士蜂蜜蛋糕
芝士味好濃郁,焦糖脆皮口感酥脆,蜂蜜味好香甜,但唔會太甜,所以整體都ok😋

🍰斑蘭蛋糕
平時係屋企都一定會買佢,大件又抵食,真係有斑蘭味架,所以一直都好鍾意佢地出既斑蘭系列產品😋

🦁肉鬆怪獸波
個人覺得係獅子造型,但非常可愛,影相打卡都比較吸睛。而且鹹甜搭配非常新潮,口感好豐富,都幾好味😋

🫘紫薯麻糬波波
大粒超抵食,每袋有好多粒,包入面餡料軟糯,重紫薯味,口感豐富☺️

🍫朱古力麻糬波波
朱古力醬香濃,包入面餡料軟糯,波波Q彈,口感層次分明,我自己鍾意朱古力味多啲❤️

簡品堂 (荃灣)
📍荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖

感謝 bibifood
2024年4月11日 透過行動裝置

[ Fresh Fresh Bakery 簡品堂 ]

呢間烘焙店有好多款式產品,最出名應該係蛋糕同埋麻糬波波,早幾日行街經過買咗堆返去同屋企人食吓😋。

✿ 纏綿拉絲芝士菠蘿包 $16/個
呢個菠蘿包夠特別,同平時食開唔同,拉開裡面有拉絲芝士🧀餡料。

✿ 隕石髒髒朱古力包 $16/個 🍫🥯
外層係Oreo脆脆朱古力粉,內心係朱古力牛奶餡,口感鬆軟夠足料。

✿ 開心果麻糬QQ $18/盒
每盒有2粒麻糬QQ球,外層鋪滿開心果粒,內裡麻糬煙韌有咬口。

✿ 朱古力麻糬波波 $25/袋 🍫
一袋有5粒麻糬波波,每個都脹卜卜,內裡有朱古力麻糬餡,煙韌有咬口。

✿ 原味手工蛋卷 $55/罐
蛋卷鬆脆,甜而不膩,而且包裝精美,可以保存一段日子,自用或送禮都得體。

✿ 雜錦曲奇禮盒 $128/盒 🍪
曲奇有十幾款味道,可自選9款口味,口感鬆脆,唔算太甜膩,可以放屋企做乾糧慢慢食。

✿ 港式絲襪奶茶 $12/樽 🧋
估唔到烘焙店有樽仔凍奶茶賣。茶味濃郁,牛奶平衡到茶澀味,口感柔滑。

總結🫦
烘焙店產品選擇多,產品同紙袋包裝都好精美👍。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
Fresh Fresh Bakery 簡品堂
地址:荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿

感謝 Trek55014869572

查看過Fresh Fresh Bakery (Tsuen Wan)的旅客也查看過

去過Fresh Fresh Bakery (Tsuen Wan)嗎? 請分享你的經驗!